5x de leukste dingen om te doen in Ibiza

23 februari 2022 in Balearen0 reacties

Als je een onvergetelijke vakantie tegemoet wilt gaan, is Ibiza een plek die je zeker op je bucketlist kunt zetten. Op dit Spaanse eiland is namelijk genoeg om te zien en te beleven. Maar wat zijn nou echt leuke dingen om te doen op Ibiza? Wij zetten hieronder vijf dingen voor je op een rijtje, dus lees snel verder!

Inhoud artikel

  1. Ibiza-stad bewonderen

Vluchten Ibiza uitgezocht en inspiratie nodig voor jouw vakantie in Ibiza? Iets wat je zeker op je to-do lijstje kunt zetten als je hier bent, is het bewonderen van Ibiza-stad. Dalt Vila is het historische deel van de stad en dit is enorm leuk om te zien. In dit deel vind je allerlei smalle en gezellige straatjes en als je eenmaal boven bent kun je hier een adembenemend uitzicht krijgen over heel Ibiza-stad. Als je hier bent, kun je ook zeker even langs de haven lopen. Leuke terrasjes, kraampjes en winkels: hier vind je het allemaal.

  1. Naar Es Vedra

Iets waar Ibiza natuurlijk bekend om staat, is Es Vedra. Dit kan dan ook eigenlijk niet ontbreken in jouw planning als je op dit mooie eiland bent. Es Vedra is een magische rots die gelegen is in de buurt van Cala d’Hort. Via het strand van Cala d’Hort is het mogelijk om Es Vedra te bewonderen, maar er zijn nog meer leuke plekken waar je van dit uitzicht kunt genieten.

Mocht je een auto huren in Ibiza, zorg er dan in ieder geval voor dat je stopt bij zulke uitzichtplekken. Niet alleen kun je hier genieten van het mooie uitzicht op Es Vedra, maar dit zijn ook de ideale locaties om prachtige foto’s te maken.

  1. De stranden bezoeken

Als je een echte strandliefhebber bent, ben je ook in Ibiza op de juiste plaats. Ibiza kent namelijk talloze mooie stranden waar je naartoe kunt gaan. Van grote zandstranden tot kleine baaitjes: het eiland heeft het allemaal. Welke stranden leuk zijn om te bezoeken? Denk bijvoorbeeld aan Cala d’Hort, Cala Bassa, Cala Vadella en Cala Xarraca. Dit zijn slechts wat voorbeelden, er zijn nog veel meer mooie stranden te vinden. Een strandwandeling maken, lunchen bij een van de gezellige strandtentjes of gewoon lekker zonnebaden: in Ibiza ben je aan het juiste adres.

  1. Uitgaan en feesten

Je weet vast wel dat Ibiza ook bekend staat om het bruisende uitgaansleven. Als je gek bent op uitgaan, is dit dan ook echt een place to be. Ibiza kent veel gezellige barretjes, maar ook voor grote clubs ben je hier op de juiste plek. Denk bijvoorbeeld eens aan de populaire clubs Pacha, Ushuaïa Club, Amnesia en Hï Ibiza. Dit zijn clubs waar je de meest te gekke feesten met wereldberoemde DJ’s kunt verwachten. Feesten tot in de late uurtjes kun je op dit eiland in ieder geval zeker.

  1. Uitstapje naar Formentera

Als je in Ibiza op vakantie bent, kun je er ook voor kiezen om een uitstapje te maken naar Formentera. Dit is een eiland dat het zusje van Ibiza genoemd wordt. Het is dan ook gelegen op een korte afstand van Ibiza en te bereiken via de boot. Op Formentera is, net als op Ibiza zelf, een hoop te zien en te beleven.

Op Formentera vind je prachtige stranden, helder water, winkels en veel gezellige horecagelegenheden. Wil je tijdens jouw uitstapje zo veel mogelijk zien van dit leuke eiland? Dan is het een aanrader om een fiets of scooter te huren. Zo ontdek je de leukste plekjes en kun je jezelf makkelijk over het eiland verplaatsen.

Kortom: Ibiza is een perfecte bestemming voor een leuke vakantie. Als je al hebt gekeken naar vluchten naar Ibiza en wat inspiratie hebt opgedaan, kun je vast bijna niet meer om dit eiland heen. Voor vakantiegangers is het een heerlijke plek waar je tot rust kunt komen én de gezelligheid kunt opzoeken.
  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis reisgids Ibiza downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?