Wandeling in Rochefort met grotten en uitzichtpunten

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wandeling in Rochefort met grotten en uitzichtpunten

  • Startpunt: Randparking, Rue du Hableau, Rochefort
  • Eindpunt: Randparking, Rue du Hableau, Rochefort
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 9,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

In Rochefort maak je een rustige boswandeling die eerst start met een fikse klim tot bij de grotten van Rochefort. Onderweg kreeg je al een ‘Trou’ of gat te zien en zo zijn er wel meerdere in de streek. Het eerste derde van de deze wandelroute loopt tussen bebouwing en open vlakten om daarna in de bossen terecht te komen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Natuurwandeling in Rochefort (10 km) met grotten en uitzichtpunten

We brengen je tot bij het mooiste uitzichtpunt van de regio. Dan ben je halfweg deze wandeling en begint de langzame afdaling, door de bossen, langs rustige bospaden. Dit is een lichte wandeling waarvoor geen bijzondere wandelschoenen vereist zijn. Alleen het eerste stukje gaat steil omhoog maar dat kan je eventueel omzeilen door langs de rijbaan te lopen.

Bij je terugkeer kan je in het centrum eventueel een van de trappistenbieren van Rochefort proeven. In de abdij wonen tot de dag van vandaag nog monniken van de cisterciënzerorde. Van de drie soorten is de Rochefort 10 de strafste. Met een alcoholgehalte van 11,2% benadert dit sterke bier het alcoholgehalte van wijn. De brouwerij en de abdij kunnen niet bezocht worden.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?