Waar overnachten in Brugge? 10 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2022)

Volledige reisgids kopen voor € 5

Waar overnachten in Brugge? 10 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2022)

14 januari 2022 in Brugge2 reacties

Op zoek naar een hotel of verblijf in Brugge?

Plan je een citytrip naar Brugge maar weet je nog niet zeker waar je wil overnachten? Geen zorgen! Hier krijg je een overzicht van 10 trendy hostels en hotels, waar voor elk wat wils tussenzit.

Inhoud artikel

 1. Boetiekhotel La Clé Brugge

TIP OVERNACHTEN: Hotel La Clé in Brugge, in dit boetiekhotel kan je tegen zeer scherpe prijs overnachten in het historische centrum van Brugge. Wie houdt van een modern interieur in een historisch kader, met gastvrije eigenaars is hier aan het juist adres. Slapen kan al vanaf €89/nacht. Geniet er van het heerlijke ontbijt. Meer info en boeken

 1. St Christopher's Inn Hostel at The Bauhaus

St Christopher’s Inn heeft hostels in Amsterdam, Barcelona, Cardif, Berlijn,.. en ook in Brugge! Het Bauhaus café was een ideale locatie om een eerste hostel te runnen in België.

Het interieur en de gastvriendelijkheid zijn fantastisch. In het Bauhaus café kan je lekker eten en genieten van de beste ambachtelijke (Belgische) bieren. Berg je bagage op in één van de lockers, huur een fiets en ontdek het mooie Brugge. Hier overnacht je vanaf € 59/nacht, meer info en boeken.

 1. Hotel Pannenhuis

Het Pannenhuis is een pittoresk hotel met een aansluitend restaurant. Wie wilt overnachten of lekker dineren in een oud notarishuis is hier aan het juiste adres. De 18 gastenkamers staan open voor jong en oud.
Het hotel ligt net buiten het centrum van Brugge maar heeft daarom niet minder te bieden. Te voet geraak je in 5 minuten aan de oude Brugse Smedenpoort.
Hier slaap je vanaf € 150/nacht. Meer info en boeken

 1. Boat Hotel De Barge

Het volgende hotel is ongetwijfeld het origineelste hotel van Brugge. Boat hotel de Barge is een hotel-restaurant op het water. De Barge (naam van de boot) was ooit een binnenschip dat voer tussen Brugge en Gent. Sinds enkele jaren heeft de boot een nieuwe bestemming gekregen en kunnen gasten overnachten in een eigen kajuit.
Hier verblijf je vanaf € 100/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hostel Lybeer Bruges

Hostel Lybeer is onlangs gerenoveerd en biedt slaapplekken voor jong en oud. Bedden zijn er beschikbaar vanaf €16. Je kunt een bed in een slaapzaal boeken maar ook enkele privékamers zijn ter beschikking. Het hostel organiseert dagelijkse activiteiten en helpt je bij al je vragen. Meer info en boeken.

 1. Charlie Rockets Youth Hostel

Het Charlie Rockets Youth Hostel was ooit het grootste filmtheater van Brugge. Nu is het een van de hipste hostels in de historische stadskern.

Wie aan een lage prijs wilt overnachten is hier aan het juiste adres. Je kan voor €20 al een kamer verkrijgen. Alle gasten krijgen bij hun avondmaaltijd een gratis pintje aangeboden! Meer info en boeken.

 1. Hotel Notre Dame

Hotel Notre Dame is een charmant klein hotel, gelegen in de oude binnenstad van Brugge. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd en hebben een eigen badkamer. Vanuit het hotel geraak je gemakkelijk bij verschillende musea (Gruuthusemuseum, Groeningemuseum en Sint-Janshospitaal), de grote markt en de belangrijkste winkelstraten.

Hier boek je een kamer vanaf €70/nacht. Meer info en boeken.

 1. Golden Tree Hotel

Het Golden Tree Hotel is een prachtig herenhuis dat gebouwd werd in 1864 gelegen aan ’t Zand in Brugge. De kasteelheer Léon Perlau gaf opdracht om het pand te bouwen in een neoclassicistische stijl. De knappe architectuur is nog steeds terug te vinden in het hotel en geeft een bijzonder touch aan de moderne kamers.
Hier overnacht je voor €74/nacht, meer info en boeken.

 1. Hotel Academie

Academie Hotel is een 4-sterren hotel gunstig gelegen in Brugge en bevindt zich op wandelafstand van Het Begijnhof, brouwerij De Halve Maan en het beroemde Minnewater. Hier betaal je € 89/nacht

Een rustige plek in het historisch centrum van Brugge op 10 minuten van het station en De Grote Markt. Meer info en boeken

 1. Hotel Dukes' Palace

Hotel Dukes’ Palace is een uniek vijfsterrenhotel in Brugge. Met haar 110 kamers, van elegante suites tot ruime familiekamers, biedt het hotel een groot aanbod van comfort. Even relaxen na een het bezoeken van de stad?

Exclusief: De heerlijke culinaire gerechten en het ruime assortiment aan spa, massage en fitness zullen je daarbij helpen. Hier overnacht je vanaf € 155/nacht, meer info en boeken.

 1. Filmpje: mooie beelden van Brugge

Zin gekregen in een bezoek aan Brugge? Deze mooie beelden tonen alvast enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Brugge. Om alles zelf te zien, zal je natuurlijk naar Brugge moeten afreizen!

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 mei 2021 - Sylvia Glezer

Zeer uitgebreide beschrijvingen over culturele uitstapjes, hotels, wandelingen etc. Ik zal iedereen Geert Reizen aanbevelen.

- 18 maart 2021 - kristine

brugge is altijd super voor mij ieder hoekje is mooi

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?