Roadtrip Montenegro, autoroute langs de hoogtepunten

Koop de volledige reisgids voor € 10

De rondreis is onderdeel van de volledige reisgids

Roadtrip Montenegro, autoroute langs de hoogtepunten

 • Startpunt: Kotor
 • Eindpunt: Ostrog
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 982 km
 • Duur: 12 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Visit Montenegro

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wil je ook zelf op roadtrip door de Montenegro? Gebruik onze kant-en-klare autoroute

In tegensteling tot Kroatië blijft het zuidelijke buurland Montenegro een minder bekende, maar daarom niet minder boeiende vakantiebestemming. Het Zuid-Europese land mag dan wel voor velen (nog) geen belletje doen rinkelen, toch wordt Montenegro hoog aangeschreven door zij die het land al bezocht hebben. Je kan er wandelen langs de glinsterende, zonovergoten baai van Kotor, gaan raften, een boottocht maken over de prachtige meren of op trektocht gaan langs de kloven en bergen van het Durmitor National Park. Kortom, een all-round bestemming!

Deze rondreis van 12 dagen gidst je langs de mooiste en boeiendste plekjes van Montenegro. De route start in Kotor, een stadje dat je het makkelijkst bereikt vanuit de luchthaven in het Kroatische Dubrovnik of de Montenegrijnse luchthavens in Podgorica of Tivat. Daarna reis je verder naar het pittoreske kuststadje Budva waar je enkele van de mooiste stranden van Montenegro vindt. Je trekt vervolgens via Ulnicj en Podgorica naar de bergen in het Durmitor Nationaal Park, één van de hoogtepunten van je reis. Via Plužine rijd je ten slotte naar Ostrog, het einde van je reis. Onderweg stop je natuurlijk nog langs bekende bezienswaardigheden en heel wat verborgen pareltjes.

Het openbaar vervoer brengt je naar veel van de bestemmingen die we hebben opgenomen in deze rondreis, maar met een eigen auto is het een stuk gemakkelijker om de meer afgelegen of minder bezochte bezienswaardigheden te bereiken (vooral in het binnenland).

Dag per dag reisschema rondreis Montenegro:

 • Dag 1: Dubrovnik naar Kotor
 • Dag 2 + 3: Verken Kotor + stadswandeling
 • Dag 4: Van Kotor naar Budva
 • Dag 5: Budva en omgeving + stadswandeling
 • Dag 6: Budva naar Ulcinj
 • Dag 7: Ulcinj naar Podgorica
 • Dag 8: Podgorica naar Durmitor Nationaal Park
 • Dag 9 + 10: Durmitor Nationaal Park/Tara rivier + bezoek aan de bezienswaardigheden in het Durmitor Nationaal Park
 • Dag 11: Plužine, Pivameer, Pivarivier + wandeling in de omgeving
 • Dag 12: Plužine naar Ostrog (en verder naar Dubrovnik)

VERBLIJFTIP: Eco Village Nevidio ligt ten zuiden van het Durmitor Nationaal Park, op wandelafstand van de Nevidio canyon. Zowel het restaurant als de 9 huisjes zijn gebouwd in traditionele sfeer en stijl. Het verblijf draagt duurzaamheid hoog in het vandaal. De keuken serveert heerlijke lokale gerechten. Meer info en boeken.

Montenegro

Reisgids met rondreis Montenegro downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Montenegro

Ontdek Montenegro via een volledig uitgewerkte rondreis van 12 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. 6 wandelingen, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

13 ervaringen

- 24 oktober 2023 - Wendi

Ik ben erg blij met de informatie en heeft geholpen om een mooie route uit te stippelen voor aankomende zomer.

- 3 augustus 2023 - Haelterman

Leuke en aangename gids met veel tips en wetenswaardigheden! Ideaal om voor de eerste maal Montenegro te verkennen. Een aanrader voor elke reiziger die wil kennismaken met de lokale leef- en eetgewoonten van de Montenegrijnen. Vriendelijk en gastvrije bevolking die trots zijn op hun prachtig land en cultuur en tradities!

- 11 juli 2023 - Jeroen

Wij zijn net terug van een rondreis door Montenegro, Bosnie & Herzegovina en zuid-Kroatie. Montenegro is een geweldig mooi land en heel goed bereisbaar. De afstand zijn kort, maar je rijdt ook niet hard en bent dus toch nog wel wat tijd kwijt. De rit door Durmitor vond ik zelf het mooiste en ook de brug over de Tara is imposant. Maar natuurlijk is de rit naar Lovcen ook fantastisch, vooral het uitzicht. Qua steden is de oude stad van Kotor en Budva erg mooi en gezellig. Budva is trouwens de place to be voor uitgaan (overdag Beach Ploce). Wil je iets meer chique ga dan naar Porto Montenegro bij Tivat. Wij hadden het geluk om de pelikanen te zien bij Shkadar lake, maar als het meer op zich is ook erg mooi. Dan heb je natuurlijk nog Sveti Stefan dat iedereen wil zien. Helaas kan je er niet op, maar het strand ligt ook prima (wel duur daar). Kortom een land dat veel afwisseling in één vakantie kan bieden. Zelf nog meer als je uitstapjes naar Mostar en/of Sarajevo inpland. Tip: grens tussen Kroatie en Montenegro duurde een uur en dat is geen uitzondering.

- 30 juni 2023 - Marina Rademakers

We kijken er heel erg naar uit om dit land te gaan ontdekken. Heel erg nieuwsgierig gemaakt door je mooie en spectaculaire bezienswaardigheden.

- 21 juni 2023 - Carlier Serge

Degelijke gids die je doorheen dit kleine land leidt. Leest ook aangenaam en heeft het gepaste formaat om in de zijzak van he shorts te steken. Mag wel nog meer waarschuwen dat ja als gelegenheidsautomobilist daar op de secundaire wegen - vb de R14 tussen Zabljac en Cetinje - dubbel op je hoede moet zijn : locals gaan er van uit dat er wel geen tegenligger zal komen en rotsen aan de ene & de dieperik aan de andere kant is het constant alert zijn alom !

Reisgids met rondreis Montenegro downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

De rondreis is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?