The Vespa Trip Brugge: Huur je Vespa en verken de Polders en het Brugse Ommeland

Volledige reisgids kopen voor € 5

The Vespa Trip Brugge: Huur je Vespa en verken de Polders en het Brugse Ommeland

2 november 2023 in Brugge0 reacties

The Vespa Trip door Brugge, het Brugse Ommeland en de Vlaamse Polders: alle info

Huur een Vespa in Brugge en waan je even op vakantie tijdens deze prachtige tour door het Brugse polderlandschap! Met je kleurrijke Vespa ga je op verkenning langs idyllische polderdorpjes, uitgestrekte landschappen en zie je de mooiste onbekende plekjes van de regio.

Ontdek in deze blogpost alles over een onvergetelijke Vespa tour in de buurt van het charmante Brugge en de Vlaamse Polderstreek.

Praktische info voor je Vespa Tour Brugge

Duur1-3 dagen ()
Vespa TourHuur een Vespa en verken Brugge en het Brugse Ommeland va € 90
VerblijvenAan te raden verblijven in Brugge zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. The Vespa Trip door Travelbase

The Vespa Trip is een concept van Travelbase en bestaat uit een team gepassioneerde reisfanaten. Samen met lokale partners werken ze leuke Vespa trips uit op schitterende locaties. Travelbase is een organisatie die actieve en once-in-a-lifetime reiservaringen ontwikkelt, waarbij de nadruk eerder op de beleving ligt dan op de bestemming.

Travelbase biedt verschillende trips aan: van kajakken door de Noorse fjorden tot hiken over de iconische Laugavegur trail. Eerder hebben we al eens kunnen proeven van het micro-avontuur packraften in de Biesbosch, waarbij we met een opblaasbare kajak door het nationaal park de Biesbosch in Noord-Brabant trokken, maar onlangs maakten we de Vespa tour door het idyllische Brugge en de verrassend mooie Vlaamse polderstreek.

TIP: De Vespa Tour door Brugge is inmiddels afgelopen, maar! Je kan dit avontuur ook beleven in het mooie Italië of Frankrijk. Een Vespa tour langs de Amalfikust, de wijngaarden in het mooie Toscane of de charmante steden in de Provence? Het kan allemaal. Bekijk hier de mogelijke Vespa Trips. Wie weet komt de Vespa trip Brugge wel opnieuw terug.

 1. Welke route volg je tijdens de Vespa Trip?

 • De route bedraagt in totaal 76 kilometer en start in hartje Brugge (adres: Meestraat 5, bekijk ligging).
 • Bij aankomst zal een van de medewerkers je een uitgebreide uitleg geven over de Vespa tour en de werking van de Vespa. Nadien kan je micro-avontuur van start gaan!
 • De route wordt aangegeven op een GPS-toestel dat gemonteerd wordt op het stuur.
 • Vanuit hartje Brugge, rijd je richting Damme en vervolgens richting badplaats Knokke-Heist.
 • Je rijdt nog even langs de polderdorpjes Oostkerke en Ramskapelle.
 • Na Knokke-Heist zet je de route verder richting het natuurpark 't Zwin en Cadzand.
 • Vervolgens sluit je af in Sluis en keer je via Middelburg (België) en Moerkerke terug naar Brugge.
Meer info over de plekjes die je langs de route tegenkomt? Lees dan gerust verder.

Hieronder heb je alvast de route van de Vespa trip op de kaart

 1. Start je micro-avontuur met de Vespa in Brugge

Ah Brugge, het Venetië van het noorden.. Is er een mooiere plek om je Vespa tour te beginnen? Wij vinden alvast van niet. Nadat je de wagen geparkeerd hebt, wandel je richting de startplaats. De startplaats is gelegen in de Meestraat in hartje Brugge aan de Groenerei bij de 14de-eeuwse Meebrug (bekijk ligging).

De Meebrug is meteen een van de fotogenieke plekjes die op je route ligt. Met je Vespa rijd je de pittoreske brug over en sla je de eerst volgende straat in. Vervolgens rijd je langs de romantische kanalen verder en verlaat je het centrum van Brugge, op naar Damme.

 1. Cruise lang de Damse Vaart

Eens we het centrum van Brugge uit zijn, rijden we richting de Damse Vaart. Deze sprookjesachtige waterweg is zo’n 15 km lang en loopt van Brugge tot Sluis. Terwijl je met de Vespa rond cruiset, geniet je van het uitzicht over het water en de stilte van de natuur. We rijden via de polderstraat naar het dorpje Damme. Je passeert er niet met de Vespa, maar wat verder op de oever van de Damse Vaart zie je ook nog de Schellemolen, gebouwd in 1867 op de wal van een houten molen.

O-L-Vrouw-Hemelvaartkerk

Alvorens je het dorpje Damme binnen rijdt, zie je aan de linkerkant de O-L-Vrouw-Hemelvaartkerk. De bouw van de Onze-Lieve-Vrouwkerk startte aan in het begin van de 13de eeuw, maar in de loop van de eeuwen werd het gebouw vergroot, hersteld, deels ontmanteld en ontdaan van zijn torenspits. Wie wil, kan de toren beklimmen voor een uniek panoramisch uitzicht over de omgeving, 43 meter hoog. De toren is open tussen april en september, zich wenden bij de bewaker in de kerk voor een ticket.

Boekendorpje Damme

Na het bezoeken van de O-L-Vrouw-Hemelvaartkerk kan je de Vespa parkeren en even rondwandelen in het charmante boekendorpje Damme. Damme heeft een belangrijk historisch verleden waarvan nog heel wat te zien is, bijzondere figuren als de schrijver Jacob van Maerlant en de wat minder historische grapjas Tijl Uilenspiegel, volop natuur in het Brugse Ommeland en een uitgebreid gamma aan horecazaken.

Enkele must-see bezienswaardigheden in Damme is de Grote Markt, de pittoreske boekenwinkeltjes die verspreid liggen in het centrum en de Haringmarkt. Heb je Damme intussen wel gezien? Dan kan je verder rijden richting de polderdorpjes Oostkerke en Ramskapelle. We rijden opnieuw langs de Damse Vaart waar tevens het 't Brugwachtershuisje aan de Damse Vaart, het kleinste snoephuisje van Damme en omgeving.

 1. Langs de Vlaamse polderdorpjes: Oostkerke en Ramskapelle

Op weg naar Knokke-Heist, kom je eerst nog langs enkele typische Vlaamse Polderdorpjes zoals Oostkerke en Ramskapelle. Wees aandachtig en rijd niet te snel want voor je het weet, rijd je de dorpjes zo weer uit. Oostkerke werd ooit verkozen als één van de mooiste dorpen van West-Vlaanderen. Je ziet er verschillende witgeschilderde gevels die het dorp extra gezellig maken.

Ramskapelle is een ander polderdorpje, niet ver van Oostkerke. Het dorp heeft een vergelijkbare landelijke uitstraling en architectuur, met pittoreske boerderijen en traditionele witgeschilderde huizen. Niet ver van de dorpskern vind je het For Freedom Museum. Dit museum neemt je terug mee naar de Tweede Wereldoorlog a.d.h.v. verschillende collecties. Geniet van een drankje in het museumcafé waar je een oude collectie aan foto’s ontdekt met op de achtergrond muziek uit de oorlogsjaren. Meer info op de website.

 1. Genieten van een heerlijke picknick onderweg

Na het afleggen van enkele kilometers, vonden we het tijd die heerlijke picknickmand eens te openen. Op de route tussen Ramskapelle en Knokke-Heist (dichtbij Restaurant de Zes Bochten) is er een gezellig parkje met een meertje en enkele bankjes. Het leek ons een mooi plekje om te picknicken. Bij de start van de Vespa tour, krijg je van de medewerkers (naargelang je booking) een of twee grote dozen vol lekkernijen. The Vespa Trip werkt hiervoor samen met een artisanale bakker uit de buurt.

Honger lijden zal je zeker niet! Onze dozen waren gevuld met versgebakken broodjes, potjes pasta met pesto en tomaten, lekkere gekruide couscous en enkele sneetjes brie. Daarnaast krijg je ook nog wat confituur, boter, twee waterflesjes (of bruis) en een lekker taartje! Meer dan genoeg om je buikje rond te eten 😉 (de picknickmand is optioneel bij te boeken).

 1. Door de luxueuze wijken van Knokke-Heist

Knokke-Heist is een bruisende badplaats met stijl. Je rijdt door de luxueuze wijken waar Knokke-Heist om bekend staat. Je kan de Vespa ergens parkeren om een frisse neus te halen op het strand of iets te eten in de vele brasseries langs de dijk. Hou rekening mee waar je parkeert en langs waar je rijdt om boetes te voorkomen!

Wil jij ook graag een stad of omgeving verkennen met de Vespa? Bekijk dan zeker de Vespa tours die Travelbase aanbiedt.
 1. Uitwaaien aan het strand van Cadzand

Vanuit Knokke-Heist vervolg je de route naar Cadzand. Onderweg kom je trouwens ook voorbij Natuurpark “Het Zwin“. Ook een mooie plaats om even halt te houden. Is het Zwin niets voor jou of heb je geen tijd? Dan kan je gewoon even halt houden bij het uitzichtpunt over het Zwin (bekijk ligging) en door rijden naar Cadzand.

Cadzand-Bad

Bij je bezoek aan de Nederlandse badplaats kan je de Vespa parkeren dichtbij het strand van Cadzand-Bad. Laat je Vespa veilig achter op slot en trek richting het strand. Een mooie, rustgevende plek waar je kan genieten van een tussendoortje of een mooie wandeling. Nadien kan je nog een terrasje doen vooraleer je de route verder zet naar Sluis.

Als je nog niet gestopt bent om te lunchen, is het strand van Cadzand ook een ideale aanrader om te picknicken.
 1. Het charmante Sluis

We zijn aangekomen bij de laatste stop op onze route: Sluis, een charmante vestingstad in Zeeuws-Vlaanderen. Met zijn strategische ligging aan de Zwin-inham is Sluis al sinds 1382 een belangrijk historisch centrum. Naast de bekende winkeltjes die zeven dagen per week open zijn, biedt Sluis ook enkele unieke bezienswaardigheden. Parkeer je Vespa en wandel even rond door de straten van het gezellige Sluis en bezoek de mooiste bezienswaardigheden zoals;

 • Het Belfort van Sluis, het enige belfort in Nederland, dat gebouwd werd in 1375 en de typische stijl van Vlaamse belforten heeft.
 • Bewonder het klokkenmannetje "Jantje van Sluis" dat met zijn hamer de tijd op de klokken aangeeft.
 • Bezoek het interactief museum gevestigd in het Belfort.
 • Ontdek de enige overgebleven molen, 'De Brak', uit de middeleeuwen. Bij een bezoek aan de molen (€2) geniet je van een panoramisch uitzicht over Sluis en de omgeving. De huidige molenaar maalt en mengt nog steeds meel dat je kan kopen of proeven in de brasserie "Molen van Sluis", waar heerlijke pannenkoeken of appeltaart geserveerd worden.
 1. Op naar de eindbestemming: Brugge

Na een wandeling door het centrum van Sluis, of een gezellig terrasje aan het water, kan je terug richting Brugge keren. Vanuit Sluis is het ongeveer nog 35 km tot de eindlocatie. Je rijdt nog langs enkele polderwegen, door de prachtige natuur met hier en daar een lekker geurtje van de koeien die in de velden liggen te grazen. Nog een laatste leuke stop op de terugweg? Dat is in Middelburg waar je de grenspaal van Nederland-België vindt (bekijk ligging).

 1. Maak er een weekendje Brugge van

Voor deze Vespa trip reken je best een volledige dag. De route heeft zijn vaste stops, maar je kan deze zelf nog wat uitbreiden. Zo kan je extra tijd uit rekken om een wandeling te maken aan het strand van Knokke-Heist of een picknick te doen in het Zwin natuurpark. Van Brugge zelf zie je op zich niet zo veel, je rijdt even langs de romantische kanalen waar de stad zo bekend om staat, maar je rijdt al snel het centrum uit.

Onze tip? Maak je Vespa beleving compleet en boek je een overnachting in de stad. Zo hoef je 's avonds niet helemaal terug naar huis te rijden maar kan je wel lekker nagenieten van deze onvergetelijke beleving met een glaasje op een terrasje in het charmante centrum van Brugge. De dag nadien kan je nog even de stad in trekken, onze stadswandeling door Brugge volgen en terug naar huis keren.

Enkele leuke adresjes om te overnachten in Brugge

 • Die Swaene, een charmant boetiekhotel gelegen aan een van de Brugse grachten en aan de overkant van de startplaats. Het hotel beschikt over elegante kamers, een open haard, een binnenzwembad en een heerlijk ontbijtbuffet in de ochtend. Meer info en boeken.
 • Canal Suites is een andere charmant hotel met een prachtig uitzicht op de meest romantische gracht van Brugge "de Groenerei. Meer info en boeken.
 • Of verblijf in The Black Swan, een driesterrenhotel gevestigd in een 17e-eeuws gebouw nabij de startplaats. Het hotel beschikt over ruime kamers, een ontbijtserre en een rustig terras in de tuin. Meer info en boeken.
 1. Wat zit wel en niet inbegrepen in de prijs?

 • Het huren van een kleurrijke Vespa voor een hele dag.
 • Een helm om je veiligheid te garanderen en een slot om de scooter veilig achter te laten.
 • Een GPS waar de route in geprogrammeerd staat.
 • Een uitgebreid roadbook met allerlei tussenstops en eetplekjes die langs de route liggen.
 • Een korte introductie van de Vespa Trip gids: werking van de Vespa, de GPS, de route etc.
 • En last but not least: een onvergetelijk avontuur met de Vespa door de Vlaamse Polderstreek.

Niet inbegrepen in de prijs, maar wel optioneel bij te boeken indien je dit wenst:

 • Een annuleringsverzekering €21/pp. Deze geeft je de mogelijkheid je trip kosteloos te annuleren of verplaatsen.
 • Een rijkgevulde picknickmand voor onderweg met allerlei lekkers van een artisanale bakker €21/pp. Als je deze bijboekt, wordt er een rieten picknickmand achterop de scooter geplaatst. Er is ook een vegetarische optie mogelijk.
 • Een omnium schadeverzekering €19/pp. Als je deze verzekering niet neemt, vraagt men een borgsom van €250.
Kleine extra kost: Wanneer je de Vespa gaat afhalen, is de benzinetank volledig volgetankt. Voor je de Vespa terugbrengt, moet je hem ook terug voltanken. Dit is een kleine kost van ongeveer €5/per Vespa.
 1. Praktische informatie over de Vespa Tour in Brugge

 • Je kan in het centrum van Brugge (Meestraat 5, 8000 Brugge) de Vespa oppikken tussen 9u en 11u. Het inleveren van de Vespa kan tussen 17u en 19u.
 • Bij aankomst krijg je een woordje uitleg over het gebruik van de Vespa en de GPS. Je zal ook een helm en slot meekrijgen en de rit kan van start gaan.
 • Wanneer je een vespa-trip boekt, zit je in principe met twee personen op één scooter. Heb je liever je eigen scooter? Dan kan je tegen extra kosten eentje boeken voor alleengebruik.
 • Check de dagen voordien ook het weerbericht. Ziet het er niet mooi uit op de dag dat jouw Vespa trip gepland staat? Dan kan je tot 48 uur voor je reis beslissen om de tour te verplaatsen naar een latere datum. Een Vespa tour door de regen is namelijk niet zo aangenaam.
 • Niet onbelangrijk: Iedereen met een geldig rijbewijs B, A of AM mag met een Vespa rijden. Je hoeft dus geen speciaal rijbewijs te hebben.
 • De Vespa’s zijn automatisch, waardoor je geen versnellingen dient te gebruiken tijdens het rijden.
 • Een week voor de Vespa tour begint, krijg je een uitgebreide mail met allerlei info én een roadbook. Dit kan je op voorhand downloaden zodat je weet wat er jou te wachten staat tijdens de Vespa trip.
 1. Hoe kom je naar Brugge?

Kom je met de wagen?

Als je van plan bent om met de wagen te komen, is het handig om te weten waar je de auto kwijt kan. Er zijn verschillende opties om te parkeren in de buurt van de startplaats.

 • Parking ’t Pandreitje is vlakbij (op 900 meter). Hier betaal je €16/dag.
 • Een andere optie is om gebruik te maken van de park & rides waar je gratis en onbeperkt kan parkeren. Ook het openbaar vervoer is een optie.
 • Je kan ook overwegen om te parkeren bij Parking Centrum Station voor €6,10 per dag. Deze optie is inclusief een busrit van en aar het stadscentrum. Boek je parkeerplek hier op voorhand.

Kom je met de trein?

 • Kom je liever met het openbaar vervoer? Geen probleem.
 • Het station van Brugge is makkelijk te bereiken vanuit andere steden in België.
 • Neem de Buslijn 1 of 2 en stap af bij de halte “Brugge Dijver”. Vanaf hier is het slechts 1 minuut wandelen tot de startplaats. De busrit duurt ongeveer 15 minuten.
 • Plan hier je route.
 1. Inspiratieblogs voor een weekendje Brugge

Een weekendje of tweedaagse in Brugge plannen? Hieronder alvast wat inspiratie

 • Beklim de 83 meter hoge Belfort van Brugge, een van de iconische monumenten van de stad.
 • Breng een bezoekje aan het Historium Brugge. Je kom langs verschillende zalen die je de sfeer van de 15de eeuw doen herbeleven. Boek je tickets hier.
 • Geniet van een terrasje op de Grote Markt dat omringd wordt door prachtige gebouwen waarvan een van de oudste stadhuizen in België.
 • Bekijk het Heilige bloed van Jezus, de bijzondere kunstvoorwerpen en indrukwekkende architectuur in de Heilig-Bloedbasiliek.
 • Wandel door het pittoreske Begijnhof van Brugge met tal van witgeschilderde huisjes.
 • En last but not least: Maak een romantische rondvaart op de Brugse Reien! Meer info over boottochten in Brugge.
 1. Filmpje: Ga mee op Vespa Tour vanuit Brugge

Ben je benieuwd wat je mag verwachten tijdens je Vespa Tour vanuit Brugge? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken van ons Vespa avontuur. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken kan je dit hier zelf boeken online.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?