Waar uitgaan in Parijs? Ontdek de beste plekken om te feesten in Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar uitgaan in Parijs? Ontdek de beste plekken om te feesten in Parijs

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Overzicht met de leukste adresjes om te feesten in Parijs + tips

Parijs is een grote metropool en er zijn dan ook honderden zo niet duizenden cafés en nachtclubs. Er is dan ook voor ieder wat wils. Heb je zin in een technofeest, een jazzbar of gewoon een gezellige cocktailavond? Je vindt sowieso wat je zoekt. We gidsen je in dit artikel langs de bekendste uitgaansgelegenheden in Parijs.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Feesten in Bastille

Zin in een echt feest? Dan moet je in de Parijse nachtclubs zijn. Er zijn er heel wat. Wil je een nachtje uitgaan zonder al te veel plannen te maken? Dan moet je naar het 11e arrondissement. De beste wijken om uit te gaan, te dansen en mensen te ontmoeten zijn ongetwijfeld de wijken Bastille en Oberkampf.

In Bastille vind je in de Rue de la Roquette en de Rue de Lappe heel wat leuke adresjes. Ook de Rue Oberkampf en de Rue Saint Maur zijn goede keuzes. Je kan er makkelijk met de metro naartoe en er zijn veel verschillende nachtclubs.

  • Een bekend adresje is The Pop In, een rockcafé met een groene gevel en een chaotische inrichting. Je kan hier dansen op drie verdiepingen en er worden soms ook concerten georganiseerd.
  • Een andere topper (en gratis!) is de Bar la Mécanique Ondulatoire, gelegen in het hart van de Bastille. Je kan er elke vrijdag- en zaterdagnacht van 21:00 tot 02:00 uur gratis dansen op rock-, elektro- en groove-muziek. De bar raakt wel snel vol, maar het is een aanrader!
  • Voor house en techno moet je in Badaboum zijn, eveneens in Bastille. Het is wat de vreemde eend in de bijt, want hier worden ook vaak concerten georganiseerd waarvoor je dus op voorhand tickets moet kopen.

LEESTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien in Parijs? Download dan zeker eens onze gratis stadsgids Parijs, met de leukste plekjes voor je bezoek aan de lichtstad.

  1. De beste clubs van Parijs

Een van de bekendste nachtclubs in Parijs voor techno- en elektroliefhebbers is de Rex club. Hier komen af en toe grote namen uit de dj-wereld optreden. Ooit bevond zich hier een bioscoop en de Rex club is dus ook behoorlijk groot. De club opent om middernacht.

Chez Moune is een begrip in Parijs. Ooit werd hier steevast cabaret opgevoerd en Édith Piaf was een van de vaste gasten. Vandaag kom je in Chez Moune op muziek van dj’s dansen, maar het interieur straalt nog steeds de cabaretcharme uit. Het is hier altijd erg druk, maar vooral op woensdag en donderdag, want dan mag je gratis naar binnen.

  1. Feesten op de Seine in Parijs

Kom je in de zomer naar Parijs? Dan hebben we nog de ultieme tip: Batofar. Deze club bevindt zich in een boot aan de oevers van de Seine, vlakbij de Pont de Tolbiac in het 13e arrondissement. Dit is een echte aanrader. Je kan er overdag komen eten en drinken, ’s avonds staan er meestal optredens op het programma en tot slot barst een feest los in de club die zich onderaan de boot bevindt. Er is ook een ‘dakterras’ en er wordt zelfs een ministrand met strandstoelen aangelegd.

  1. Le Marais: voor lgbt-clubs

Op zoek naar een gayclub om te feesten in Parijs? Dan moet je naar Le Marais. Deze wijk is niet alleen mooi overdag, maar ’s avonds barst het feest er steevast los. Je kan er trouwens ook heerlijk (en behoorlijk voordelig) gaan dineren. Het is een van de uitgaanscentra van de stad.

Belangrijk: bij de meeste clubs geldt er een dresscode. Ga je naar een iets exclusievere club, dan is avondkledij noodzakelijk. Bij clubs voor het grote publiek is de dresscode minder strikt, maar jeans en sneakers kunnen soms moeilijk liggen.
  1. De beste cocktailbars in Parijs

  • Cocktails in Montmartre? Zoek niet langer! Le Très Particulier is een aangename cocktailbar waar je zowel bekende als minder bekende cocktails kan uitproberen. Er hangt een romantische sfeer. Je kan er ook buiten zitten, in een veranda of gewoon binnen aan de bar. Een ideale plek om als koppel een cocktail te gaan drinken.
  • Serpent à Plume kijkt uit op de Place des Vosges. Je kan hier eerst komen eten en daarna een cocktail drinken. Een goed idee voor wie een gezellige avond in Parijs wil beleven.
  • Le Perchoir is een bekende cocktailbar. Er zijn er ondertussen al zelfs drie van! De bekendste is Le Perchoir in Le Marais. Het is een leuke plek om nieuwe cocktails uit te proberen.
  • Andy Wahloo is ingericht in Marokkaanse sfeer. In de vroege avond komen Parijzenaren hier vooral cocktails drinken, maar later op de avond wordt dit eerder een nachtclub.
  • Wie op zoek is naar een leuke wijnbar moet naar Le Rubis vlakbij de Jardin des Tuilereis. Je kan hier wijntjes komen proeven vooraleer je uitgaat in Parijs of hier in de namiddag komen.
  • Chez Georges ligt in de leuke wijk Saint-Germain-des-Prés en trekt vooral hippe Parijzenaren. Chez Georges is vooral bekend om de wijnen (al dan niet geserveerd met kaas). In de bar hangt een gezellige sfeer. Er is ook een benedenverdieping waar gedanst wordt. Een aanrader!
  • Harry’s New York Bar zou de oudste cocktailbar van Europa zijn én ook de plek waar de cocktail bloody mary werd uitgevonden. Vandaag worden hier meer dan 400 verschillende cocktails geserveerd, maar het is waarschijnlijk de enige bar waar de bloody mary de populairste cocktail op de kaart is.

  1. Uitgaan met een budget in Parijs

Sommige clubs en cocktailbars zijn behoorlijk prijzig. Wil je uitgaan in Parijs met een budget? Dan raden we je aan om naar de wijk Quartier Latin te gaan. Je kan er niet alleen goedkoper eten, maar ook de clubs zijn er goedkoper. Er zijn ook veel levendige cafés waar je een leuke avond kan beleven. Die vind je vooral in de Rue de Buci en de straten daarrond.

  1. De leukste terrasjes in Parijs

In Parijs kan je natuurlijk ook heel wat leuke terrasjes vinden. We raden je aan om rond te wandelen in de straatjes van Le Marais. Je zal ongetwijfeld op enkele originele adresjes stuiten. Een andere wijk waar je veel leuke terrasjes vindt, is langs het Canal du Saint-Martin. Er zijn veel hippe zaakjes die je zullen verrassen met originele menukaarten.

  1. Cabaret in Parijs

Een van de beroemdste clubs van Parijs is natuurlijk de Moulin Rouge. Al meer dan 140 jaar worden hier cancanvoorstellingen opgevoerd. Wil je champagne en glitters, dan moet je absoluut tickets boeken voor een voorstelling. Maar wees er vroeg bij, want tickets vliegen de deur uit. Koop je tickets voor de Moulin Rouge dus vooraf online.

Is de Moulin Rouge net iets te duur? Dan kan je ook naar een van de andere cabarets in Parijs gaan. Le Crazy Horse bijvoorbeeld of Paradis Latin. Een spetterende avond is gegarandeerd.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?