Waar kun je een luchtballonvaart maken?

30 juni 2023 in Reisinfo0 reacties

Het komt in België regelmatig voor dat je luchtballonnen in de lucht ziet. Magisch zweven ze voorbij en soms kun je zelfs mensen in de mand zien staan. Het ziet er altijd zo idyllisch uit, maar op welke plekken kun je ballonvaarten maken? In dit artikel bekijken we een aantal plekken in België, maar ook in andere delen van de wereld.

  1. Wat is een luchtballon?

Een luchtballon is een niet-brandbaar doek dat wordt gevuld met hete lucht. Door de lucht verder op te warmen, stijgt de ballon. Is het tijd om te dalen? Dan wordt gestopt met het verwarmen, koelt de lucht af en begint de ballon naar beneden te zakken. Er zit geen stuur op een luchtballon, je bent tijdens een ballonvaart volledig afhankelijk van de wind. Het is daarom ook niet mogelijk om tijdens regen of hevige wind een ballonvaart te maken.

  1. Ballonvaarten in België

Het is in bijna heel België mogelijk om een ballonvaart te maken, maar er zijn enkele populaire plaatsen. Een ballonvaart West Vlaanderen is bijvoorbeeld heel populair. Er zijn verschillende opstapmogelijkheden, zoals Gent en Antwerpen. Een ballonvaart is al mogelijk vanaf twee personen en soms kun je ook zelf een opstapplaats kiezen.

Een andere veel bezochte plaats in België zijn de Ardennen. Door in een luchtballon te stappen krijg je prachtige vergezichten van dit mooie gebied. Het is wel handig als je een woordje Frans spreekt om deze ballonvaarten te boeken.

  1. Ballonvaarten in Europa

Europa heeft prachtige plaatsen en veel daarvan kun je bekijken vanuit een luchtballon. Denk bijvoorbeeld aan Toscane, met zijn glooiende heuvels en beroemde wijngaarden. Romantisch kun je van april tot november genieten van dit prachtige uitzicht, onder het genot van een Toscaans ontbijt. Bekijk de praktische informatie voordat je naar Italië reist.
In Zweden kun je vanuit een luchtballon op zoek gaan naar het Noorderlicht. Dat is natuurlijk wel als het weer het toelaat. Het voelt alsof je de Aurora Borealis vanuit de mand van de luchtballon zo kunt aanraken. Een onvergetelijke ervaring.

  1. Ballonvaarten buiten Europa

Ook buiten Europa zijn ballonvaarten erg populair. Een bekende bestemming is Cappadocië, waar je vanuit de luchtballon uitzicht hebt op de fascinerende rotsformaties. De oude tempels van Bagan in Myanmar vormen ook de perfecte locatie voor een ballonvaart. Meer dan 5000 tempels en ruïnes liggen verspreid door het gebied. Het kan er wat mistig zijn, maar dat draagt juist bij aan de mystiek van de omgeving.
Er zijn dus genoeg plaatsen waar je een ballonvaart kunt maken. Zorg dat je van tevoren vraagt welke kleding geschikt is en waar je gaat eindigen. Door bij een vertrouwde organisatie te boeken, zul je zo veilig mogelijk zijn.

  1. Filmpje: onze ballonvaart in Cappadocië

Ben je benieuwd wat je mag verwachten bij een ballonvaart in Cappadocië? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Göreme.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in de Westhoek met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Westhoek? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Westhoek & Heuvelland met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Westhoek.

Westhoek & Heuvelland

Gratis reisgids Westhoek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?