Mozarthaus in Wenen bezoeken: voormalig woonhuis van de bekende componist + tickets

Koop de volledige gids voor € 5

Mozarthaus in Wenen bezoeken: voormalig woonhuis van de bekende componist + tickets

16 december 2023 in Wenen0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Mozarthaus in Wenen + tickets kopen

Wenen en klassieke muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat beroemde componisten hebben Wenen hun thuis genoemd en vandaag worden in Wenen nog steeds prestigieuze klassieke concerten georganiseerd. De allerberoemdste componist is natuurlijk Mozart. Salzburg mag dan wel de geboortestad van Mozart zijn, de geprezen componist woonde ook 10 jaar in Wenen. Zijn woning werd omgebouwd tot een schitterend museum: het Mozarthaus.

Ontdek alles over je bezoek aan dit museum en bestel je tickets voor het Mozarthaus online.

Tickets & tours boeken voor je bezoek aan Wenen

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Wenen bezoeken aan de hand van een georganiseerde tour of met een deskundige gids? Bekijk hier alle daguitstappen en tours in Wenen.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. De geschiedenis van het Mozarthaus in Wenen

Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren in Salzburg in 1746. Al snel bleek dat hij talent had voor muziek. Op zijn vijfde speelde hij al viool en op zijn zesde gaf hij in Wenen een concert voor de Habsburgse keizer. Niet veel later componeerde Mozart al zijn eerste muziekstukken. Pas wanneer hij naar Wenen verhuisde, 10 jaar voor hij stierf, stak zijn carrière als componist echt van wal.

In totaal heeft Mozart in maar liefst 13 verschillende huizen gewoond in Wenen. Van 1784 tot 1787 woonde Mozart in een huis in de Domgasse 5 in Wenen en die woning staat vandaag de dag nog steeds overeind. In het Mozarthuis, ook wel het Figarohaus genoemd, leer je vandaag alles over het leven van de beroemdste componist ter wereld.

Reserveer je tickets voor het Mozarthaus in Wenen

 1. Het huis van Mozart in Wenen bezoeken

Het Mozarthuis is het enige huis van Mozart in Wenen dat de tand des tijds overleefd heeft. Toen Mozart hier woonde, was hij al een bekende componist. Vandaag is het pand gewijd aan het leven en het werk van Mozart. Via bijzondere artefacten en informatieve displays kom je alles te weten over het leven en het werk van de gevierde componist.

Er zijn drie verdiepingen die elk focussen op een ander aspect van Mozart

 • Op de eerste verdieping zie je de kamers waar Mozart woonde, ingericht in 18e-eeuwse stijl en compleet met voorwerpen uit die tijd.
 • Op de tweede verdieping leer je over de werken van Mozart. Heel wat beroemde composities, die je ongetwijfeld zal herkennen, werden in deze woning gecomponeerd.
 • De bovenste verdieping richt zich op het persoonlijke leven van de componist. Je leert er over zijn vrienden, zijn hobby’s naast het componeren en ook zijn familie komt uitgebreid aan bod. Mozart kampte met financiële problemen en had banden met de vrijmetselarij. Zijn reputatie tijdens zijn leven had dus een donker kantje.
 • Op de begane grond vind je de museumwinkel en je kan er ook iets drinken.
 • De kelder doet vandaag dienst als concertzaal.
 1. Openingsuren en ligging van het Mozarthuis

 • Openingsuren: Het Mozarthaus behoort tot de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en is dan ook elke dag geopend. Je kan er terecht tussen 10u en 19u.
 • Het huis van Mozart vind je in de Domgasse 5, vlakbij de Stephansdom, in hartje Wenen. Je kan er dus gewoon te voet naartoe.
 • Verblijf je buiten het centrum? Dan kan je de metro nemen naar de halte Stephansplatz via de lijnen U1 of U3.
 • Ook met de tram en de bus bereik je dat plein makkelijk.
BESPAARTIP: Wil je graag zoveel mogelijk van de topbezienswaardigheden in Wenen zien? Dan raden we aan om een Vienna Pass aan te kopen. Hiermee heb je toegang tot 60 bezienswaardigheden en bespaar je heel wat kostbare tijd en geld. Bestel je Vienna Pass hier.

Ligging van het Mozarthaus in Wenen op de kaart

 1. Hoe koop ik tickets voor het huis van Mozart in Wenen?

 • Tickets voor het huis van Mozart kan je gewoon ter plekke kopen, maar we raden je aan om vooraf online tickets te boeken.
 • Het museum is klein en er kunnen slechts een beperkt aantal bezoekers per uur naar binnen.
 • Heel wat toeristen willen bovendien het huis van Mozart bezoeken en er ontstaan in het hoogseizoen al snel wachtrijen. Boek daarom hier vooraf online tickets voor het Mozarthuis.

Nog een tip: in de kelder van het Mozarthuis bevindt zich de oudste concertzaal van Wenen. En er worden nog steeds klassieke concerten georganiseerd. Reserveer hier je tickets voor een concert in het Mozarthuis. Het spreekt voor zich dat hier vooral werken van Mozart aan bod komen.

 1. Extra tip: Mozart concert bijwonen in Wenen

Wil je graag een concert van Mozart (of andere bekende componisten) bijwonen tijdens je stedentrip Wenen? Geniet van de ouvertures en duetten uit Mozarts beroemde opera's en bewonder de prachtige kostuums en pruiken uit de baroktijd. Koop je tickets voor een Mozart concert in Wenen online. Zo ben je zeker dat je binnen kan, en ben je zeker dat het originele tickets zijn. (gouden tip: koop nooit je tickets op straat, deze kunnen vals zijn).

 1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

Hotel Max Brown 7th District

Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?