Boswandeling Viroinvallei en Fondry des Chiens

Koop de volledige reisgids voor € 15

Boswandeling Viroinvallei en Fondry des Chiens

48 640 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Kerkplein Olloy sur Viroin
  • Eindpunt: Kerkplein Olloy sur Viroin
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 15,0 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Deze wandelroute start op een zeer mooi dorpsplein, namelijk in Olloy-sur-Viroin. Straks verneem je meer over die eigenaardige kerktoren. Dit is ook de startplaats voor bedevaarders naar Santiago de Compostela. In dit dorpje start de Via Thièrache, een route van ca. 140 km naar Saint-Quentin. Mogelijks zie je hier bedevaarders vertrekken, gepakt en gezakt, op hun lange tocht (3 à 4 maanden) naar Spanje.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandelroute Fondry des Chiens (Nismes) en de Viroinvallei (15 km)

Deze wandeling is zo'n 15 kilometer lang en kan je indelen in twee delen. Het eerste traject brengt je tot in Nismes met onderweg het bekende Fondry des Chiens. Deze bijzondere rotsformatie is een van de topattracties van Wallonië, terecht. Een massa volk zal je er echter niet zien, je vertoeft immers in een minder bekende regio. In Nismes, niet verwarren met het Zuid-Franse Nîsmes, kan je terecht voor een natje en een droogje. Er is een gezellig stadspark en de Eau Noire zorgt voor leuke beeldjes.

Als je Nismes verlaat dan wacht je een tocht door een zeer bosrijk natuurreservaat. Horeca is er dan niet meer te vinden onderweg. Eerst maak je een klim naar het hoogste punt van de wandeling, tot bij een bergriviertje. Je komt vervolgens langs een leuk picnic-plekje om dan de zachte afdaling in te zetten. In het laatste deel volg je het bergriviertje tot je terug in Olloy-sur-Viroin bent.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?