Dit zijn dé 10 mooiste stranden van Ibiza + kaartje met ligging

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dit zijn dé 10 mooiste stranden van Ibiza + kaartje met ligging

9 januari 2022 in Balearen0 reacties

Ontdek hier dé 10 mooiste stranden van Ibiza + handig kaartje met ligging

Ibiza is een mooi zonovergoten eiland dat behoort tot Spanje. Vele toeristen vieren hier jaarlijks hun zomervakantie. En dat is volkomen terecht! Het eiland staat bekend om de vele prachtige baaien en stranden. Op elk gedeelte van het eiland vind je wel een paar stranden die de moeite waard zijn.

Welke vonden wij de mooiste? Ontdek het in deze uitgebreide blogpost!

Tickets en georganiseerde tours op Ibiza

Van de luchthaven naar je hotel met de taxi? Boek je taxirit online. Bekijk hier alle mogelijkheden (ook voor groepen).
Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere natuur op Ibiza met een tour of uitstap. Bekijk alle tours hieronder.

Nog op zoek naar een goedkope vlucht naar Ibiza? Boek je goedkope vliegtickets bij Tui Fly vanaf € 47 of Cheaptickets.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke tours en excursies op Ibiza

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste stranden van Ibiza

  1. Platja de Ses Figueretes strand

Vele toeristen kiezen ervoor om te verblijven in Ibiza-Stad. Het is de grootste stad van het eiland in het mooie oude stadsgedeelte, overgoten met tapas-restaurantjes, leuke winkeltjes en cocktailbars, krijg je het echte Ibiza gevoel. Wie denkt dat men met een verblijf in Ibiza-Stad kiest voor cultuur en niet voor strand, heeft het mis. Het strand Ses Figueretes ligt op slechts 2 kilometer van het centrum.

Hoe bereik je het strand?

Via de lange wandelboulevard wandel je in een kwartiertje van Ibiza-Stad naar het strand van Ses Figueretes of je kan ook gewoon de taxiboot of lokale bus nemen. Ook het levendige Playa d’en Bossa is in 20 minuutjes te voet bereikbaar of met de taxiboot of bus.

Ontspannen op Platja de Ses Figueretes

  • Het strand zelf is klein maar fijn. Het is er minder druk dan het nabijgelegen strand bij Playa d’en Bossa. Dus ook wanneer je hier verblijft en een rustig strand wil, kan je Platja de Ses Figueretes opzoeken. Er komen veelal toeristen die rust zoeken en ook veel locals.
  • Op het strand kan je ligbedjes en parasols huren. Een ligbedje kost je ongeveer €10,- per dag en voor €24,- heb je 2 ligbedjes en een parasol. Verder zijn er ook buitendouches, toiletten en er is een lifeguard aanwezig voor de veiligheid.
  • Langs het strand ligt een mooie boulevard met ruime keuze aan leuke eet- en drinkgelegenheden. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de zee en in de avond ook op de zonsondergang.
  • In de avond staan er verschillende kraampjes op de boulevard met leuke souvenirs.
  • Het is ook leuk om even het centrum van de wijk Ses Figueretes in te wandelen. Je vind er nog typisch Spaanse cafétjes, tapasrestaurants en winkeltjes.

Nog op zoek naar een overnachting tijdens je vakantie? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's op Ibiza en haal het beste uit je reis.

  1. Strand van Aigües Blanques

Hoe bereik je Aigües Blanques?

Aigües Blanques ligt in het noordoosten van Ibiza, op een half uurtje rijden vanaf Ibiza-Stad en is voor vele lokale inwoners van Ibiza het favoriete strand. Dit komt door de eenvoud en rust dat dit strand biedt. Om dit strand te bereiken heb je écht een auto nodig omdat het iets afgelegen ligt. Je vindt het strand op de weg tussen San Carlos en Cala San Vicente. Doordat het strand afgelegen is, is het er nooit echt druk. Zelfs in de zomermaanden wordt dit strand niet door de toeristenmassa bezocht.

Je bereikt met je auto een parkeerterrein bovenaan een van de kliffen waaraan het strand grenst. Vanaf hier moet je een eindje naar beneden wandelen. Wanneer je slecht te been bent, is dit strand niet aan te raden. Dit stuk moet je helaas op de terugweg weer bergopwaarts wandelen.

Ontspannen op Aigües Blanques

Het strand ligt prachtig ingesloten tussen de groene rotspartijen en mooie kliffen. Tegen het eind van de middag zakt de zon achter de kliffen weg en ligt het strand in de schaduw. Je kan hier dus heerlijk genieten van de ochtend- en middagzon en van de schaduw op warme dagen. Wanneer je al heel vroeg gaat, kun je een prachtige zonsopkomst zien.

  • Ook de onderwaterwereld is mooi op dit strand.
  • Je kan er prachtig snorkelen; er liggen vlakbij twee mooie rotsen met veel flora- en fauna.
  • Er is een gezellige strandbar gevestigd op het strand met toiletten en je kan er ligbedjes en parasols huren. Een parasol is niet direct nodig omdat je ook in de schaduw van de kliffen kan liggen.

Vanaf boven is Aigües Blanques een prachtig stukje Ibiza waar je niet stopt met foto’s nemen. Je kan een bezoek aan dit strand prima combineren met de nabijgelegen hippiemarkt in Las Dalias (San Carlos) en met een bezoek aan andere stranden vlakbij.

  1. Cala de Sant Vincent strand

Cala de San Vincent is een heerlijke lang zandstrand in het noordoosten van Ibiza op een half uurtje rijden van Ibiza-Stad en vlakbij Aigües Blanques. Het 400 meter lange Cala San Vincent is eenvoudig bereikbaar met de auto en met de bus. Er zijn diverse gratis parkeerplaatsen vlakbij het strand en er is een leuke wandelboulevard met diverse eet- en drinkgelegenheden.

Ontspannen op Cala de San Vincent

  • Het strand ligt in een mooie boog om de zee heen.
  • Op het strand zelf kan je gebruik maken van diverse faciliteiten zoals buitendouches en toiletten en er zijn ook ligbedjes en parasols te huur voor €8,- per dag.
  • Er worden diverse watersportmogelijkheden aangeboden zoals zeilen en waterfietsen en je kan er ook snorkelen.
  • In de zomer is er een lifeguard aanwezig voor de veiligheid.

Het water is helder blauw en het strand loopt heel geleidelijk af in zee waardoor dit strand, in combinatie met de top bereikbaarheid, een perfecte bestemming voor het hele gezin is. Er is volop zon, maar ook schaduw aanwezig langs de mooie rotsen en palmbomen. Hier lig je ook heerlijk uit de wind als je dit wil.

Rondom het strand is prachtige natuur te vinden. Je kan er dan ook tussendoor een mooie wandeling maken. Honger en dorst? Ga dan eens lekker eten en drinken bij een van de vele strandtentjes. Bij ‘On The Beach Ibiza’ kan je terecht voor top hamburgers en ook ‘The Boat House’ is een gezellig restaurant waar je heerlijk tapas of paella kan eten. De paella hier schijnt de beste van het eiland te zijn.

Wil je graag een dagexcursie maken naar een van deze mooie stranden? Bekijk het volledige aanbod tours en excursies vanuit Ibiza.

  1. Cala Xarraca strand

Bij Cala Xarraca kan je terecht voor rust en stilte, het is een absolute topper! Dit strandje, gelegen aan de noordkust, is vooral populair dankzij de helderblauwe zee. Dé plek voor snorkelaars en duikers dus. Het strand zelf is erg klein en gelegen op een rustige locatie. Je kan hier dus ontspannen of rondwandelen op de verschillende rotspaden als je wil genieten van het uitzicht. Er zijn ook ligbedjes en parasols te huur zodat je echt kan ontspannen. En oh ja, neem ook even een duik in het modderbad links van het strand, dé perfecte schoonheidsbehandeling voor je huid!

Hoe bereik je Cala Xarraca?

Het strand kan je eenvoudig bereiken. Het ligt op vijf minuten rijden van Portinatx en op een halfuurtje rijden van Ibiza-stad. Om het parkeerterrein te bereiken moet er wel over een steile weg gereden worden, tevens zijn de parkeermogelijkheden ook vrij beperkt.

  1. Cala Salada strand

Hoe bereik je Cala Salada?

Cala Salada ligt op een kwartiertje rijden vanaf de levendige badplaats San Antonio. Het strand is goed bereikbaar per auto, taxi of bus. Je kan er prima parkeren op de parkeerplaats bovenaan de baai en vanaf daar wandel je 10 minuutjes naar beneden, of je neemt de lokale bus. Dit kan heel handig zijn voor de terugweg die omhoog loopt.

In de zomer kan je vanaf San Antonio ook taxibootjes nemen die je snel en goedkoop naar Cala Salada brengen. Vanaf Ibiza-Stad bereik je deze baaitjes in een half uurtje. Eenmaal aangekomen kom je terecht op een prachtig klein en tropisch strand. Dit is Cala Salada.

Ontspannen op Cala Salada

  • Het baaitje van Cala Salada is erg mooi en wordt omgeven door pijnbomen en boothuisjes.
  • Het water is mooi helder en het strand loopt heel geleidelijk de zee in en is daarom ook geschikt voor kinderen.
  • Vlakbij het strand ligt restaurant Cala Salada. Dit is het enige restaurant in deze baai en je krijgt hier voornamelijk traditionele gerechten zoals paella en andere visgerechten.
  • Verder is er niet veel meer te zien en beleven aan dit strand. Je komt hier vooral om te relaxen en te genieten van het mooie uitzicht.
  • Je kan hier ook geen ligbedjes huren.

Wil je graag een boottochtje maken van Ibiza-stad naar Cala Salada? Dat kan! Met deze rondvaart Cala Salada & Ses Margalides vanuit Ibiza ervaar je het ongerepte noorden van Ibiza. Bovendien ga je ook nog lekker snorkelen, ontdek je de prachtige natuur van de Ses Margalides-eilanden en breng je een bezoekje aan een aquarium.

  1. Cala Saladeta strand

Het naastgelegen Cala Saladeta is nog mooier dan Cala Salada. Om hier te komen maak je gebruik van het 200 meter lange wandelpad over de rotsen. Je hebt vanaf het wandelpad een prachtig uitzicht op beide baaien. Eenmaal aangekomen op Cala Saladeta is het enige wat je nog te doen staat relaxen, zwemmen of snorkelen! Hier zijn geen strandtentjes, geen ligbedjes en geen andere voorzieningen.

Je zal dus je eigen handdoek, lunch en drankjes moeten meenemen als je hier een hele dag wil verblijven. In de zomer vind je hier en klein kraampje, genaamd ‘MR. Mojito’ en hier krijg je uiteraard een heerlijke Mojito. Af en toe zijn er ook lokale verkopers aanwezig met drankjes en sandwiches maar ga er niet van uit. Dit strand is echt een bezoek waard, alleen al vanwege het mooie uitzicht.

  1. Cala d’Hort strand

Absoluut één van de mooiste plekken van Ibiza is Cala d'Hort, in het zuiden van Ibiza. Cala d’Hort is waarschijnlijk zelfs hét strand met het allermooiste uitzicht van Ibiza. Je geniet er namelijk van een fantastisch zicht op de mystieke rots van het eiland Es Verda dat op een paar honderd meter van de kust verwijderd ligt.

Cala d'Hort wordt omgeven door grote kliffen en je zal merken dat het strand langs de ene kant meer bezaaid is met kiezelstenen dan de andere kant. Honger gekregen? Proef dan zeker eens de vissoep van bij Restaurante Es Boldado, dat gerechtje is écht de moeite waard. En als je geluk hebt, heb je nog een tafeltje aan de rand van het terras en kijk je alsnog uit op de prachtige omgeving.

Hoe bereik je Cala d'Hort?

  • Het strand van Cala d'Hort is alleen te bereiken met de auto, het is circa 10 minuten rijden van San José.
  • Parkeren bij het strand kan vrij chaotisch en lastig zijn in de piekmaanden van het jaar wanneer Ibiza overspoelt wordt door toeristen.
  • Zorg dus dat je tijdig vertrekt!
  1. Cala d’Hort strand

Wil je graag drukte vermijden en naar een strandje gaan waar de grote massa niet komt, dan is Cala Xuclar de ideale plek voor jou. Cala Xuclar is namelijk een piepklein, vredige baaitje in het noorden van Ibiza. Het verscholen strandje heeft kraakhelder water en is omringd door een erg mooie omgeving. Hoewel dit zandstrand nog niet zo bekend is, is het toch de moeite waard. Ook hier zijn er heel wat rotspartijen waar je op kan klauwteren om de uitzichten te verkennen.

Hoe bereik je Cala Xuclar?

Cala Xuclar vind je terug in het noorden van Ibiza, op vijf minuten rijden van Portinatx. Op je weg hiernaartoe, zal je op een gegeven moment een bordje ‘Cala Xuclar’ zien staan aan je linkerzijde. Sla linksaf en volg de steile, onverharde weg naar beneden, de parkeerplaats ligt op slechts een paar meter van het strand.

Onze tip: Download onze reisgids Balearen en ontdek nog meer mooie plekjes.
  1. Cala Comte strand

Cala Comte is een ander aan te raden strand. Het populaire strand is gelegen aan de westkust van Ibiza en bestaat uit drie kleine baaien met verbluffend helderblauw water. Je vindt hier eigenlijk twee stukken strand, eentje bij de rotsige kustlijn en de andere bij de duinen. Het water op zich is erg ondiep waardoor je hier ook terecht kan met kinderen.

Wist je dat het strand vooral bekend staat om het restaurant Sunset Ashram? Hier kan je tijdens een lekker dinertje van de zonsondergang van het eiland genieten. Maar ook overdag is het uitzicht hier fantastisch door de vele kleine eilandjes in zee.

Hoe bereik je Cala Comte?

  • Je kan het strand bereiken met de auto, bus of 's zomers met de ferry.
  • Met de auto of bus is het ongeveer een kwartiertje rijden vanaf San Antonio.
  • De ferry vertrekt vanuit de haven van San Antonio en gaat langs diverse hotels voordat hij het strand van Cala Comte bereikt.
  • De parkeergelegenheden rondom het strand zijn erg goed, maar toch kan het in het hoogseizoen erg druk zijn.
  1. Het oranje Sa Caleta strand

Sa Caleta is absoluut een bijzonder strand. Dit kleine strand wordt ook wel eens Es Bol Nou genoemd en is gelegen in een prachtige baai omringt door schitterende bomen en kliffen. Wat dit strand zo bijzonder maakt, is het oranje zand en oranje rotswanden. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste stranden van Ibiza!

Sommige bezoekers gebruiken de terracotta klei als natuurlijk masker om het lichaam mee in te smeren, dus leef je maar eens goed uit! Wanneer je de rotsen beklimt, krijg je bovendien een prachtig uitgestrekt zicht over de baai.

Hoe bereik je Cala de Sa Caleta

  • Het stran van Sa Caleta is gelegen in het zuiden van Ibiza en is makkelijk te bereiken met de auto en de bus.
  • Volg de weg van Ibiza-Stad richting de luchthaven en volg vervolgens de borden Cala Jondal. Zo kom je uiteindelijk bij Sa Caleta.
  • Het is ook mogelijk zes keer per week met de bus naar het strand te gaan. Bus nummer 26 vanag Ibiza Stad richting Cala Vadella gaat hier ook langs. Je moet dan wel nog een kleine tien minuten wandelen voordat je het strand bereikt.
  • Parkeren kan erg druk zijn bij het strand in het hoogseizoen.
  1. Waar overnachten op Ibiza?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Ibiza is het grootst in Ibiza-Stad. Een andere optie waar het aanbod ook redelijk ruim is, is het stadje Sant Antoni de Portmany. Dit staat gekend voor zijn goed nachtleven en natuurlijke haven.

Keuzestress? Bekijk onze selectie met de mooiste en leukste verblijven op Ibiza, unieker zal het niet worden!

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?