Musée de l’Orangerie in Parijs bezoeken? Info, tips & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Musée de l’Orangerie in Parijs bezoeken? Info, tips & tickets

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Musée de l’Orangerie in Parijs + waar tickets kopen?

Het Musée de l’Orangerie is een schitterend museum vol impressionistische en expressionistische meesterwerken. Het is het beroemdst om de Waterlelies van Monet, een 91 meter lang schilderij van de bekende Franse impressionist, maar in het Musée de l’Orangerie hangen ook werken van onder andere Renoir, Picasso en Cézanne.

Ontdek hier alle info voor je bezoek aan het Musée de l’Orangerie in Parijs en bestel je tickets online op voorhand.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. De geschiedenis van het Musée de l’Orangerie in Parijs

Het Museum de l'Orangerie prijkt in de Jardin des Tuileries, vlakbij het Louvre. Het gebouw werd in 1852 opgetrokken in opdracht van keizer Napoleon III. Het doel van het gebouw? Een plek waar de sinaasappelbomen uit de Jardin des Tuileries konden overnachten. Vandaar de naam ‘Orangerie’.

Later werd de Orangerie ook gebruikt als een plek om evenementen te organiseren. Pas in 1921 werd de Orangerie omgetoverd tot een museum voor hedendaagse kunst. Het werd op slag beroemd toen de Waterlelies van Monet er werden ondergebracht.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Musée de l’Orangerie in Parijs online.

 1. De Waterlelies van Monet

De blikvanger van het museum, en waarschijnlijk de reden waarom je het Musée de l’Orangerie wil bezoeken, is het wereldberoemde schilderij ‘Waterlelies’ (Nymphéas) van Monet. De schilder schonk dit reusachtige schilderij van 8 panelen en maar liefst 91 meter lang aan George Clemenceau, een bevriende Franse staatsman. Daarmee wilde Monet de overwinning van de geallieerden in de Eerste Wereldoorlog vieren.

Speciaal voor dit schilderij werden twee ovaalvormige kamers ontworpen in de Orangerie om het werk zo helemaal tot zijn recht te laten komen. Het is een van de beroemdste impressionistische schilderijen ter wereld. Monet inspireerde zich op zijn tuin in Giverny, vandaag ook een populaire toeristische trekpleister.

 1. De collectie Guillaume

Toch valt er nog veel meer te zien in het Musée de l’Orangerie dan enkel en alleen de Waterlelies van Monet. Meer zelfs, er hangen hier meesterwerken van wereldberoemde schilders. Het grootste deel van de museumcollectie behoorde ooit toe aan Paul Guillaume, een fervente kunsthandelaar. Na zijn overlijden werd zijn privécollectie geschonken aan de Franse staat op voorwaarde dat de schilderijen tentoongesteld zouden worden.

De collectie van Paul Guillaume telt 146 vooral impressionistische schilderijen van onder andere Renoir, Cézanne, Gauguin, Monet en Sisley. Ook beroemde expressionisten zijn vertegenwoordigd. Je kan hier bijvoorbeeld nog 12 Picasso’s bewonderen en er hangen ook werken van Soutine, Derain, Rousseau en Laurencin. Je zal in dit museum ongetwijfeld je ogen uitkijken.

Boek je tickets hier

 1. Tickets kopen voor het Musée de l’Orangerie in Parijs

 • Wil je graag het Musée de l’Orangerie in Parijs bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het verplicht is om vooraf een tijdsslot te reserveren voor je bezoek.
 • Je kan je tickets voor het Musée de L’orangerie makkelijk en snel online reserveren.
 • Nog een tip: Ben je van plan om veel musea in Parijs te bezoeken? Dan raden we je de Parijs Museum Pas aan.
 • Met deze pass krijg je toegang tot de beroemdste musea zoals het Louvre, Centre Pompidou, Musée d’Orsay en ook het Musée de l’Orangerie. Ook toegang tot andere trekpleisters zoals onder andere de Arc de Triomphe, Versailles en de Sainte-Chapelle zijn inbegrepen. Reserveer je Parijs Museum Pas online.
 1. Praktische info voor je bezoek aan het Musée de l'Orangerie

 • Het Musée de l’Orangerie bevindt zich in de Jardin des Tuileries, de paleistuin van het Louvre.
 • Je bereikt de Jardin des Tuileries gewoon te voet of je kan metrolijn 1 nemen en afstappen aan de halte Tuileries.
 • Openingsuren: Het Musée de l’Orangerie is elke dag open van 9u tot 18u.
 • Op dinsdag sluit het museum de deuren.
 • Meer info op de website.

Ligging van het Musée de l’Orangerie in Parijs op de kaart

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?