Wandeling naar de Faro de Cala Figuera vanuit Portals Vells

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling naar de Faro de Cala Figuera vanuit Portals Vells

  • Startpunt: Parking Portals Vells
  • Eindpunt: Parking Portals Vells
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,0 km
  • Duur: 2 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Faro de Cala Figuera vanuit Portals Vells

We beginnen onze wandeling op het strand van Portals Vells, bekijken de historische Cova de la Mare de Deu en banen ons een weg naar de natuurlijke haven van Cala Figuera. De Cuevas de la Mare de Deu, genoemd naar een beeld van de Maagd Maria, werd een plaats van aanbidding nadat zeelieden uit Genua, die in 1450 een storm overleefden, er hun toevlucht zochten. Eerst werd gedacht dat het een Moorse steengroeve was, maar archeologisch onderzoek bracht Fenicische graven aan het licht, waaronder een schip uit 600 v.Chr. in de buurt.

Verderop vinden we een militair bouwwerk opgetrokken tussen 1914 en 1928, ooit behorend tot het kustartillerieregiment van Mallorca. Een korte wandeling leidt naar de rustige vuurtoren van Cala Figuera, geopend in 1860. Je kan er niet met de auto komen, maar je krijgt er wel een uniek uitzicht over Mallorca. We keren terug via kleine paadjes weg van de kust.

Denk aan zonnebrandcrème, blijf gehydrateerd en vermijd uitdagende wandelingen tijdens de hoge zomertemperaturen.

Mallorca

Gratis wandeling downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mallorca

Ontdek het grootste eiland van de Balearen via een complete reisgids en 12 fietsroutes en 20 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?