27 x mooiste bezienswaardigheden Triëst: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige gids kopen voor € 10

27 x mooiste bezienswaardigheden Triëst: wat zien & doen tijdens je bezoek?

25 oktober 2022 in Italië0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Triëst/Trieste + verblijftips

Triëst, of ‘Trieste’ in het Italiaans, is een nog een relatief onbekende bestemming in Italië. Toch heeft de Italiaanse stad heel wat te bieden voor een leuke vakantie. Je wandelt er door een pittoresk centrum met gezellige straatjes langs historische gebouwen met indrukwekkende architectuur en de majestueuze bergtoppen van de Dolomieten op de achtergrond.

Ontdek alvast de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Triëst, een verborgen parel in het noordoosten van Italië. Oh ja, vergeet ook zeker niet tijdens je verblijf te proeven van een heerlijk kopje koffie waar de stad zo om gekend staat.

Tours en tickets voor je bezoek aan Triëst

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Triëst/Trieste bezoeken met een georganiseerde tour? Maak een daguitstap of ga mee met een lokale gids of tour in Triëst/Trieste en beleef meer.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste daguitstappen en excursies in Triëst/Trieste en omgeving

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Triëst

Triëst is de hoofdstad van de Noord-Italiaanse regio Friuli-Venezia-Giulia. De mediterrane havenstad is gelegen aan de Adriatische zee en grenst tegen Slovenië in het oosten. Het is een ideale bestemming voor een korte stedentrip of een leuke daguitstap.

De meeste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar maar ook buiten het stadscentrum zijn er verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Wil je graag de stad en omgeving graag op eigen houtje verkennen? Dan kan je altijd een auto huren bij Sunnycars of EasyTerra.nl.

Ligging van de bezienswaardigheden in Triëst op de kaart

 1. Piazza dell'Unità d'Italia

Piazza dell'Unità d'Italia, letterlijk vertaald als “het plein van de eenheid van Italië”, is het centrale en belangrijkste plein van Triëst. Het imposante plein heeft een bijzondere charme door zijn ligging aan zee. Het prachtige plein wordt omringd door monumentale gebouwen in weelderige stijl. Enkele van deze gebouwen zijn het stadhuis van Triëst, het neoklassieke Palazzo Stratti en Palazzo del Governo. Midden op het plein zie je ook een prachtige Fontana dei Quattro Continente die vier continenten representeert.

Weetje: Wist je dat dit het grootste plein aan een zee in Europa?

VERBLIJFTIP: Wie wil overnachten met zicht op het plein, kan verblijven in het prachtige 5* Grand Hotel Duchi d'Aosta. Het hotel biedt luxe accommodatie en een stijlvolle sfeer van vroeger. Meer info en boeken.

 1. Ponte Rosso

Wandel ook naar de Ponte Rosso, een pittoreske brug vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Vanaf de brug kan je uitkijken op het Piazza Sant’Antonio Nuovo of een blik werpen op het Canal Grande di Trieste en de zee in de verte. Verder zal je op de brug ook een standbeeld van de 19e-eeuwse schrijver James Joyce zien. Het standbeeld werd gemaakt door de Triëst-beeldhouwer Nino Spagnoli.

De Ierse schrijver, die je misschien wel kent van het bekende Ulysses, heeft hier ruim 15 jaar gewoond en gewerkt. Oorspronkelijk kwam hij naar deze stad om Engels te onderwijzen aan zeelieden.

Wil je graag nog meer te weten komen over de Ierse schrijver? Breng dan zeker een bezoekje aan het Joyce Museum. Het museum geeft je een zo volledig mogelijk beeld over zijn succesjaren in Triëst.
 1. Canal Grande di Trieste

Bij het horen van Canal Grande, denk je misschien aan het prachtige Venetië, maar ook Triëst is trots op haar kleine Grote Kanaal. Het kanaal bevindt zich in de charmante wijk Borgo Teresiano en werd aangelegd tussen 1754 en 1766 om meer zout te kunnen winnen. Vandaag de dag is dit kanaal het enige restant van de vele kanaaltjes die je hier ooit kon vinden. Het kanaal werd oorspronkelijk overgestoken door drie bruggen: Ponte Bianco, Ponte Rosso en Ponte Verde, die vroeger openzwaaiden om boten binnen te laten. Alleen de Ponte Rosso bleef over.

Langs het water zie je de oude pakhuizen met statige architectuur en kleine, kleurrijke boten schitteren. Beeld je maar eens in hoe die grotere schepen hier vroeger voorbijvaarden. Het is een ideale plek om ’s avonds bij zonsondergang te genieten van een lekker aperitiefje.

 1. Teatro Romano di Trieste

In het stadscentrum kan je het oude Romeinse theater bezoeken. De oorsprong van Triëst dateert van ongeveer 100 jaar voor Christus toen de Romeinen “Tergeste” vestigde op de plek waar zich nu de huidige stad bevindt. Vandaag de dag kan je nog enkele sporen van de Romeinen bezichtigen zoals de restanten van het oud Romeinse amfitheater.

Het stenen theater werd gebouwd aan de voet van de San Giusto-heuvel (genoemd naar de stadsheilige San Giusto) en biedt een prachtig uitzicht op zee. Het theater werd voornamelijk gebruikt voor gladiatorengevechten. Tegenwoordig worden hier in de zomer traditionele operaconcerten.

HOP-ON HOP-OFF: Maak een ritje met de hop-on hop-off bus, zo ben je zeker dat je niets mist van de topbezienswaardigheden in Triëst. Boek je tour hier.

 1. Palazzo del Municipio di Trieste

Het stadhuis van Triëst (Palazzo del Municipio di Trieste), aan de voorzijde van het Piazza dell’Unitç d’Italia, behoort toch wel tot een van de mooiste gebouwen in de stad. Het eclectische monumentale gebouw werd ontworpen door de Italiaanse architect Giuseppe Bruni en werd tussen 1873 en 1875 gebouwd. Bovenop het stadhuis zie je de klokkentoren met twee bronzen figuurtjes die ieder uur de klok slaan.

 1. Palazzo del Governo

Het Palazzo del Governo (ook wel gekend als het Palazzo della Luogotenenza austriaca) ligt naast de mooie boulevard van Triëst. Het prachtige regeringspaleis werd in de jaren 1901-1905 gebouwd door de Weense architect Emil Hartmann. Wanneer je voor het gebouw staat, kijk dan even goed naar de gevel van het gebouw. Deze is namelijk prachtig versierd met glasmozaïeken uit Murano. Vandaag doet het gebouw dienst als de zetel van de kantoren van het regeringscommissariaat van de regio Friuli Venezia Giulia.

 1. Standbeelden van Triëste

Aan de kade, dichtbij de Molo Audience en tegenover het centrale Piazza dell’Unita d’Italia, kan je twee bronzen standbeelden vinden. Beide beelden zijn gemaakt om de bevrijding te vieren na de oorlogen.

Het standbeeld aan je linkerzijde (Il soldato di Trieste) is een een scherpschutter die de Italiaanse vlag aan wal draagt als teken van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het standbeeld aan je rechterzijde (Le Ragazze di Trieste) zijn twee meisjes die de Italiaanse vlag aan elkaar naaien als teken van blijdschap dat Triëst weer bij Italië hoorde na de Tweede Wereldoorlog.

 1. Piazza della Borsa

Bezoek ook zeker het Piazza della Borsa, grenzend aan het Piazza Unità d'Italia. Dankzij de gunstige ligging, is Triëst altijd al een belangrijke handelsstad geweest. Op het Piazza della Borsa kan je het indrukwekkende neoclassicistische gebouw uit 1806 bewonderen waar vroeger de handelsbeurs in gevestigd zat. Inmiddels zit er in de zetel van de Kamer van Koophandel, Industrie, Ambachten en Landbouw van Triëst in gevestigd.

Enkele andere prachtig gebouw die je op dit plein kan bewonderen:

 • Casa Bartoli daterend uit 1905. Dit Jugendstil gebouw is ontworpen door de beroemde architect Max Fabiani.
 • Het Rusconi huis, een paleis in Venetiaanse neorenaissance stijl. In Casa Rusconi zat jarenlang een familie van apothekers gevestigd.
 • De fontein van Neptunus gebouwd in 1750.
 1. Molo Audace

Een wandeling over de Molo Audace (of de Audace pier) is een absolute must. De 246 meter lange pier bevindt zich dichtbij Piazza dell’Unità Italia en steekt al zeer lange tijd uit in de zee. De pier is gebouwd tussen 1743 en 1751 op de wrakken van het geschonken schip “San Carlo”. Dit zou het eerste schip zijn dat erin slaagde om de haven van Triëst binnen te varen na het einde van de Eerste Wereldoorlog en de annexatie bij Italië.

Wanneer je over de pier wandelt, vergeet dan niet om eventjes achterom te kijken voor een prachtig uitzicht op de waterkant van Triëst. De Molo Audace is vooral de perfecte plek voor een idyllische avondwandeling bij zonsondergang.

Zin in een uitdaging? Dan kan je naar de windroos aan het uiteinde van de pier lopen en proberen te blijven staan tegen de hevige Bora-winden die tot 100 km/u gaan.
 1. Chiesa di San Spiridione

Niet ver van de Ponte Rosso, vind je de grootste Servisch-orthodoxe kerk van Europa: San Spiridione. De prachtige kerk werd gebouwd in 1885 en is geïnspireerd op de Byzantijnse architectuur. Wanneer je door de straten van Triëst wandelt, zal de kerk met haar indrukwekkende koepels je meteen opvallen. Het hele externe deel van de tempel is bedekt met stenen uit de steengroeven van Brijuni in Istrië.

Maar, niet alleen de buitengevel van de kerk is de moeite, ook het prachtige interieur zal je positief verrassen. De kerk is rijkelijk beschilderd met fresco's op een gouden achtergrond door Giuseppe Bertini. Ook de felgekleurde mozaïeken, prachtige plafondschilderingen en mooie schilderijen op een olie-achtergrond.

 1. Kleine Berlin bezoeken

Bezoek je Triëst op de laatste vrijdag van de maand? Dan kan je de ondergrondse complexen Kleine Berlin bezoeken. Deze complexen onder de grond zijn gebouwd in 1943 door Duitse soldaten en stadsautoriteiten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is het grootste systeem van ondergrondse tunnels tegen luchtaanvallen dat nog bestaat in het centrum van Triëst.

Tijdens een rondleiding door dit ondergronds gangenstelsel kom meer te weten over deze periode en kan je een kijkje nemen in de voormalige ruimtes. Soms zie je zelfs spullen die door Duitse soldaten zijn achtergelaten. Onderweg verteld een vrijwillige, enthousiaste gids je enkele anekdotes.

Je loopt door een grot met hier en daar plassen water. Goede waterdichte wandelschoenen zijn zeker aan te raden.
 • Draag ook warme kleding en neem een zaklamp mee zodat je voldoende kan zien.
 • Openingsuren: Een rondleiding kan je volgen op vrijdagavond. Best op voorhand reserveren door een mailtje te sturen.
 • Een rondleiding duurt ongeveer 1 à 2 uur.
 • Meer info op de website.
 1. De gezellige haven van Triëst

De haven van Triëst was vroeger belangrijk voor het vervoer van goederen in en uit de stad. Dat kan je nog zie aan de oude pakhuizen die gebouwd werden langs de kades. Inmiddels liggen er voornamelijk kleine vissersbootjes en is het een rustgevende plek om op een bankje te genieten van het zonnetje. Het is tevens ook een gezellige plak om ’s avonds te dineren bij zonsondergang.

 1. Mercato Coperto Trieste

Wie een hongertje heeft of wilt proeven van de lekkere streekproducten, kan altijd eens de overdekte markt bezoeken. De Mercato Coperto dateert uit 1930 en werd gebouwd in art-decostijl. Je vindt er allerlei marktkraampjes waar je zowel groenten, fruit als vlees en vis kan kopen. Maar ook bloemen en andere leuke souvenirtjes worden hier verkocht.

TIP: Wil je graag nog meer proeven van de lokale keuken? Dan kan je altijd een kookcursus volgen bij een local. Bezoek samen de levendige lokale markt en volg nadien een kookles waarbij je de geheimen van de beroemdste gerechten uit de regionale keuken leert kennen. Boek je kookcursus in Triëst hier.

 1. Maak een ritje met de authentieke tram door Triëst

Een van de leukste dingen om te doen is een ritje maken met het authentieke trammetje dat je naar het hoge gelegen dorpje Opicina brengt. Deze oude tramlijn, die dateert uit het einde van de 19e eeuw, werd ingehuldigd om het stadje Opicina te verbinden met het centrum van Triëst. Ook vandaag kan je in een oude, bijna vervallen tramcoupé genieten van een prachtige rit met adembenemend uitzicht op het landschap rondom de stad.

Bijzonder aan deze lijn is dat het een combinatie is van een gewone tram en een kabeltrein. Zo rijdt de tram het grootste deel van het traject als een gewone elektrisch aangedreven tram, maar op het steilste stuk van de weg, neemt een kabelbaan het van de tram over.

 • De tramrit begint op Piazza Oberdan in het centrum van Triëst en eindigt bij Villa Opicina, 329 meter boven de zeespiegel.
 • De route is ongeveer 5 km lang en een ritje duurt ongeveer 30 minuten.
 • De tram is geen openbaar vervoermiddel, maar een suggestieve en panoramische rit buiten de stad.
 1. Ontspannen op het stadsstrand

Bezoek je Triëst in de zomerperiode? Dan kan het al eens fijn zijn om een verfrissende duik te nemen in een zwembad of een strand. Beschikt jouw accommodatie in Triëst niet over een zwembad? Dan kan je altijd een namiddagje gaan zwemmen in Bagno Marino La Lanterna, het stadsstrand van Triëst. Het strand is gelegen aan de voet van de vuurtoren bij de haven. Je kan er lekker zonnebaden, zwemmen en genieten van het prachtige uitzicht.

 1. Triëst, de koffiehoofdstad van Italië

Wist je dat de bekende koffiemerken Illy en Hausbrandt onder meer afkomstig zijn uit deze stad? Meer nog, de haven verwerkt bijna de helft van de totale koffiebonenimport in Italië. Niet gek dat Triëst ook wel eens de koffiehoofdstad van Italië wordt genoemd. De inwoners doen ook niets liever dan afspreken met vrienden, familie, collega’s … om bij te praten in een van de vele cafeetjes met een lekkere koffie.

De Hongaarse Francesco Illy bezocht Triëst aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. In 1933 stichtte hij Illycaffè met maar één doel: om de wereld de beste koffie aan te bieden.

Caffè degli Specchi

Een erg bijzondere plek om koffie te drinken is Caffè degli Specchi (‘Het Café van de Spiegels’) waar ook schrijvers als Franz Kafka en James Joyce ooit een koffietje kwamen drinken. Dit café is te vinden op het Piazza dell’Unità d’Italia. Een ander iconisch cafeetje dat de moeite is, is het Caffè San Marco.

 1. Cattedrale di San Giusto

Cattedrale di San Giusto is het belangrijkste katholieke religieuze gebouw in de stad. De kathedraal werd gebouwd tussen de 9de en 11de eeuw op de top van de gelijknamige heuvel en biedt dan ook een panoramisch uitzicht over de stad. Je kan de kerk bereiken door de Trappen der Giganten (Scala dei Giganti) te beklimmen. Eens je de top kerk bereikt hebt, neem dan ook zeker eens een kijkje binnenin en bewonder de prachtige Romaanse en Byzantijnse fresco’s en kleurrijke mozaïekwerken met goud.

WANDELTIP: Bewonder de prachtige kathedraal van San Giusto en andere topbezienswaardigheden tijdens een wandeltocht door Triëst met een lokale gids.

 1. Castello San Giusto

Naast de kathedraal vind je ook een kasteel dat is vernoemd naar de heilige: Castello San Giusto. Het stamt uit de 15e eeuw, in de tijd dat Oostenrijk over Triëst heerste, en is ook zeker een bezoekje waard. Zeker het panoramisch uitzicht dat je hebt vanaf zijn muren over de stad en het land eromheen is adembenemend! Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het museum en de wapenkamer. Meer info op de website.

 1. Ontdek het pittoreske Castello di Miramare

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Trieste ligt wat buiten het centrum (10 km): Castello Miramare. Het kasteel is romantisch gelegen op een rotspartij aan de Golf van Triëst. Het Castello di Miramare is zo’n typische plek waar je je in een sprookje waant.

Vroeger was dit het kasteel van aartshertog Maximiliaan van Habsburg. Maximiliaan had voor de kust van Trieste schipbreuk geleden, waarna hij door lokalen werd gered. Vanaf dat moment was hij zo onder de indruk van de schoonheid van de kust dat hij Triëst koos om er zijn zomerresidentie te bouwen.

Tegenwoordig zit er in het kasteel een museum gehuisvest waar je het originele meubilair kan bezichtigen en diverse tentoonstellingen kan bijwonen. Wanneer je binnentreedt, krijg je een beeld van de manier waarop men hier gewoond zou hebben. Na je bezoek, raden we aan om even op het terras te staan om te genieten van het uitzicht op de Golf van Trieste. Meer info op de website.

TICKETS: Wil je ook graag dit sprookjeskasteel bezoeken? Maak het jezelf dan gemakkelijk en bestel je tickets voor het Miramare kasteel in Triëst online op voorhand.

Bewonder de botanische tuinen rond het kasteel

Het kasteel wordt voor het grootste gedeelte omringd door water. Aan de andere kanten is er een gigantisch grote botanische tuin aangelegd waar je na je bezoek aan het kasteel nog even kan wandelen. De kasteeltuinen zijn erg mooi, met een grote verscheidenheid aan bomen en planten. Er zijn ook twee vijvers met zwanen en lotusbloemen en een kleine kapel.

Bestel je tickets voor het Miramare kasteel inclusief de tuinen

 1. Museum Riseria di San Sabba

Riseria di San Sabba is een voormalig concentratiekamp in Triëst waar je aan de hand van ontroerende en hartverscheurende memorabilia en documentatie wordt herinnert aan de gruwelijke periode tijdens de nazi-bezetting van Triëst.

Politieke gevangenen en joden werden hier ondervraagd, gemarteld en vastgehouden voordat ze naar concentratiekampen als Dachau en Auschwitz werden gedeporteerd. Sommigen haalden de overdracht zelfs niet en werden hier ter plekke geëxecuteerd. Hier werden ook goederen opgeslagen die waren geconfisqueerd van Joodse families in Italië, Kroatië en Slovenië.

Tijdens je rondleiding kan je het terrein verkennen en een kijkje nemen in de voormalige gevangeniscellen. De boeiende informatiedisplays en permanente tentoonstellingen geven je dan weer meer inzicht in een van de meest griezelig donkere periodes van deze stad.

 • De Risiera di San Sabba is dagelijks geopend van 9u tot 19u (de laatste toegang is om 18:30 uur).
 • De toegang tot het voormalige concentratiekamp is gratis.
 • Meer info op de website.
Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze selectie favoriete verblijven in Triëst.
 1. Arco di Riccardo

De Boog van Riccardo is nog een ander overblijfsel uit de Romeinse tijd. Deze romeinse triomfboog bevindt zich in het oude deel van de stad. Met een hoogte van 23 meter en een breedte van 17 meter is het niet bijzonder groot, maar doordat de boog omgeven wordt door mooie gerestaureerde gevels lijkt het wel misplaatst. De witte boog dateert uit 1882 en is versierd met reliëfs. Je kan er onder door lopen en het is ook een populaire plek voor een leuke foto.

 1. Museo Civico Revoltella

Kunstliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het Revoltella Museum. Het museum zit gevestigd in een 19e-eeuwse paleis in neorenaissance en herbergt een belangrijke collectie moderne kunst waaronder schilderijen, sculpturen en kunstwerken.

De kunstcollecties bevatten werken van allerlei belangrijke namen in de 20e-eeuwse Italiaanse kunst: Casorati, Carlo Carrà, Giorgio Morandi, Lucio Fontana en Mario Sironi. Na je bezoek is het ook aan te raden om even een kijkje te nemen op het terras van het museum. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de haven. Meer info op de website.

 1. Parco di Villa Revoltella

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, grenst dit park niet aan het gelijknamige museum waarover we het net over hadden. Het Parco di Villa Revoltella was ooit wel eigendom van dezelfde baron Revoltella maar het ligt op een heuvel net buiten het stadscentrum. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de stadsdrukte op een van de vele bankjes.

Het park leent zicht uitstekend om mooie, rustgevende wandelingen te maken en een bezoekje te brengen aan het kleine kerkje middenin het park. Vanaf sommige plekjes in het park geniet je ook van uitzicht op de stad en de golf.

 1. Bora, de stevige wind in Triëst

Naast koffie, is de stad ook bekend omwille van de hevige stormachtige wind die hier rond hangt: de zogenaamde Bora wind. De Bora is een wind die vanuit de bergen in noordoostelijke richting waait in de Golf van Triëst. De wind kan op zich zo hevig zijn (windstoten tot wel 150 km/uur), dat wandelen door de straten een echte uitdaging wordt. Je wordt als het ware meegesleurd door de wind.

Veel toeristen komen naar het stadje om de befaamde Bora-wind zelf eens te voelen, maar natuurlijk is deze er niet altijd. De wind laat zich vooral voelen tijdens de winter.

 1. Bezoek het Mariaheiligdom Monte Grisa

Het Mariaheiligdom Monte Grisa (1966) is een bedevaartkerk op de berg Grisa of Monte Grisa, op 20 minuten rijden van Triëst. De officiële naam van deze tempel is "Tempio Nazionale a Maria Madre e Regina di Monte Grisa" maar kreeg al snel de bijnaam "Formaggino" (het kleine smeerkaasje) door de lokale bevolking, omwille van de driehoekige vorm. Het gebouw bestaat uit twee kerken, een bovenkerk en een onderkerk en is een mooi voorbeeld van het brutalisme.

Vanaf de kerk heb je een prachtig zicht over de Golf van Triëst en soms zelfs tot aan het schiereiland Istrië.

HUURAUTO: Wil je graag de omgeving van Triëst op eigen houtje ontdekken? Dan beschik je best over een eigen huurauto. Deze kan je op voorhand reserveren bij Sunnycars.
 1. Galleria Naturale sulla Strada Costiera

Een wel heel bijzonder plekje in Trieste is de Galleria Naturale sulla Strada Costiera. De kustweg van Triëst is een van de belangrijkste toegangswegen naar Triëst en verbindt Sistiana met Miramare. De prachtige panoramische weg loopt langs de Golf van Triëst en biedt adembenemende uitzichten. Het is dan ook een populaire tussenstop bij toeristen om het landschap in zich op te nemen. Naast het prachtige panorama over de omgeving, is ook de in de karstrots gegraven tunnel een bezienswaardigheid op zich. De weg werd aangelegd in de jaren 1920.

 1. De Hop-on Hop-off bus in Triëst

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus

 • Ervaar de mooiste, meest indrukwekkende plekken in Triëst.
 • Stap aan boord van de bus bij de Molo Audace, voor het Unità d'Italia-plein. Je kan bij elke halte in- en uitstappen.
 • Bekijk het oude romeinse theater, bezoek de Orthodoxe-Servische tempel van Saint Spiridione en bewonder het schilderachtige Miramare kasteel.
 • Leer meer over de geschiedenis van de stad kennen via de audiogidsen aan boord.
 • De busrit duurt ongeveer 1 uur.

TICKETS: Boek je hop-on hop-off bustour in Triëst online.

 1. Mooiste daguitstappen vanuit Triëst

Gunstig gelegen tussen de zee en de heuvels, biedt de ligging Triëst tal van mogelijkheden voor dagtochten. Je kan de nabije omgeving van Triëst verkennen of je kan de grens met Slovenië oversteken.

Bezoek het kasteel Predjama en de Postojna-grot

Op een 40 minuten rijden van Triëst, kan je de Postojna grotten bezoeken en het kasteel van Predjama. De Postojnska Jama of de grotten van Postojna zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in Slovenië. Het grottenstelsel is dan ook het langste van Slovenië en is de op één na grootste druipsteengrot ter wereld!

Het Predjama-kasteel, dat op een kwartiertje rijden ligt van de grotten, is een indrukwekkend middeleeuws kasteel dat gebouwd werd in de rotswand van een 123 meter hoge klif. Wanneer je dit kasteel bezoekt, waan je je als het ware in de middeleeuwen. Het kasteel is gelegen bovenop een grottenstelsel dat vroeger gebruikt dienst deed als geheim gangenstelsel en verstopplek. Beide sites zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

DAGUITSTAP: Het is natuurlijk makkelijk om deze sites te bezoeken aan de hand van een georganiseerde uitstap. Boek je dagtocht vanuit Triëst naar de Postojna-grot en kasteel Predjama.

Daguitstap naar het meer van Bled en Ljubljana

Of je kan een daguitstap maken naar een van de mooiste meren van Slovenië: het meer van Bled. Je kan er heerlijk zwemmen, het pittoreske Maria Hemelvaartskerk middenin het meer bezoeken of in de voetsporen van Fidel Castro treden in Vila Bled. Met deze georganiseerde tocht bezoek je ook de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

Ljubljana is een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Heel erg veel valt er niet te doen, maar het is wel een leuke stad om te verkennen. De beste manier om Ljubljana te leren kennen, is dan ook om de indrukken in je op te nemen terwijl je door de straten wandelt. Onze stadswandeling Ljubljana is de ideale manier om alle belangrijke bezienswaardigheden in Ljubljana op één dag te zien. Boek je georganiseerde uitstap hier.

 1. Waar overnachten in Triëst?

Wil je graag meerdere dagen in Triëst/Trieste vertoeven en ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's en appartementen in Triëst.

 • Seven Historical Suites bevindt zich in het hart van Triëst, vlakbij het Canal Grande en Piazza Unità. Het aparthotel zit gehuisvest in een prachtig 18e-eeuws pand en biedt zowel kamers, suites als appartementen. Meer info en boeken.
 • Of verblijf in het CASA Room Apartments Diaz 8. Dit moderne appartement biedt ruime accommodatie voor 2 tot 4 personen in het centrum van de stad. Meer info en boeken.
 • Verblijf je toch liever buiten het centrum van de stad? Hotel Riviera & Maximilian's bevindt zich op 9 km van het historische centrum van Triëst. Het 4* hotel is idyllisch gelegen aan de kust bij Triëst, op wandelafstand van het prachtige kasteel Miramare. Meer info en boeken.
 1. Filmpje: Sfeerbeelden van een bezoek aan Triëst

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan de charmante stad Triëst in Italië? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Triëst (noordoosten van Italië)!

 1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?