Auto huren op Sardinië vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Sardinië vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

16 februari 2023 in Sardinië0 reacties

Sardinië ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Sardinië zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren in Sardinië.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom een auto huren op Sardinië?

Het mooie Italiaanse eiland Sardinië verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de prachtige natuurgebieden. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Het Italiaanse eiland is bovendien zo groot dat je zeker een huurauto nodig hebt om je zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen verplaatsen. Daarnaast heb je het voordeel dat je met een huurauto zelf je route kan uitstippelen en in eigen tempo het eiland kan verkennen.

Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske Cagliari, de hoofdstad en tevens universiteitsstad van het eiland. Of ga lekker luieren in de zon op een van de mooiste stranden van Costa Smeralda.

Sardinië is ongetwijfeld één van de mooiste Europese bestemmingen voor een rondreis met de auto. Geloof je ons niet? Bekijk dan zeker onze 12-daagse rondreis door Sardinië. Je komt onderweg langs talloze pittoreske en oude steden, prachtige natuurgebieden en verborgen baaien met helderblauw water.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Sardinië

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Sardinië.

Hieronder de belangrijkste puntjes om rekening mee te houden als je gaat autorijden op Sardinië:

  • Je hoeft je geen zorgen te maken over de rijstijl in Sardinië. Hier rijden ze niet roekeloos en de verkeersborden geven ook altijd duidelijk de regels aan.
  • De maximumsnelheid is op de meeste plekken 90 km/u. Sommige Italianen zullen je al eens voorbij rijden, maar je kan je beter maar gewoon aan de snelheid houden.
  • Net als bij ons heeft rechts voorrang en mag je geen mobiele telefoon vast houden als bestuurder.
  • Op Sardinië hoef je geen tol te betalen.
  • Sardinië is de enige regio in Italië zonder snelwegen. De autowegen zijn goed onderhouden en verbinden alle grotere plaatsen.
  • Ga niet onnodig inhalen én wees extra waakzaam in bergachtige gebieden. De wegen kunnen hier al eens wat smaller zijn.
  • Er kunnen ook al eens kuddedieren op de weg lopen, dus rijdt met een gematigde snelheid!
  • Parkeer je auto ook bij voorkeur niet op een steile helling of bergpas. Als je geen andere keuze hebt, zet de auto dan goed op de handrem, draai je autowielen schuin en zet hem in eerste versnelling of achteruit.
  • Hoewel Sardinië best bergachtig is, heb je zeker niet perse een 4×4 nodig. Een automatic is echter wel handig.
TIP: De SS 125 in het oosten van Sardinië staat bekend als één van de mooiste wegen van Europa.
  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Sardinië?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Sardinië bent.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over Sardinië

Wat is de beste reistijd voor Sardinië?

De maanden maart, april en mei zijn een ideale periode om Sardinië te bezoeken. Tijdens deze periode zal je niet veel regen hebben. De temperaturen kunnen dan verschillen tussen 14 en 21 graden, dus neem zeker een dikke trui mee voor de koude avonden.

De maanden van juni tot en met september zijn de beste maanden voor Sardinië als je graag veel zon hebt. Houd er alleen wel rekening mee dat het enorm druk kan zijn tijdens deze zomermaanden en de prijzen voor de accommodaties en excursies serieus kunnen oplopen.

Hoeveel tijd heb ik nodig om Sardinië te bezoeken?

Sardinië is een groot eiland van wel 24.090 km² (80% van België). Met een paar dagen heb je dus zeker niet genoeg als je het hele eiland wil ontdekken. Wij zouden daarom aanraden om minstens één week - liever wat langer - naar Sardinië op reis te gaan als je niet op één plaats wil blijven.

Heb je maar een paar dagen? Dan zouden we aanraden om te beginnen met de hoofdstad Cagliari en deze stad in detail te bezoeken, met misschien een daguitstap naar een nabij gelegen stadje of strand. Als het je bevalt, kan je een andere vakantie nog eens terug te komen om meer te ontdekken.

TIP: wist je dat we een volledig uitgestippelde stadswandeling in Cagliari hebben? Download deze wandeling Cagliari hier.

Welk landschap heeft Sardinië?

Sardinië is eigenlijk best bijzonder, doordat je hier een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen vindt. Gaande van prachtige zandstranden en kleine rotsachtige baaien tot uitgestrekte bergen met bossen en wilde dieren, kloven en zelfs zandduinen in sommige delen van het eiland. Er is zodanig veel verscheidenheid, dat Sardinië wel een mini continent lijkt.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Sardinië

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Sardinië.

Bezoek de hoofdstad Cagliari

Cagliari moet je gezien hebben! Cagliari wordt beschreven als de meest Italiaanse stad van Sardinië en zoals vele Italiaanse steden is ook Cagliari trots op haar geschiedenis. Het oude, pittoreske stadscentrum bevindt zich nog steeds binnen de oude stadsmuren waar er heel wat te bezoeken en te zien is. Bezoek zeker eens de prachtige Orto Botanico, het impressionante Bastione di Saint Remy, het Romeinse Amfitheater enzoverder.

Wil je graag zoveel mogelijk zien? Neem dan deel aan een begeleide wandeling waarbij je vergezeld wordt door een gids en heel wat extra uitleg en tips krijgt. Bekijk dan zeker eens het overzichtje met alle stadswandelingen Cagliari.

Namiddagje relaxen op een van de zandstranden op Sardinië

De stranden van Sardinië: paradijselijke zandstranden, een heldere blauwe zee en spectaculaire rotsbaaien. Soms krijg je zelfs het gevoel dat je even op een onbewoond, tropisch eiland terechtgekomen bent: zalig! Niets leuker dan een namiddagje door te brengen op een van de zandstranden van Sardinië.

Benieuwd naar meer? Lees onze uitgebreide blogpost met de mooiste stranden op Sardinië.
  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden brengt aan de hand van een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?