Ibiza-Stad (Eivissa) bezoeken? 13 x bezienswaardigheden die je moet zien!

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ibiza-Stad (Eivissa) bezoeken? 13 x bezienswaardigheden die je moet zien!

9 januari 2022 in Balearen1 reactie

Naast het imago als "Party Capitool" heeft Ibiza echter ook een heel andere kant.

Ibiza-stad (Eivissa) is de charmantste stad van het eiland. In de middeleeuwse oude stad Dalt Vila (Hoge stad) vind je nog de hoge omwallingen en historische geplaveide straten. Met panorama’s, een rijkdom aan geschiedenis die teruggaat tot 2500 jaar geleden en een ontegensprekelijke charme, mag je deze oude stad, erkend als UNESCO Werelderfgoedsite zeker niet missen.

Tickets en georganiseerde tours op Ibiza

Van de luchthaven naar je hotel met de taxi? Boek je taxirit online. Bekijk hier alle mogelijkheden (ook voor groepen).
Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere natuur op Ibiza met een tour of uitstap. Bekijk alle tours hieronder.

Nog op zoek naar een goedkope vlucht naar Ibiza? Boek je goedkope vliegtickets bij Tui Fly vanaf € 47 of Cheaptickets.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke tours en excursies op Ibiza

Inhoud artikel

  1. De toegang tot de oude stad, Portal de ses Taules

Portal de ses Taules is de spectaculaire hoofdingang tot Dalt Vila. Wandel door de poort en over de valbrug, geflankeerd door replica’s van beelden in Romeinse steen. Je komt uit op een oude geplaveide binnenplaats, die onmiddellijk uitgeeft op Plaça de Vila, het hoofdplein van de oude stad. De poort en vesting werden in 1585 gebouwd, een datum die werd gegraveerd op de gedenkplaat boven de ingang.

  1. De markt van Mercat Vell

Mercat Vell is een elegante, neoclassicistische markt die ooit de voornaamste handelsplaats was voor het fruit en de groenten die sinds 1872 op het eiland gekweekt worden. Vandaag de dag vind je er een wijd gamma aan lokale producten, waaronder olijfolie en artisanale broden. Je kan hier ook iets eten of drinken in de cafés, bars en restaurants aan de rand van de markt.

Ontdek nog meer over de mooiste plekjes van Ibiza.
  1. Oude stadskern Eivissa

De historische stadskern van Ibiza Stad of Eivissa werd in 1999 door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het is er heerlijk verdwalen in de kleine straatjes en tussen de fel gekleurde huisjes.

  1. Museu d'Art Contemporani d'Eivissa

Museu d'Art Contemporani d'Eivissa herbergt een fantastische collectie hedendaagse kunst in een gebouw dat voorzichtig gerenoveerd werd om oud en nieuw in mekaar te laten overvloeien. Het gebouw in zijn huidige staat combineert de architectuur van de oude stad, met een nieuw gebouw, ontworpen door Victor Beltran Roca.

Opgericht in 1969 is dit een van de oudste musea van hedendaagse kunst in Spanje. Naast de permanente en tijdelijke kunsttentoonstellingen, heeft het museum ook een ondergrondse archeologische site. Hier zie je de ontwikkeling van de oude stad door de eeuwen heen, vanaf de Fenicische tijd tot nu. Meer info vind je op de website.

  1. Ontdek het islamitische Ibiza in Casa de la Cúria

Casa de la Cúria is een klein maar interessant museum dat je terugbrengt naar het leven tijdens de islamitische periode die de stad gekend heeft. Er zijn een maquette van de oude vestingen van de stad alsook audiovisuele voorstellingen over de evolutie van de “Madina Yabisa” door de eeuwen heen. Toegang is gratis en een bezoek is zeker aan te raden als je geïnteresseerd bent in het Moorse verleden van het eiland.

Verblijf net zoals ons in Hotel Cala Saona, gelegen aan een van de mooiste stranden van Formentera. Vanuit je bed heb je uitzicht op Ibiza en Es Vedrà, de mysterieuze rots.
  1. Overzicht op de stad vanop Bastion van Santa Lucía

Bastion van Santa Lucía is een vesting die prachtige uitzichten biedt over de haven van Ibiza en de daken van de oude huizen van het visserskwartier. Hier zie je kanonnen die ooit gebruikt werden om de hoger gelegen stad te verdedigen.

Het bastion wordt nu vaak gebruikt voor concerten en andere evenementen, dus kijk even na of er iets georganiseerd wordt tijdens je verblijf. Het is de ideale plek om een overzicht te krijgen over het lagergelegen deel van de stad.

  1. Het charmante Museu Puget

Museu Puget is een kunstgalerij en museum met een permanente collectie van kunstenaars (vader en zoon) Narcis Puget Viñas en Narcis Puget Riquer. De schilderijen werden geschonken door zoon Puget, twee jaar voor zijn dood in 1981. De collectie wordt bewaard in een charmant gerenoveerd oud herenhuis, dat op zichzelf al net zo’n bezienswaardigheid is als de kunst die erin tentoongesteld wordt.

  1. Catedral de Santa Maria

De kathedraal van Santa Maria de Eivissa is de hoofdkerk en het voornaamste monument van de oude stad. De kathedraal zou gebouwd zijn op de grondvesten van een oude moskee. De huidige structuur is het resultaat van verschillende veranderingen doorheen de tijd, waaronder de toevoeging van de trapezoïdale klokkentoren en een polygonale apsis met 5 kapellen.

Het gebouw is voornamelijk opgetrokken in Catalaans-gotische stijl en dateert grotendeels uit de 16de eeuw. Je kan veel belangrijke kunstwerken zien in de kathedraal, waaronder een goudzilveren monstrans uit 1399 en gotische panelen die in de 14de en 15de eeuw geschilderd werden.

  1. De kapel van Sant Ciriac

De kapel van Sant Ciriac is een populaire plek van devotie die in 1754 gebouwd werd door het stadsbestuur om de patroonheilige van de stad te eren. Het festival ter ere van de Heilige Cyriacus wordt op 8 augustus gevierd. Dit is ook de traditionele datum voor de herdenking van de Catalaanse verovering van Ibiza, dat al vele jaren jaarlijks wordt gevierd. Binnen in de kapel vind je de beginselen van een mogelijke tunnel, die volgens de legende het toegangspunt was voor de christelijke veroveraars.

Van de luchthaven naar je hotel met de taxi? Boek je taxirit online. Bekijk hier alle mogelijkheden (ook voor groepen).

Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere natuur op Ibiza met een tour of uitstap. Bekijk alle tours hieronder.

Nog vlug een goedkope vlucht boeken naar Ibiza? Kijk bij Tui Fly of Cheaptickets.

  1. Pootje baden aan het strand van Talamanca

Het rustige en pittoreske Talamanca-strandresort ligt op slechts 15 minuten wandelen van Ibiza-stad. Het strand is lang, met rijkelijk zacht wit zand. Hoewel dit een van de meest nabijgelegen stranden bij Ibiza-stad is, zal je zien dat er zelfs tijdens het hoogseizoen altijd wel nog een plekje is.

Het heldere, ondiepe turquoise water is perfect om pootje te baden of te zwemmen. Dit zou wel eens de perfecte plek kunnen zijn voor een lange stranddag om wat te chillen, zonnen of van een goed boek te genieten.

  1. Losgaan op Platja d'en Bossa

Platja d'en Bossa is het populairste resort van het eiland. Het heeft een lange strook strand en hier vind je ook de bekende clubs, Space en Ushuaia, aangevuld met een breed gamma aan funky strandbars en andere nachtelijke uitgaansplekken.

Overdag draait alles hier rond het strand, dat het langste van Ibiza is. Je kan hier overal watersporten en er is genoeg ruimte om te zonnebaden. ´s Nachts draait alles om de clubs, de A-list DJ’s en dansen tot het ochtendgloren. Zin om de remmen los te gooien?

Wil jij ook graag feesten op Ibiza? Dan is een van onze aanraders een party boot tocht, all incl. bekijk hier de mogelijkheden en boek online.

  1. Het mooiste strand van Ibiza, Platja de ses Salines

Platja de ses Salines wordt gezien als misschien wel hét beste strand van Ibiza. Dat betekent uiteraard dat het hier vaak heel druk is tijdens de zomermaanden. Het is een mooie zachte strook wit zand, met op de achtergrond golvende duinen en stukjes dennenbos.

  1. Het uitgestrekte strand van Cala Llonga

Cala Llonga is een resort met een fantastisch, uitgestrekt strand in een mooie baai, omgeven door heuvels bezaaid met dennenbomen. Of je hier nu bent om van de natuur te genieten, de geschiedenis beter te leren kennen of uit te gaan, er is voor ieder wat wils, en dat allemaal op zo’n 10 minuten van Ibiza-stad.

  1. Waar overnachten op Ibiza?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Ibiza is het grootst in Ibiza-Stad. Een andere optie waar het aanbod ook redelijk ruim is, is het stadje Sant Antoni de Portmany. Dit staat gekend voor zijn goed nachtleven en natuurlijke haven.

Keuzestress? Bekijk onze selectie met de mooiste en leukste verblijven op Ibiza, unieker zal het niet worden!

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?