Premium

Brugge poortenwandeling, ontdek minder bekend Brugge

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Brugge poortenwandeling, ontdek minder bekend Brugge

39 451 x gedownload335 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Brugge
  • Eindpunt: Grote Markt, Brugge
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Brugge

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Bijzondere wandeling die niet in toeristische gidsen staat, laat je meeslepen door legends

Behalve een resem interessante locaties biedt deze wandeling ook een schitterende brok natuur. Meer dan de helft van het traject loopt door het groen dat de vesten omgeeft. De natuur in de omgeving van de stadsvesten is zeer gevarieerd. Je wandelt tussen prachtige bomen, zoals paardekastanjes, linden, platanen, moerascipressen, eiken, beuken, populieren, wilgen, enz … Bij de terugkeer naar het stadscentrum wandel je door een minder bekend, maar daarom niet minder mooi stukje Brugge, doorspekt met verhalen en legendes.

Onze tip: Ga je voor een meerdaagse citytrip naar Brugge? Bekijk onze selectie van de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)

Nog meer zien en doen in Brugge?

Ontdek de ''Gouden Eeuw'' van Brugge in het Historium, reis terug naar een dag in 1435 in 7 kamers met diverse historische thema's. Leer meer over de geschiedenis van de stad via films, fotografie en veel meer. Boek je ticket voor het Historium online voor €15.

Brugge: privérondleiding hoogtepunten en verborgen parels (3 uur)
Dwaal langs geplaveide straten, zie dromerige grachten met imposante historische gebouwen erlangs en geniet van het pittoreske uitzicht. Maak je klaar om je door Brugge te laten betoveren. Boek je privétour online.

Ontdek Brugge met een wandeltocht voor €2
Je verkent het historische centrum van Brugge met een privétour van 3 uur en bewondert de middeleeuwse pleinen en monumenten. Deze kost je € 2 Boek je wandeling online.

Brugge

Gratis preview reisgids Brugge downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brugge

Ontdek Brugge via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Brugge: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

335 ervaringen

- 22 september 2021 - Lesley Van Engelgem

Wij hebben echt veel plezier gehad in Brugge dankzij de reisgids die ik heb kunnen downloaden! Bedankt hiervoor, echt een aanwinst!

- 8 september 2021 - Jeannine Nijssen

uitzondeerlijk bezoek aan het St-Godelieve klooster, absoluut de moeite waard, Cadeau cheque was leuk initiatief!

- 3 september 2021 - Martine Gyselaers

Heel leuke gids. Misschien zou een downloadbaar gpx-bestand handig zijn . Groetjes en dank, Martine

- 10 augustus 2021 - Virginie Vandevyvere

Ik downloadde de gratis reisgids voor de monumentenwandeling van 5km. Deze was tip top! Zeker aan te raden om de prachtige stad te ontdekken. We kwamen op de mooiste plaatsjes van Brugge en hadden er telkens wat leuke uitleg bij (ik speelde zelf de gids 😁). Zo mooi dat ik zelfs verliefd werd op de stad. Mijn man bleef maar herhalen hoe mooi het wel was. Ik bleef maar fotograferen. Ook de kids (7j en 4j) hebben ervan genoten. Vooral ook van de lekkernijen die we op ons pad tegenkwamen. Heel toevallig startte de wandeling aan ons hotel, dus dat was een meevaller! En raar maar waar… we liepen niet één keer verkeerd. Vol lof dus! Groetjes van een Limburgs/West-Vlaams koppel.

- 10 augustus 2021 - Kelly

Brugge is een authentieke stad die staat de loeren achter elke hoek. Waar je ook afslaat het blijft genieten. Wij hebben de monumenten wandeling gedaan zeer mooi, later hebben we een boot tochtje genomen. Dan zie je ongeveer het zelfde wel uit een ander perspectief. Wij dachten als we Brugge eens bezoeken dan hebben we weer een stukje België gezien, uiteindelijk besloten zeker nog terug te gaan en hopelijk met beter weer zodat we de poortwandeling kunnen doen, met auto stukje gezien en dat was telkens uniek en genieten. We kijken er alvast naar uit.

Gratis preview reisgids Brugge downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?