FB

Wandeling Wenen, van Strauss tot Hofburg

1 073 x gedownload76 ervaringen
  • Startpunt: Lothringerstrasse, Wenen
  • Eindpunt: Lothringerstrasse, Wenen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,3 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Wenen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Wenen 4 dagen met optie expo BRUEGEL

Wenen 4 dagen met optie expo BRUEGEL

Alles in één pakket: hotel, ontbijtbuffet en vlucht h/t Brussel-Wenen. Keuze uit 3* tot 5* hotels, centraal gelegen in Wenen. Bij al onze promoties optioneel: ticket tentoonstelling Bruegel. Vertrek zonder zorgen!

Wandeling Wenen, wandelroute van Strauss tot Hofburg downloaden

Deze wandeling is een must. Je komt langs zowat alle belangrijke locaties van de binnenstad. We geven je ook de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Kaisersgruft, de Stephansdom, het stadspark en nog veel meer. Eindigen doen we aan de Hofburg waar je rustig een halve dag of meer kan vertoeven. Uiteraard hebben we tips voor shopping en om te smullen van de originele Sachertaart. In een tweede deel brengen we je langs de bezienswaardigheden van de ring en breng je een uitgebreid bezoek aan de Hofburg.

Wenen reisgids

Download gratis preview reisgids Wenen

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Wenen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

76 ervaringen

- 6 november 2018 - fmmmheuts

Afgelopen week zijn we in Wenen geweest en hebben aan de hand van de wandeling de stad verkend. De route is 5,2 km maar we hebben er 4 dagen over gedaan. Een dag zijn we naar Schönbrunn geweest en de andere dagen hebben we aan de hand van de route, startend in Stadspark eigenlijk alle bezienswaardigheden van Wenen kunnen zien. Geweldig. De route was makkelijk te volgen en omdat we een hotel in het centrum hadden eigenlijk goed te voet te doen. Steeds beginnend op de volgende dag waar we gebleven waren. Hofburg met Sissi museum en Silberkammer zijn goed om een dag te vullen. Als je dan ook nog de rijschool erbij neemt heb je je dag helemaal goed benut. Als afsluiting zijn we vanuit Belvedere nog met de metro naar de Prater geweest. Mocht natuurlijk niet ontbreken. Dank voor de fijne route en dank voor de vele goede tips

- 6 november 2018 - Rene

Prima

- 26 oktober 2018 - Martine Mertens

Heel nuttig geweest duidelijk en praktisch !

- 23 oktober 2018 - Bertie Meyers

jullie wandelingen zijn steeds top, anders zou ik er niet steeds op terug komen

- 9 september 2018 - MD

Hele leuke wandeling die veel hoogtepunten van wenen laten zien. Veel informatie hetgeen de wandeling levendig maakt. Aanrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?