Auto huren op Ibiza (vanaf €5/dag)? Alle info + 7 handige tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Auto huren op Ibiza (vanaf €5/dag)? Alle info + 7 handige tips

22 mei 2023 in Balearen0 reacties

Ibiza wordt onder toeristen een steeds populairdere bestemming. Het eiland behoort tot de Balearen en staat bekend om zijn bruisende nachtleven, dat is voortgekomen uit de hippiecultuur. De muziekstijl ‘Ibiza House’ is niet voor niets naar deze plek vernoemd.

De prachtige blauwe baaien en de ongerepte natuur spreken tot de verbeelding. Klim naar de top van de Puig de Missa of geniet van de rust op een parelwit strand. Op deze manier maak je kennis met de vele gezichten van het magnifieke Spaanse eiland.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

Tickets en Tours in Ibiza

Met de auto kom je overal

Ibiza garandeert altijd een feestje. Jaarlijks trekken wereldberoemde dj’s naar het eiland, waar ze dikwijls een hele zomer samenwerken met één discotheek. Het uitgaansleven in het zuiden van het eiland is immens populair. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Aan de westkust vind je het drukbezochte Café del Mar, bekend om de uitbundige feestjes op het strand.

Niet enkel voor feestgangers

Typerend voor Ibiza zijn de vele mooie villa’s waar vaak Moorse en Balinese eigenschappen gecombineerd worden met de authentieke finca stijl, de oorspronkelijke Spaanse boerderijen. In het noorden vind je de unieke natuur die het landschap van Ibiza kenmerkt. Het eiland is om die reden niet enkel een feestbestemming, maar ook een geliefd reisdoel voor gezinnen en wandelaars.

Ontdek wat touroperators niet vertellen

Met je eigen auto heb je totale vrijheid en kan je bezoeken wat je wil. Je kan ook stoppen om foto’s te maken, om van het landschap te genieten en om minder bekende plaatsen of natuurparken te bezoeken. Doorgaans zijn dit bezienswaardigheden die de grote touroperators links laten liggen.

We geven je enkele praktische tips om een auto te huren in Ibiza. Ook vertellen we waar je op moet letten en bieden we je een beknopt overzicht aan van de verkeersregels op het eiland.

Van alle vrijheid genieten

In Ibiza een auto huren is een goede manier om de vele hoogtepunten van dit zuiderse paradijs te ontdekken. Ga op zoek naar rustige provinciale wegen, machtige bezienswaardigheden en verlaten stranden. Met de auto kom je echt overal. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van bussen en taxi’s, maar dan moet je natuurlijk nog alles beginnen uitzoeken. Met een auto en een gps is roadtrippen net iets handiger.

Op voorhand een auto huren

Wie op Ibiza een auto wil huren, moet net als in andere landen in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Wie 21 jaar of ouder is, mag een auto huren. Vaak wordt voor reservatie of waarborg een creditcard gevraagd.

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!

7 handige tips!

Alle administratie geregeld? Dan kan je de weg op! Met deze tips haal je het beste uit je trip doorheen Ibiza.

3.1 Verkeersregels op Ibiza

De meeste verkeersregels in Spanje, waartoe Ibiza behoort, zijn hetzelfde als in België. Normaal gezien zal je hier niet voor verrassingen komen te staan. Je rijdt hier bovendien ook rechts.

3.2 De bewegwijzering

De bewegwijzering op het eiland is ondubbelzinnig en vrij duidelijk voor wie aandachtig rijdt. Toch is het een goed idee om naast de verkeersborden ook te vertrouwen op navigatie. Als je een auto huurt, is het erg gebruikelijk om, tegen een meerprijs uiteraard, een navigatiesysteem te huren. Bij de recentere wagens is dit niet nodig, want dan is er meestal al standaard een ingebouwd navigatiesysteem ingewerkt. Wie gebruik maakt van Waze of van Google Maps om op zijn bestemming te geraken, heeft geen extra gps nodig.

Op Ibiza gebruik je gewoon je databundel van je telefoonprovider, waardoor alle apps ook op Ibiza beschikbaar zijn. Hou er wel rekening mee dat je telefoon zo erg vlug leegloopt, meer dan bij gewoon gebruik. Een auto-oplader of een powerbank is dus best handig. Zo kan je onbezorgd genieten van de zalige roadtrip langsheen de meest idyllische plekjes van Ibiza.

3.3 Een standaard wagen volstaat

  • De wegen op Ibiza zijn in goede staat en worden goed onderhouden. Ze lopen niet alleen doorheen het eiland, maar ook richting het binnenland.
  • Je kan met de wagen praktisch alle bezienswaardigheden van Ibiza perfect bereiken. Dit in tegenstelling mocht je ervoor kiezen om de bus te nemen.
  • Met de auto bezoek je moeiteloos de afgelegen baaien die je een magische aanblik op de zee bieden.

Hou er rekening mee dat de zandweggetjes richting die baaien wel hobbelig kunnen zijn. Toch hoef je om deze reden zeker geen 4x4 te huren. De meeste plekken zijn perfect bereikbaar met een gewone wagen.

3.4 Tanken

Overal op het eiland vind je tankstations. Natuurlijk vind je er iets minder als je het binnenland intrekt. De meeste tankstations werken gewoon automatisch. Je moet dus vooraf met je bankkaart of kredietkaart betalen. Vaak kan je ook eerst het geldbedrag ingeven waarvoor je de tank wil vullen.

3.5 Een extra bestuurder kan handig zijn

Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen. In de meeste gevallen is de extra bestuurder inclusief in de prijs inbegrepen. Dit check je het beste nog even vooraleer je boekt, want de voorwaarden kunnen per wagen en per verhuurbedrijf verschillend zijn.

3.6 Prijzen

Ibiza is niet goedkoop en dus is ook een auto huren er over het algemeen relatief prijzig. De tarieven schommelen wel sterk afhankelijk van de periode van het jaar. In juli en augustus zal je uiteraard meer betalen dan in mei of in september.

Reken toch een 250 à 300 euro om een week een auto te huren. De prijs kan goedkoper of duurder uitvallen, afhankelijk van de verzekering die je neemt.

3.7 Parkeren op Ibiza

Wie gebruik maakt van een huurauto, kan het beste een accommodatie boeken waar er een gratis parkeergelegenheid is voorzien. Vergeet dit dus niet bij het reserveren van een vakantiewoning of hotel. Over het algemeen is parkeren op Ibiza geen enkel probleem. De meeste steden, bezienswaardigheden en stranden beschikken over voldoende gratis parkeerplaatsen.

Hou er rekening mee dat het op bepaalde populaire plaatsen erg druk kan zijn.

Zo is parking vinden rondom het Cala Benirras strand of langs de Las Dalias hippiemarkt niet simpel. Vaak moet je je wagen iets verder parkeren en al wandelend een stukje afleggen. Ook in Ibiza-stad zijn de parkeerplaatsen beperkt.

  • In het centrum is er de Es Pratet, een betalende parkeerplaats met plaats voor zo’n 1000 wagens.
  • Je kan wel gratis parkeren in de haven aan de overkant van het oude deel van de stad, langs de Passeig Joan Carles I. Vanaf hier moet je nog een klein stukje lopen richting het centrum.
  • Je kan vanaf hier ook een taxibootje nemen. Dat is erg leuk om te doen! Het kost slechts enkele euro’s en je krijgt er een prachtig panorama over de historische gebouwen voor in de plaats.

Is Ibiza veilig?

Ibiza is zonder twijfel een veilig eiland. De wegen zijn goed onderhouden en het verkeer is er perfect geregeld. Over het algemeen verschillen de wegen en het verkeer er weinig vergeleken met België, behalve dan dat de wegen in Ibiza in betere staat zijn. Het verkeer is er vrij rustig, behalve in Ibiza-Stad natuurlijk. Autorijden is dus absoluut een aanrader voor wie zoveel mogelijk van het magnifieke eiland wil ontdekken.

Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken

Ontdek de weelderige natuur

De grootste reden om naar Ibiza te gaan is om te genieten van de schoonheid van de natuur. Bezoek daarom zeker de mooie stranden van het eiland.

  • Playa d’en Bossa is het bekendste strand, waar je tot in de late uurtjes wijntjes en cocktails kan drinken.
  • Vanaf Cala d’Hort heb je een prachtig uitzicht over het rotsige Es Vedra.
  • Op Cala Benirras kan je zalig meedansen op de beats van de muzikanten.

Vind een leuk hebbeding op de hippiemarkt Las Dalias, een van de drukstbezochte markten van Spanje. Het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera is het mooiste plekje van Ibiza. Je kan er door de authentieke straten dwalen, wandelen langs de lokale kraampjes en genieten van een heerlijke aperitief op een terrasje.

Wil je graag een van de rustige plekken op Ibiza bezoeken? Lees ons uitgebreid artikel op Ibiza!

Pittoreske uitzichten

Ook Ibiza-Stad is erg de moeite. Het centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bewonder er de pittoreske steegjes en de wijk Sa Penya, een voormalige visserswijk met een bruisend nachtleven. In de haven La Marina zie je prachtige jachten liggen.

Vanuit de oude stad kan je een bootje nemen en heb je een mooi uitzicht op de indrukwekkende witte huizen. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het uitzichtpunt Torre Des Savinar, de piratentoren. Geniet er van een adembenemende zonsondergang.

Culinair genot

Wie houdt van lekker eten, zal in Ibiza zeker niet teleurgesteld worden. In de hippe beach clubs kan je genieten van zomerse salades, maar vooral de lokale tapasrestaurants zoals La Bodega of Gare Du Nord zijn echte aanraders.

Na het eten kan je genieten van het befaamde uitgaansleven van het eiland. De bekendste club is Ushuaïa, waar bekende dj’s zoals Martin Garrix en David Guetta optreden. Ook de Pacha, de Amnesia en Es Paradis zijn leuke clubs waar je kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Trendy shopping

Last but not least: ga winkelen. Ibiza staat bekend om zijn mooie en trendy winkels. In Ibiza-stad vind je de grote ketens, maar ook vele designer stores en winkels met de typische Ibiza-vibe. Koop er enkele bohemian bloesjes en kleurrijke sierraden.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Ibiza, zo ben je helemaal voorbereid voor je volgende reis naar dit prachtige eiland.

Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

Filmpje: breng een bezoek aan Ibiza

Benieuwd naar hoe Ibiza eruit ziet? In deze video nemen we je alvast mee naar dit prachtige eiland in de Balearen. Als je dit alles graag met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Ibiza moeten afreizen.

Mis niets tijdens je vakantie in de Balearen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Balearen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Balearen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Balearen met 3 uitgestippelde standswandelingen in Palma de Mallorca, Ibiza-stad en Ciutadella de Menorca.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?