Pretpark Plopsa Coo bezoeken? Info, tips & tickets

Koop de volledige reisgids voor € 15

Pretpark Plopsa Coo bezoeken? Info, tips & tickets

17 oktober 2023 in Ardennen0 reacties

Na het succes van het pretpark Plopasaland de Panne besloot Studio 100 om nog een aantal parken te openen rond de personages van hun series. In 2005 opende het nieuwe Plopsa Coo, een pretpark opgetrokken rondom de watervallen van Coo.

Kinderen kunnen zich er helemaal uitleven op de speeltuinen en attracties samen met hun favoriete figuren van Studio 100 zoals Kabouter Plop, Mega Mindy, Piet Piraat en Wickie de Viking. Bestel je tickets online.

Inhoud artikel

 1. Het verhaal van Plopsa Coo

1.1. Télécoo

De geschiedenis van Plopsa Coo gaat terug tot 1955. Gaston Dugardin kreeg toen toestemming van het gemeentebestuur om een stoeltjeslift te bouwen bij de Watervallen van Coo. In 1976 nam zijn zoon Didier Dugardin de attractie over. Hij richtte het park Télécoo op waarin de stoeltjeslift helemaal centraal stond.

1.2. De start van Plopsa Coo

Aan het einde van 2005 werd het hele domein van Télécoo overgekocht door Studio 100. Het park werd een onderdeel van de Plopsa-groep waartoe ook Plopsaland de Panne, het eerste park van de groep, en het bijbehorende Plopsaqua behoren. Ook Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park vallen onder de Plopsa-groep. Bekijk alle pretparken van Plopsa.

1.3. Renovatiewerken

Tijdens de winter van 2005-2006 sloot het park voor renovatiewerken. Het hele park werd verbouwd en opgeknapt en opende de deuren uiteindelijk opnieuw in 2007 als Plopsa Coo. Sindsdien zijn een aantal attracties weggehaald uit het park en zijn er nieuwe attracties voor in de plaats gekomen. De meest recente attracties zijn de Mega Mindy Flyer, de achtbaan Vicky the Ride en de Dino Splash.

1.4. Avontuur in de buurt

Drie andere bedrijven uit de buurt vallen ook onder de Plopsa-groep. Targnon Adventure is een organisatie die adventuretochten door de Ardennen organiseert, CooKayak een kajakverhuurbedrijf en Château de Targnon is een feestlocatie. CooKayak vind je net buiten het park naast de parkeerplaats aan het water. Aan de overkant van het water bevindt zich ook het Wildpark dat al deel uitmaakte van het park voor de overname door Studio 100.

 1. De attracties van Plopsa Coo

Plopsa Coo omvat een gebied van 50 hectare groot waarop in totaal 23 verschillende attracties staan. Alle attracties staan in het teken van één van de karakters van Studio 100. In het park vind je ook twee podia waar regelmatig voorstellingen worden gehouden, zoals de Maya show. Een ticket bestellen? Klik hier.

2.1. Bij de ingang

Wanneer je binnenkomt, bots je meteen op een aantal spannende attracties. Je kan hier bijvoorbeeld kiezen voor een ritje in de bobslee of je kan plaatsnemen op de achtbaan Vicky de Ride. Je kan aan de ingang ook al meteen op de foto gaan met één van je favoriete figuren van Studio 100.

2.2. De stoeltjeslift

Aan de overkant van Vicky de Ride staat de stoeltjeslift die je naar de uitkijktoren aan de overkant van het water brengt. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over het park en over de Watervallen van Coo. Naast de stoeltjeslift kan je via een klein strandje naar de watervallen wandelen. Aan het strandje staat ook La Cascade, één van de twee theaters van Plopsa Coo.

2.3. Attracties bij de stoeltjeslift

Wanneer je vanaf de stoeltjeslift verder loopt in het park, kom je in eerst langs de draaimolen en de autorijschool van Samson en Gert. Even verderop op het plein staan de Dansende Fonteinen, het Lunapark en verschillende kermisspelletjes zoals eendjes vissen en bestuurbare auto’s.

Aan het plein vind je daarnaast ook de kartbaan van Plopsa Coo, de botsautootjes en de Vliegende Fietsen van Mega Mindy. Achter de scooters ligt een grote speeltuin met glijbanen en klimtoestellen.

2.4. De Mega Mindy flyer

Als je nog wat verder het park in wandelt, kom je bij de Mega Mindy flyer, een grote zweefmolen die je 65 meter hoog de lucht in brengt. Je vindt er ook enkele attracties in het thema van Kabouter Plop. De kleinsten kunnen er op de hobbelende konijntjes zitten en even verderop staat de Plopsa-minigolf.

2.5. De waterattracties

In het achterste gedeelte van het attractiepark kom je bij enkele leuke waterattracties. De Dino Splash is een waterbaan waar je met een rubberen bootje van drie verschillende glijbanen kan zoeven. Je vindt daar dichtbij ook de Maya Splash, de wilde boomstammetjes van het pretpark. Iets verderop kan je waterfietsen op het meer.

2.6. Achteraan het park

Voor de Maya Splash vind je ook het tweede podium van Plopsa Coo, het Podium Sequoia. Op het einde van het park staat ook nog de Halvar the Ride, een achtbaan in het thema van Wickie de Viking. Helemaal achteraan kan je het Samson en Gert JBC Labyrint binnenlopen.

 1. Het apeneiland en de Heidiweide

Ook dierenvrienden kunnen hun hart ophalen in Plopsa Coo. Op het apeneiland woont een hele familie schattige aapjes! Rondom het apeneiland ligt de doorloopweide van Heide, een kleine kinderboerderij waar kippen, geiten en nog veel meer boerderijdieren rondlopen.

 1. Openingstijden van Plopsa Coo

 • Plopsa Coo is open vanaf 6 april tot en met 3 november.
 • Tussen 24 juni en 1 september is het park dagelijks open.
 • In april is het park elk weekend en tijdens de paasvakantie open.
 • In mei en juni is het park elke donderdag tot en met zondag open.
 • In september en oktober is het park in het weekend open.
 • De openingstijden variëren van 10:00 tot 10:30, en de sluitingstijden schommelen tussen 17:00 en 22:00.
 • In de zomervakantie vanaf 15 juli tot en met 31 augustus is het park dagelijks open van 10:00 tot 18:00 en op woensdagen sluit Plopsa Coo pas om 22:00.
 • Bekijk de openingsuren van Plopsa Coo online.
 1. Tickets voor Plopsa Coo

 • Tickets voor Plopsa Coo zijn zowel ter plekke bij de kassa’s als online via Tiqets.
 • Kinderen kleiner dan 85 centimeter mogen het park gratis bezoeken.
 • Kinderen die groter zijn dan 85 centimeter mogen tot en met 11 jaar op hun verjaardag ook gratis naar binnen.
 • Er zijn ook avondtickets beschikbaar die geldig zijn vanaf drie uur voor sluitingstijd of vanaf 17:00 wanneer het park tot laat open is.
 • Er bestaan ook combinatietickets die je toegang tot Plopsa Coo en tot het naastgelegen Wildpark geven.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Hoe vermijd ik de wachtrijen?

Bij de kassa’s van Plopsa Coo kunnen tijdens de drukkere dagen in het weekend en tijdens de vakanties wachtrijen ontstaan. Die zijn makkelijk te vermijden door online je tickets voor Plopsa Coo aan te kopen.

 1. Hoe bereik ik Plopsa Coo

7.1. Met het openbaar vervoer:

Plopsa Coo is met het openbaar vervoer te bereiken met de trein. Je stapt dan af bij het station van Coo. Je moet vandaar nog een stukje wandelen naar het park via een speciaal aangelegd wandelpad.

7.2. Met de auto:

Vanuit Antwerpen neem je de E313 van Antwerpen naar Luik en vanuit Brussel neem je de E40 richting Luik. Bij Luik volg je de Ring-Luxembourg en neem je de E42 richting Aken. Bij knooppunt Battice hou je de richting van Verviers, Spa en St Vith aan. In Verviers volg je de weg richting Francorchamps en Malmedy en neem je afrit 10 naar Francorchamps. Vanaf hier kan je de borden naar Coo en Plopsa Coo volgen. Zo kom je op de parkeerplaats van Plopsa Coo terecht. Een parkeerkaart kost €10.

 1. Praktische info voor je bezoek

 • In Plopsa Coo kan je bolderkarren huren aan de ingang van het park.
 • Het is niet toegelaten om selfiesticks in de attracties te gebruiken. Een GoPro-camera met een borstharnas is wel toegelaten.
 • Kinderwagens moet je bij attracties en voorstellingen bij de daarvoor voorziene plaatsen achterlaten.
 • Dieren zijn toegestaan in het park, maar ze mogen niet mee in de attracties en je moet ze aan de leiband houden.
 • Plopsa Coo heeft een app die je gratis kan downloaden. Met de app heb je de plattegrond van het park op zak en kan je makkelijk de precieze tijdstippen van voorstellingen en meet&greets raadplegen.
 • Boek je tickets online, zo kan je naar binnen zonder aan te schuiven in de wachtrij.
 1. Filmpje: Plopsa Coo in een notendop

Benieuwd naar wat Plopsa Coo allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar Coo moeten afzakken.

 1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?