Wandelroute naar Furfooz (Houyet) langs de Lesse en door bossen

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wandelroute naar Furfooz (Houyet) langs de Lesse en door bossen

  • Startpunt: Gare de Gendron-Celles, 5561 Houyet
  • Eindpunt: Gare de Gendron-Celles, 5561 Houyet
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,2 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Dit is een prachtige natuurwandeling langs de Lesse en door de bossen. De wandelroute start op de plaats waar ook heel wat kajakkers starten voor de afvaart van de Lesse. Je zal het wel merken dat het eerste derde van deze wandelroute behoorlijk druk kan zijn. Het pad langs de Lesse is niet altijd breed en mogelijks is het een langgerekte rij wandelaars.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandeling langs de Lesse (7,2 km) in Gendron en Furfooz (Houyet)

Het eerste deel, zowat een derde van de wandeling, stap je langs de Lesse. Het levert prachtige beelden op. Je komt ook nog langs een kleine grot, Grotte de la Gatte d’Or (betalend). Dat zijn holen die gebruikt werden in de prehistorie. Het ultieme bewijs dat dit natuurpark van Furfooz reeds duizenden jaren bewoond is.

Nadat je de Lesse voor de tweede maal bent overgestoken begint een stevige klim. In één ruk moet je 200 meter klimmen. Het doet je onderweg wel even naar adem happen maar boven krijg je een mooi panorama te zien. Dan daal je af tot Furfooz, een gehucht van Houyet dat er op toeristische hoogdagen uitziet als een parking. Algauw kiezen we terug voor de bossen en na een klimmetje begin je aan de afdaling naar Gendron, de plaats waar je vertrokken bent.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?