Moulin Rouge in Parijs bezoeken? Wat is er te zien + hoe tickets boeken?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Moulin Rouge in Parijs bezoeken? Wat is er te zien + hoe tickets boeken?

15 juni 2022 in Parijs0 reacties

Al sinds het einde van de 19de eeuw is de rode molen in de Parijse wijk Montmartre een icoon van de Franse hoofdstad. Dat komt niet door de bijzondere architectuur of vanwege de historische waarde van het gebouw, maar vanwege de bijzondere voorstellingen die er nog altijd gehouden worden. De Moulin Rouge is de geboorteplek van het cabaret en van de moderne versie van de Cancan.

Wil jij ook een avond vol veren en glitters beleven? Lees wat er is te zien + je tickets online boeken.

Tickets om de Moulin Rouge te bezoeken

Wil je graag een show in de Moulin Rouge in Parijs bijwonen? Boek je tickets online via deze link. Je kan kiezen uit losse tickets of tickets inclusief een dinershow en champagne. Zeg nu zelf, ... je komt niet elke week in de Moulin Rouge (ik alvast niet), dus ga voor the full-package en geniet van de unieke sfeer en geweldige show van de dansers.
Bekijk het volledige aanbod hieronder of via de site van GetYourGuide.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Moulin Rouge

1.1. Oprichting van de Moulin Rouge

De Moulin Rouge werd opgericht door Charles Zidler en Joseph Oller, en ging op 6 oktober 1889 voor het eerst open in Montmartre. Het gebouw, met een rode windmolen op het dak, zou het symbool moeten worden voor de kunst van de dans en voor vrouwelijkheid in een wijk waar het om pracht en plezier ging. Het werd dan ook al snel een hotspot in het nachtleven van Parijs.

Het gebouw was al een kunstwerk op zichzelf. De rode molen op het dak is nog steeds iconisch, maar ook het beeld van de olifant in de tuin van het gebouw was toen beroemd. Daarnaast was het auditorium zo gebouwd dat het décor snel veranderd kon worden.

1.2. Dansende courtisanes voor een publiek van kunstenaars

De Moulin Rouge was een club en een plek voor de courtisanes. Ook werd hier de moderne vorm van de Cancan geboren. Deze dans werd in eerste instantie gebruikt door de courtisanes om mannen te verleiden, maar al snel werd het een aparte vorm van entertainment.

De Moulin Rouge was zeer geliefd onder kunstenaars, waaronder Henri de Toulouse-Lautrec. Toulouse-Lautrec was een groot kunstenaar in het Japonisme, een kunststroming geïnspireerd door de oosterse landen. Hij maakte vervolgens schilderingen en posters voor de Moulin Rouge, die de plek al snel wereldberoemd maakten. Zo kwamen tijdens de wereldtentoonstelling van 1900 veel bezoekers naar de Moulin Rouge om het bekende gebouw ook eens in het echt te zien. Parijs kreeg daarom al snel de reputatie van de stad van het decadente plezier.

1.3. De legendarische Mistinquett

Mistinquett kwam op 29 juli 1907 voor het eerst op het toneel van de Moulin Rouge. Meteen werd haar talent herkend en het duurde dan ook niet lang voor zij grootse bekendheid had geworven. Samen met impresario Jacques-Charles creëerde ze verschillende voorstellingen die haar al snel bombardeerden tot de grootste naam van de Moulin Rouge. In 1929 ging Mistinquett met pensioen en verliet ze de Moulin Rouge.

1.4. Zelden gesloten

Op 12 november 1897 sloot de Moulin Rouge voor het eerst haar deuren voor de begrafenis van Charles Zidler. Een paar jaar later sloot de Moulin Rouge weer, ditmaal voor renovaties onder leiding van Edouard Niermans. De club opende vervolgens opnieuw haar deuren in januari 1903.

In 1915 brandde het gebouw af, waarna de Moulin Rouge voor lange periode gesloten bleef. Het gebouw werd herbouwd en in 1921 werd het opnieuw geopend voor het publiek. Sindsdien werd het maar enkele keren gesloten, waaronder tijdens een privévoorstelling voor de Britste koningin Elizabeth II op 23 november 1981.

1.5. De vernieuwde en moderne Moulin Rouge

Op 22 juni 1951 begon Georges France met grote renovatiewerken aan de Moulin Rouge. Het gebouw en de décors werden aangepast en ook het programma van de club werd veranderd. De dansavonden, voorstellingen en ook de Cancan kwamen terug.

Grote namen uit de muziekwereld kwamen regelmatig optreden, zoals Charles Aznavour, Zaza Gabor en Elvis Presley en later ook Ray Charles, Ella Fitzgerald en Elton John, en de focus kwam steeds meer te liggen op een avondvullende voorstelling. In 1957 creëerde Doris Haug de Doriss Girls, een groep die in eerste instantie uit vier meiden bestond maar tegenwoordig is uitgegroeid tot een groep van zestig.

De Cancan werd vanaf deze tijd ook geregisseerd door Ruggero Angeletti. De twee regisseurs, Haug en Angeletti, werkten sindsdien steeds samen aan nieuwe voorstellingen, waaronder de meest recente show Revue Féerie. Haug overleed in 2014, een maand voor de festiviteiten rondom het 125-jarige jubileum van de Moulin Rouge.

Tickets moet je altijd online kopen. Boek je ticket inclusief een halve fles champagne tijdens de voorstelling. Of ga voor een luxe verstelling met diner.
 1. De Moulin Rouge

2.1. De revue Féerie

Tegenwoordig worden er nog dagelijks voorstellingen gehouden in de Moulin Rouge. Na een diner van chef David le Quellec kunnen bezoekers genieten van de Revue Féerie, waar tachtig muzikanten en zestig artiesten van over de hele wereld vier aktes lang het publiek amuseren met acrobatische bewegingen, originele muziek en natuurlijk de Cancan. Tijdens de voorstelling kunnen de gasten ook genieten van de officiële drank van de Moulin Rouge: champagne.

2.2. Verloop van de voorstelling

Tijdens de eerste, nostalgische akte in de tuin wordt het publiek al meegezogen in de geschiedenis van de Moulin Rouge. De tweede akte brengt bezoekers verder naar tropische gebieden, waar een piraat aanmeert in Indonesië en avonturen beleeft op een exotische set. In de derde akte kan het publiek genieten van het circus, waar acrobaten, clowns en andere figuren het podium in een circusring veranderen. In de laatste akte gaat de voorstelling weer terug in de tijd en wordt er een tribuut gehouden aan de vrouwen van Parijs van de vorige eeuw. Tijdens deze akte komt ook de Cancan voorbij.

 1. Openingsuren Moulin Rouge?

 • Er zijn dagelijks 2 voorstellingen in de Moulin Rouge, één show om 21:00 en één om 23:00.
 • In de winterperiode van november tot en met maart is er dagelijks alleen een voorstelling om 21:00, met op vrijdag en zaterdag een extra voorstelling om 23:00.
 • Je dient een kwartier voor de voorstelling aanwezig te zijn, maar het is aan te raden om al een half uur voor de voorstelling te komen.
 1. Diner- en matinéevoorstellingen

Het is ook mogelijk om voor de voorstelling van 21:00 nog te dineren in de Moulin Rouge. Dat begint om 19:00. Er worden ook regelmatig matinée-voorstellingen gehouden om 14:45. Dan is het mogelijk om vooraf te lunchen in de Moulin Rouge om 13:00. Tickets voor de voorstellingen met diner zijn online te koop.

Op speciale dagen organiseert de Moulin Rouge ook speciale evenementen, zoals met nieuwjaar en op valentijnsdag. Er worden tussen 20 december en 5 januari ook speciale kerstvoorstellingen gehouden.

 1. Tickets om de Moulin Rouge te bezoeken

Tickets moet je altijd online kopen. Bij alle tickets zit een halve fles champagne inbegrepen.

Wanneer je kiest voor een diner en een voorstelling heb je de keuze uit verschillende menu’s. Zo is er het Mistinquett-menu, het Toulouse-Lautrecmenu en het Belle-Epoquemenu. Er zijn ook vegetarische, veganistische en kindermenu’s en bestaan er VIP-tickets met een luxediner. Bezoekers kunnen ook à la carte dineren.

Kinderen jonger dan 6 jaar worden niet toegelaten in de Moulin Rouge.

 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

Tickets zijn alleen online te koop. De diners en de voorstellingen om 21:00 zijn zeer populair en raken snel uitverkocht, dus wees op tijd met boeken. Tickets zijn vanaf een jaar voor data te boeken.

 1. Hoe kan ik de Moulin Rouge bereiken?

7.1. Te voet

De Moulin Rouge is afhankelijk van je beginpunt te voet te bereiken. Zo is het vanaf het Place de la Concorde een half uur wandelen naar de Moulin Rouge en vanaf het Centre Pompidou zo’n drie kwartier. Vanaf de Notre Dame en de Eiffeltoren is het al snel langer dan een uur stappen naar de Moulin Rouge.

7.2. Met het openbaar vervoer

De Moulin Rouge is te bereiken met metrolijn 2, waarbij je uit dient te stappen bij metrohalte Blanche. Ook kan je bussen 74, 81 en 95 nemen naar de Moulin Rouge.

7.3. Met de auto

Er kan geparkeerd worden op de parkeerplaats Clichy Montmartre.

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Je dient net gekleed de Moulin Rouge te bezoeken. Korte zomerkleding, sportkleding en sportschoenen worden dan ook niet geaccepteerd.
 • Er mogen geen foto’s of opnames gemaakt worden in de Moulin Rouge.
 • Grote tassen en koffers zijn niet toegestaan in de Moulin Rouge.
 • Bij de ingang van de Moulin Rouge worden veiligheidsmaatregelen genomen en tassen kunnen gecontroleerd worden.
 • Boek je tickets online, zo ben je zeker dat je binnen kan. Tickets zijn immers snel uitverkocht.
 1. Filmpje: de spetterende show in de Moulin Rouge

Wat mag je verwachten bij een bezoek aan de Moulin Rouge? Dit filmpje geeft je alvast een idee van hoe de spetterende show er uitziet. Om het spektakel in het echt te aanschouwen, zal je natuurlijk zelf een bezoekje moeten brengen!

 1. Waar overnachten in Parijs?

Op zoek naar een leuke hotel op de juiste plek in Parijs? We hebben een volledig artikel geschreven met de leukste hotels per wijk in Parijs. Zo weet je in welke wijk wat te zien is en waar te overnachten.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?