De 10 x mooiste nationale parken van Zuidwest-Amerika: info + tips!

Volledige reisgids kopen voor € 15

De 10 x mooiste nationale parken van Zuidwest-Amerika: info + tips!

26 maart 2021 in USA Westkust0 reacties

Een rondreis in het zuidwesten van de USA brengt je van eigenwijze miljoenensteden tot prachtige, unieke natuurparken.

Helaas zal je vaak door tijdsgebrek keuzes moeten maken. Om je op weg te helpen (en helpen kiezen), vind je hier alvast een overzicht van onze 10 favoriete nationale parken in Zuidwest-USA.

Inhoud artikel

 1. Het majestueuze Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park is één van de populairste bestemmingen in de USA. Elk jaar komen miljoenen bezoekers dit uitzonderlijke natuurfenomeen bewonderen. Deze majestueuze kloof is ruim 445 km lang, tot 29 km breed en 1,6 km diep. Cijfers die erg moeilijk te vatten zijn.

Het nationaal park omvat slechts een klein deel van de canyon, en bestaat uit 2 delen: de North Rim (aan de noordelijke kant) en de South Rim (zuidelijke kant).

De meeste bezoekers trekken naar de South Rim, waar je dan ook de meeste toeristische voorzieningen vindt. Je kan er genieten van prachtige uitzichten over de kloof, of je fysieke grenzen opzoeken (maar niet overschrijden!) bij de vele wandelingen. De North Rim is ruwer en rustiger, en biedt ook knappe panorama's en veel wandelmogelijkheden.
Lees in deze blogpost meer tips en praktische info voor jouw bezoek aan de Grand Canyon.

Overnachten rond de Grand Canyon? Wij verbleven in de Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn, en kunnen dit hotel zeker aanraden.
 1. Groot, groter, grootst: Yosemite National Park

Yosemite National Park beslaat een enorm gebied van ongeveer 3027 km². De meeste bezoekers zullen slechts een miniem deel van het park zien, en velen komen zelfs niet verder dan Yosemite Valley, waar je ook de meeste infrastructuur voor toeristen vindt.

Hier zeker niet te missen zijn de adembenemende panorama's van Tunnel View en Glacier Point en de gigantische sequoia's van Mariposa Grove. Probeer er zeker ook een wandeling te maken, om het park in je benen te voelen.
Lees hier meer tips en info over Yosemite National Park.

Wij verbleven in Yosemite View Lodge, met een kamer die uitgaf op de Merced-rivier. Vooral de ligging, net buiten het park, is erg goed.
 1. De kracht van water en ijs: Bryce Canyon National Park

Verrassend genoeg is Bryce Canyon helemaal geen canyon. Eigenlijk is het een natuurlijk gevormd amfitheater met unieke zandstenen rotsformaties. Deze hoodoos, zoals de formaties worden genoemd, zijn van bovenaf al erg indrukwekkend, en worden dat nog des te meer wanneer je er tussen wandelt.

In deze blogpost ontdek je onze favoriete uitzichtpunten en wandelingen in Bryce Canyon.

 1. De stilte van Canyonlands National Park

Canyonlands National Park is een immens groot en desolaat gebied vol dor en ongerept landschap. De prachtige kloven en plateaus werden doorheen de tijd door de Colorado en Green River uitgesneden. Dit national park heeft een enorme indruk op ons nagelaten. Lees meer over Canyonlands en ontdek onze favoriete uitzichtpunten.

 1. De bogen van Arches National Park

Arches National Park biedt een landschap van contrasterende kleuren, rotsformaties en texturen zoals nergens anders ter wereld. Het park wordt gekenmerkt door de vreemde, geërodeerde zandsteenformaties. Je vindt er meer dan 2000 bogen, spiralen, torens... De mooiste bogen die je zeker moet zien?

De ideale plek om te overnachten in de buurt van Arches en Canyonlands National Park is Moab, een kleine stadje tussen beide parken.
 1. De hitte van Death Valley National Park

Het bijna buitenaardse Death Valley National Park staat bekend om haar kale omgeving en extreme hitte. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot de 50° C (in de schaduw)!

Ondanks deze alles verschroeiende hitte is er heel wat leven in Death Valley, en is er ook heel wat te zien, van zandduinen tot kraakwitte zoutvlakten en veelkleurige rotsformaties. Onze highlights en praktische tips voor Death Valley.

 1. Mammoetbomen in Sequoia en Kings Canyon National Park

Het Sequoia en Kings Canyon National Park zijn twee nationale parken die naast elkaar gelegen zijn maar als één groot nationaal park worden beheerd. Beide parken staan vooral gekend vanwege de aanwezigheid van de mammoetbomen of sequoia's. Het is er veel ruiger en rustiger dan Yosemite National Park, en verdient misschien net daarom ook een bezoek. Onze tips voor Kings Canyon & Sequoia National Park.

 1. Wandelparadijs Zion National Park

Opgericht in 1919 is Zion National Park het oudste nationale park in Utah. Je vindt er spectaculaire kloven die door de Virgin Rivier uitgesneden werden. Het park staat bekend om haar prachtige uitzichten en de brede waaier aan wandelmogelijkheden. Onze wandelaanraders? Lees ze snel hier!

 1. U2 in Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park staat bekend om zijn Joshuabomen of Joshua trees (door U2 in een album vereeuwigd). Een groot deel van het park is nog ongerept, wat je de kans geeft om nog eenzaamheid en rust te vinden in een fascinerend woestijnlandschap.

In het park vind je delen van twee woestijnen—de hogere Mojave Desert en de lagere Colorado Desert, met elk hun eigen ecosysteem. Wel opgelet in de zomer, want het kan hier ook extreem warm worden!

 1. Waar overnachten in Zuidwest USA?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Zuidwest USA? Het aanbod is het grootst in de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Ook rondom de nationale parken zijn er heel wat slaapplaatsen te vinden.

Booking.com

 1. Mis geen info over de nationale parken dankzij onze reisgids Zuidwest-USA!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?