Onderdeel van de volledige reisgids

Reisgids Firenze gratis downloaden PDF [ebook]

Firenze reisgids

De stadsgids Firenze bevat:

 • Volledig uitgewerkte wandeling, kant-en-klaar, langs alle hoogtepunten van Firenze!
 • Ontdek de wereldberoemde Duomo, de Ponte Vecchio en meer
 • Ga op zoek naar de échte David van Michelangelo

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Firenze reisgids

Is de reisgids Firenze gratis te downloaden?

Ja, de reisgids Florence is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze uitprintbare reisgids in PDF-formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info vind je in de reisgids Firenze?

De reisgids Florence bevat onder andere:

 • Een volledig uitgewerkte stadswandeling van 11 km.
 • Een route langs alle hotspots zoals de Duomo di Firenze, Galleria Uffizi, de Ponte Vecchio en nog veel meer.
 • We geven je ook een aantal praktische tips van locals.
 • Hoe kan je tijd en geld besparen bij de populaire bezienswaardigheden?

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids?

De gratis reisgids bevat de stadswandeling in Firenze. Ben je de volledige streek van Toscane aan het verkennen? Dan kan je de volledige reisgids kopen voor € 10. Hierin vind je een volledig uitgewerkte autoroute langs alle bekende steden en dorpen van Toscane met in totaal 9 stadswandelingen in Lucca, Pisa, Volterra, San Gimignano, Siena, Arezzo, Firenze, Pistoia en Prato.

 • De reisgids Firenze en Toscane is makkelijk uit te printen
 • Je kan hem ook vlot lezen met smartphone of tablet
 • Na aankoop direct te downloaden
 • Kant-en-klare rondreis door Toscane
 • Alle highlights en verborgen parels
 • Handige tips voor bezoeken en overnachtingen
 • Alles om voorbereid op reis te vertrekken

Hoe en waar overnachten in Firenze?

Firenze is een belangrijke toeristische trekpleister. Aan overnachtingsmogelijkheden is er dan ook geen gebrek in Florence. Maar het kan wat moeilijk zijn om het kaf van het koren te scheiden en een verblijf te boeken volgens jouw wensen en budget. Daarom helpen we je graag een handje. Ben je nog op zoek naar een geschikt verblijf? Bekijk dan zeker even ons overzicht met 10 suggesties voor hotels en verblijven in Firenze.

Hoe wachtrijen vermijden aan bezienswaardigheden in Firenze?

Als je jezelf al een beetje hebt ingelezen, weet je wat je mag verwachten bij de bekendste bezienswaardigheden zoals de Duomo di Firenze met zijn beroemde fresco in de torenkoepel, de Campanile klokkentoren, het Palazzo Vecchio en het vermaarde kunstmuseum van Uffizi. Er komt volk naartoe, heel veel volk. De kans op (lange) wachtrijen is daarom groot wanneer je geen tickets vooraf hebt gekocht.

Wachtrijen aan de Duomo

 • Vooral bij het kathedraalcomplex is het ingewikkeld om ter plaatse te achterhalen waar je nu precies welke tickets kan kopen.
 • Ga niet zomaar in de rij naar de ingang van de Duomo staan zonder ticket, aan de poort van de kathedraal is er geen ticketverkoop! De tickets vind je in het Museo dell'Opera del Duomo elders op het plein.
 • Wil je naast de kathedraal ook de koepel bezoeken? Dit kan enkel op reservatie. Daarvoor heb je dus nog andere tickets en een tijdsslot nodig.
 • In het hoogseizoen is de kans reëel dat je voor de dag zelf geen tickets meer kan verkrijgen voor de kathedraal en/of de koepel.

Om de wachtrijen rondom de kathedraal te vermijden kan je het best voor je bezoek je tickets online kopen voor het kathedraalcomplex vanaf € 19. Met dit ticket is het mogelijk om direct door te lopen zonder bij de kassa in de rij te hoeven staan. Dit bespaart je op topdagen al snel een paar uur wachttijd tegenover de gewone rijen.

Onze tip: online zijn meerdere tickets te koop die een bezoek aan verschillende gebouwen van het kathedraalcomplex combineren. Bij de meeste tickets gaat een professionele gids mee met je op pad.

Meerdere musea bezoeken in Firenze? Koop een Firenze kortingskaart en bespaar veel geld.

Wachtrijen aan het Uffizi museum

 • Bij het Uffizi Museum is het ook steevast zeer druk van zodra het toeristisch seizoen op gang komt. Ook hier sta je snel meerdere uren te wachten voor de kassa.
 • Koop je E-tickets vooraf? Dan mag je sneller naar binnen langs een voorrangsrij voor online vouchers. Reserveer hier online.
 • Ook gegidste tours mogen uiteraard sneller door.

Wil je toch de reguliere wachtrij trotseren (wat we écht niet aanraden)? Dan sta je maar beter heel vroeg op. Bij ons allereerste bezoek stonden we reeds 45 minuten voor openingstijd aan het museum en konden we alsnog pas 40 minuten na opening onze tickets bemachtigen en binnen geraken. Je verliest hier dus zeer snel tijd!

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Galleria degli Uffizi online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen het museum bezoeken bij aankomst. Er zijn verschillende tickets die je kan boeken, in combinatie met gids of andere bezienswaardigheden in Firenze.

Bestel je tickets voor het Galleria degli Uffizi en geniet van snelle toegang. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Wachtrijen aan de Galleria dell'Accademia (de échte David van Michelangelo)

In de Galleria dell' Accademia vind je de enige echte David van Michelangelo. Elders in de stad vind je twee replica's, maar hier staat het originele beeld. Voor veel toeristen is dit een must-see, dus de wachtrijen dikken hier ook serieus aan. Ook hier wordt gewerkt met een voorrangssysteem voor wie online reserveert of een gegidste rondleiding heeft geboekt.

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Galleria dell'Accademia di Firenze online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen het museum bezoeken bij aankomst. Er zijn verschillende tickets die je kan boeken, in combinatie met gids of andere bezienswaardigheden in Firenze.

Bestel je tickets voor het Galleria dell'Accademia di Firenze en geniet van snelle toegang. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Wachtrijen aan Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio is het bekendste paleis van Firenze. Dus hier komt ook veel volk op af. Net als bij de andere musea kan je hier sneller door wanneer je vooraf je tickets hebt gekocht of met een gids mee naar binnen gaat.

Tickets zijn zowel ter plekke bij het paleis als online te kopen vanaf € 16. Online tickets kopen = wachtrijen vermijden !

Welke soorten tickets zijn er?

 • Een ticket met alleen toegang voor het museum, maar voor iedereen tussen de 18 en 25 jaar en studenten is er een korting voorzien.
 • Een enkel ticket voor de toren. De toren is niet te bezoeken voor kinderen onder de 6 jaar.
 • Een ticket voor de archeologische ruimte onder het paleis. De ruïnes zijn niet te bezoeken voor iedereen onder de 8 jaar. Kinderen tot 18 jaar mogen hier gratis naar binnen.
 • Er zijn ook combinatietickets voor het museum en de archeologische ruimte beschikbaar. Je kan ook een combinatieticket voor het museum en de toren aanschaffen of een combinatieticket die je toegang geeft tot alle 3 de gebieden.
 • Een ticket voor een nachttour van de kantelen
 • De tours worden in het Engels en het Italiaans gehouden.
Onze tip: boek je tickets online, zo kan je de wachtrijen overslaan + alle ruimtes bezoeken.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Firenze?

Zoals hierboven al genoemd, zijn het kathedraalcomplex met de koepel, de Uffizi-galerij, de David en Palazzo Vecchio de populairste bezienswaardigheden. Daarnaast is er nog de beroemde brug van Ponte Vecchio die je zeker niet mag missen. Een paar minder bekende zijn de Basiliek van Santa Croce met misschien wel het mooiste interieur van alle kerken in de stad, alsook de Cappella de Pazzi.

Buiten het stadscentrum vind je nog een niet-te-missen highlight met Palazzo Pitti, waar je vooral de Tuinen van Boboli moet gezien hebben. Deze kasteeltuinen kunnen de vergelijking met Versailles moeiteloos aan.

Nou ja, nog een tweetal suggesties dan? Ga zeker eens naar de Basiliek van Santo Spirito met zijn 40 kapelletjes binnenin, wat ons betreft ligt die op een van de gezelligste pleinen van Firenze. Daarnaast loont het ook de moeite om de heuvel te beklimmen naar de Piazzale Michelangelo, waar je een replica van de David kan vinden. Hier word je vooral beloond met een mooi panorama over de stad.

Meer moois vind je in ons artikel met de 25 mooiste bezienswaardigheden van Firenze.

Wat is de beste reisperiode voor Firenze?

Firenze wordt druk bezocht in het hoogseizoen. Vanaf half mei begint de drukte aanzienlijk toe te nemen met juli en augustus als topmaanden. Vanaf de tweede helft van september neemt de toestroom van reizigers geleidelijk aan wat af.

Heb je geen probleem met de drukte? Dan profiteer je uiteraard van het mooie weer tijdens de Italiaanse zomer. Wanneer je het liever wat rustiger wilt om bezienswaardigheden te bezoeken, kan je best in het vroege voorjaar of in het najaar gaan. Het weer is dan nog steeds best aangenaam.

Je kan ook in de winter gaan, maar dan kan het er toch wat frisser zijn. Voordeel is wel dat je dan het minste volk hebt in de musea, waar je grote delen van het jaar toch wat over de koppen lopen is. In de kerstperiode profiteer je dan wel weer van een leuke en feestelijke sfeer in de stad met tal van kerstmarkten, verlichte monumenten en meer moois.

Wat zijn interessante uitstappen vanuit Firenze?

In onze complete reisgids Toscane vind je alle belangrijke steden en dorpen van de regio in een compleet uitgewerkte autoroute. Je kan Firenze eigenlijk als uitvalsbasis gebruiken voor heel Toscane.

Een aantal leuke uitstappen:

 • Bezoek het authentieke Pistoia. Als je met een beetje fantasie naar de gebouwen kijkt, denk je al snel dat dit het kleinere broertje van Firenze is.
 • Verdwaal in de pittoreske straatjes van Lucca.
 • Geniet van de fraaie architectuur in Siena, ook bekend als aankomstplaats van de wielerwedstrijd Strade Bianche.
 • Nog wat tijd over? Misschien toch maar eens naar die scheve Toren van Pisa.

Filmpje: een blik op Firenze voor je vertrek

In dit filmpje krijg je alvast een reeks mooie beelden van Florence, de absolute parel van Toscane en bakermat van de Renaissance. Zo kan je alvast in de sfeer komen voor je bezoek aan deze wereldberoemde stad.

Waar ligt Firenze precies in Italië?

Firenze ligt in de regio Toscane, waar het tevens ook de hoofdstad van is. Je vindt Florence aan de rivier de Arno. De stad markeert ongeveer het snijpunt tussen Noord- en Centraal-Italië en het midden tussen de Ligurische en de Adriatische Zee.

Ligging op de kaart

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?