7 x Fietsen in Valencia (fietstours met gids) + hoe je fiets huren?

Complete reisgids kopen voor € 10

7 x Fietsen in Valencia (fietstours met gids) + hoe je fiets huren?

14 januari 2024 in Valencia1 reactie

Mooiste fietstochten in en rond Valencia + waar je fietstocht boeken?

Valencia is een bijzonder populaire stad voor een citytrip. En het is niet moeilijk om te zien waarom. Deze Spaanse stad voelt aan als een echte grootstad, maar heeft ook een authentiek historisch centrum en ligt aan zee. In Valencia kan je bijzondere architectuur bewonderen, uitrusten op het strand en heerlijk eten.

Wil je de stad graag verkennen op een andere manier? Maak dan een van de mooiste fietstochten door Valencia en omgeving.

Fietstours in Valencia en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Valencia 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht langs de hoogtepunten van Valencia

Valencia is een enorme stad waar heel wat te zien en te beleven valt. Om al dat moois te zien, is het dan ook een goed idee om op een fiets te springen. Zo overbrug je de afstanden tussen de bezienswaardigheden zonder het openbaar vervoer te moeten gebruiken. Deze fietstocht brengt je langs de hoogtepunten van Valencia.

Wil je Valencia vanop de fiets verkennen met een Nederlandstalige gids? Lees dan vooral verder. Op deze fietstocht door Valencia passeer je alle beroemde highlights en je krijgt onderweg een informatieve en entertainende uitleg over wat je ziet. Je ziet onder andere de Turia-tuinen, de Serranos-toren, de brug van Calatrava, de markt Colón, het stadhuis, de Quart-torens en natuurlijk ook de Stad van de Kunst en Wetenschappen, dé bekendste plek van Valencia.

TICKETS: Je kan de fietstocht ook met een e-bike maken, voor een kleine meerprijs. Boek hier online een fietstocht door Valencia in het Nederlands.

  1. Valencia bij zonsondergang met de fiets

Wil je al die mooie bezienswaardigheden van Valencia ’s avonds mooi verlicht zien? Dan moet je deze fietstocht in Valencia na zonsondergang maken. In twee uur tijd fiets je langs de bekendste plekjes van de stad, wanneer de meeste toeristen op restaurant of al terug in hun hotel zijn. Je leert de beroemdste trekpleisters van Valencia zo op een andere manier kennen.

  • Je fietstocht in Valencia begint in het hart van Ruzafa en je gaat vandaar naar de oude binnenstad.
  • Je passeert onder andere de kathedraal en verschillende pleinen tot je het Turia-park verkent, vroeger een rivier, vandaag het lange, uitgestrekte stadspark van Valencia.
  • Vandaar fiets je verder naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen.
  • Onderweg leer je meer over de boeiende geschiedenis van Valencia met een deskundige Engelstalige gids. Er staan je heel wat leuke anekdotes te wachten.
  • Boek hier online een fietstocht in Valencia na zonsondergang.
  1. Fietstocht in het teken van Horchata in Valencia

Wanneer je een stadswandeling gemaakt hebt of de fietstocht langs de hoogtepunten afgerond hebt, zal je ongetwijfeld over horchata gehoord hebben. Hét is een bijzonder populair (en gezond!) drankje in Valencia, gemaakt van een bepaalde soort amandelnoten, water en suiker.

Ben je fan van horchata? Dan zal deze horchata-fietstocht je ongetwijfeld bevallen. Met een gids vertrek je bij de haven van Valencia en fiets je naar Alboraya richting de velden waar de horchata vandaan komt. Op de lokale boerderijen leer je alles over dit bijzondere drankje.

Het is een leuke manier om het platteland rondom Valencia beter te leren kennen en terwijl bij te leren over de lokale cultuur. In de groene gordel rondom de stad staat er bovendien altijd een welgekomen zeebriesje.

TICKETS: De Engelstalige gids voert je in drie uur tijd 22 kilometer door de omgeving van Valencia. Een aanrader! Boek hier een horchata-fietstocht in Valencia.

  1. Street-art fietstour door Valencia

Liefhebbers van graffiti en street-art? Dan is deze fietstocht langs de mooiste street-art van Valencia wellicht iets voor jou. Tijdens deze fietstocht ontdek je de satirische meesterwerken van "Valenciaanse Banksy" Escif en zie je de levendige Japans geïnspireerde kunstwerken van Julieta XLF. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur. Boek je street-art fietstour door Valencia hier.

  1. Mountainbiketocht in Sierra Calderona

Eerder op zoek naar een avontuurlijke dagtrip op de fiets? Trek er dan eens een dag op uit en verken het natuurpark Sierra Calderona tijdens deze mountainbiketocht. Je wordt opgehaald bij het hotel en er wordt een mountainbike voor je klaargezet. Minder ervaren fietsers kunnen er ook voor kiezen om met een elektrische mountainbike te rijden.

Verken de paden en geniet van de mooiste uitzichten op het natuurpark en de omgeving. Na de fietstocht wordt er even gestopt in een van de lokale restaurants voor een lekkere lunch alvorens je terugkeert naar Valencia. Boek je mountainbiketocht in Sierra Calderona hier.

  1. Boek een segwaytour door Valencia

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een segway. Bij een segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een segwaytour kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Onderstaande segwaytours in Valencia zijn alvast de moeite:

  1. Of huur een fiets en verken Valencia op eigen houtje

Verken je het prachtige Valencia liever op je eigen houtje? Dan raden we je aan om een fiets te huren, zonder gids. Zo fiets je waar je maar wil. Het is een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer. Huur hier online een fiets in Valencia. Er zijn ook e-bikes beschikbaar.

Huur je fiets in Valencia hier

  1. Waar overnachten in Valencia?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Valencia? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Valencia.

  • One Shot Mercat 09 is een modern hotel dat avant-garde design met een gezellige uitstraling combineert. In dit hotel mag je zeker zijn dat je een unieke ervaring zal beleven en dat alleen al door de kamers; het noemt namelijk niet voor niks ‘One Shot’. Hier heb je ook een rooftop zwembad ter beschikking. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in de gezellige bed & breakfast The Little Corner. De B&B is voorzien van stijlvolle accommodatie en serveert iedereen een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een budgetvriendelijk verblijf? Valencia Lounge Hostel is een hip hostel in het Carmen district, een van de oudste wijken van Valencia en gekend voor z'n street-art. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Ontdek de mooiste plekjes in Valencia

Kan je maar niet genoeg krijgen van Valencia of heb je nog meer ideeën nodig? Onderstaand filmpje geeft je alvast een idee over de mooiste plekken in de Spaanse stad. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Valencia.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Valencia stadswandeling

Gratis reisgids Valencia downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 21 april 2024 - Hans

Mooie gids, maar te weinig over Valencia zelf. Maak een gids van één stad en belicht alle mogelijkheden, niet alleen toeristische informatie, maar ook praktische. Ik denk, dat daar meer belangstelling voor zal bestaan.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?