Wandel naar de ruïnes van trappistenklooster La Trapa vanuit Sant Elm

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandel naar de ruïnes van trappistenklooster La Trapa vanuit Sant Elm

  • Startpunt: Parking Plaça de Mossèn Sebastià Grau
  • Eindpunt: Parking Plaça de Mossèn Sebastià Grau
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 9,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar de ruïnes van trappistenklooster La Trapa vanuit Sant Elm

Dit pad leidt je naar Cala en Basset en een bergtop met panoramische uitzichten over de zee, de oude stad van Sant Elm (een charmant kustdorpje) en zelfs het onbewoonde eiland Sa Dragonera. De meeste wandelaars kiezen voor deze route, die vanaf het vissersdorp Sant Elm omhoog loopt, omdat het de snelste is. Draag stevige wandelschoenen voor de rotsachtige gedeelten en steile hellingen.

Wees voorzichtig bij de pas van Sa Trapa, waar je een korte klim door de rotsen moet maken. La Trapa, de ruïnes van een trappistenklooster, markeert het beginpunt van onze terugreis. Denk aan zonnebrandcrème, blijf gehydrateerd en vermijd inspannende wandelingen tijdens de hoge zomertemperaturen.

TIP: Wil je na de wandeling ook het eiland van dichtbij bewonderen? Dan raden we deze kajaktocht naar Dragonera aan. Je peddelt vanuit het charmante vissersdorpje naar het voormalige pirateneiland Dragonera en geniet onderweg van het uitzicht op de prachtige kustlijn van Sant Elm.

Mallorca

Gratis wandeling downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mallorca

Ontdek het grootste eiland van de Balearen via een complete reisgids en 12 fietsroutes en 20 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?