Stedentrip als kerstcadeau: Dit zijn de leukste steden in Europa

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Stedentrip als kerstcadeau: Dit zijn de leukste steden in Europa

9 oktober 2023 in Reisinfo0 reacties

Het einde van het jaar is in zicht en de kerstdagen staan ook alweer voor de deur. Voor je het weet kunnen de kerstversieringen weer van zolder en moeten er kerstcadeautjes worden gekocht. Dat laatste kan soms best lastig zijn, want wat moet je iedere keer toch verzinnen?

Een paar sokken, een lekker geurtje of een nieuwe stropdas kan leuk zijn als kerstcadeau voor een man maar heel origineel is het natuurlijk niet. Wil je liever iets origineels, geef dan een stedentrip binnen Europa cadeau voor kerst. Benieuwd wat de leukste steden in Europa zijn voor een stedentrip, wij verzamelden ze voor je.

Inhoud artikel

  1. Waarom in Europa?

Allereerst, waarom zou je kiezen voor een bestemming in Europa voor een stedentrip? Eigenlijk om twee belangrijke redenen. Europa is vrij klein en bestemmingen liggen vaak binnen een paar uur vliegen en zijn veelal ook goed te bereiken met het OV of met de auto. Daarnaast heeft Europa ontzettend veel mooie steden met een rijke historie en waar je van alles kunt doen.

  1. Barcelona

De stad Barcelona is natuurlijk een zeer populaire bestemming voor een stedentrip, zo vind je er de bekende Sagrada Famila, de Ramblas en Park Güell mogen we uiteraard ook niet vergeten. Deze stad is ook extra leuk omdat je ook even lekker kunt uitwaaien aan het strand. Barcelona is een stad met een heleboel hotels en uiteraard kun je op elke hoek genieten van de lekkerste Spaanse gerechten.
De beste periode voor een stedentrip naar Barcelona is vanaf half april tot en met juni.

  1. Ljubljana

Ljubljana, is de hoofdstad van Slovenië, niet bij iedereen even bekend maar daarom zeker niet minder leuk. Deze kleine Europese stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en doordat de stad compact is liggen de locaties veelal op loopafstand. De stad Ljubljana heeft een hippe vibe en je vindt er de leukste eettentjes. De beste tijd om een stedentrip te maken naar Ljubljana is van mei tot en met september.

  1. Praag

Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Deze hoofdstad van Tsjechië heeft heel wat te bieden. Je vindt er mooie architectonische gebouwen, andere leuke bezienswaardigheden zoals prachtige bruggen en je kunt er lekker eten. Ook een groot voordeel, Praag is een erg betaalbare stad en dus óók geschikt voor mensen met een klein budget. Praag is niet alleen leuk om in het voorjaar te bezoeken, ook tijdens de wintermaanden is de stad een bezoekje waard vanwege de vele kerstmarkten.

  1. Edinburgh

Ook een erg mooie stad is Edinburgh, dit is de hoofdstad van Schotland. Na een korte vlucht kom je aan in een stad die bijna met geen enkele stad te te vergelijken is. De straten en de gebouwen hebben een bijzonder karakter en het lijkt alsof je terecht bent gekomen in de filmset van HarryPotter.

Er is genoeg te zien en te doen in Edinburgh, zo vind je er volop mooie kastelen, kerken en gebouwen. Ook op culinair vlak kom je niks tekort in Edinburgh, de stad heeft de gezelligste pubs waar je terecht kan voor een lekker biertje of een lokale Schotse whiskey. De beste periode om Edinburgh te bezoeken is van juni tot en met september.

  1. Brugge

Wil je liever iets dichterbij huis, geef dan een stedentrip cadeau naar Brugge. Brugge is net als Parijs een romantische stad, je hoeft er alleen minder lang voor te reizen. Brugge heeft een historische binnenstad en staat sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Brugge vind je prachtige Middeleeuwse gebouwen, gezellige pleinen en bijzondere kerken. Het is uiteraard ook een bourgondische stad, aan restaurants geen gebrek! De beste periode voor een stedentrip naar Brugge is van mei tot en met september. Met een stedentrip weet je zeker dat je een origineel kerstcadeau geeft, het is in ieder geval een cadeau dat gaat zorgen voor een heleboel nieuwe herinneringen.

REISGIDS: Mis niets tijdens je bezoek aan Brugge, download onze gratis reisgids Brugge en zie de mooiste plekjes van de stad.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Barcelona met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Barcelona? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Barcelona met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Barcelona met 3 gratis stadswandelingen inclusief 55 highlights.

Barcelona

Gratis reisgids Barcelona downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?