Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Download reisgids Ardennen

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

3 007 x gedownload373 ervaringen
  • Startpunt: Rue du Pont, Namen
  • Eindpunt: Rue du Pont, Namen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Wandeling Namen, wandelen langs bezienswaardigheden Namur met wandelroute

Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogt de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met talrijke autovrije straten.

Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Namen stadswandeling

Gratis stadswandeling Namen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Namen-stad: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

373 ervaringen

- 11 januari 2020 - Els

Zeer mooie wandeling langs de mooiste plekjes van Namen.

- 10 januari 2020 - Marianne Van Den Driessche

een ontdekking, voor veel Vlamingen, van een stukje minder gekend Belgie. Top

- 8 januari 2020 - Marianne

👍

- 6 januari 2020 - Jos Gyssels

Bedankt voor de informatie die jullie doorgestuurd hebben. We hebben een paar prachtige dagen in Namen doorgebracht.

- 2 januari 2020 - eric danneels

Voor de derde keer deze wandeling gedaan (za 21 december). Doe deze wandeling doe ik met vrienden, die de Waalse cultuur niet kennen. Het is een intieme wandeling. Telkens zonder citadel ( citadels zijn ons voldoende bekend:Königsstein/Ehrenbreit Stein/Forten Marseille). Past ook niet met de trein uren. Gent H/T is toch 4 uur. Dit keer met de zaterdagmarkt. Je merkt dat Frankrijk niet veraf is, aan het aanbod van de kraampjes. De église Saint Loup was open dit keer. Geluk gehad en wat een parel! In café Le Collège, er rechtover, snuif je de Waalse sfeer. Ook Brasserie François is een vaste stop geworden. Zoiets bestaat niet meer in Vlaanderen en/of verloren gegaan:bedienig/sfeer/eten...De Siphon op zijn Waals, komt in de buurt,om het eenvoudig uit te leggen. 2 u lunchen is geen probleem en dan komt het stuk van de wandeling langs de Samber goed van pas voor een frisse neus. Zo kwamen we dan terecht op hun intieme kerstmarkt, met meestal Waalse producten. Er was een heus Rendierhuis, waar de Kerstman zetelde op zijn troon. Foto's met de kinderen, zoals met Sint Niklaas bij ons. De wandeling als leidraad gebruikt dit keer.

Gratis stadswandeling Namen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?