Met de trein weg? Deze steden zijn hier perfect voor

Met de trein weg? Deze steden zijn hier perfect voor

10 oktober 2023 in Reisinfo0 reacties

Ben je op zoek naar een leuke en avontuurlijke reis? Skip dan eens het vliegtuig en de auto en kies voor een stedentrip trein. Er is meer dan genoeg te vinden, maar soms is dit juist het probleem. Er is zoveel dat het kiezen simpelweg lastig is. Een aantal populaire opties kort en krachtig op een rij is dan wellicht wel wat je nodig hebt om je reis zo goed mogelijk te plannen. Gelukkig zijn deze hier te vinden.

Inhoud artikel

  1. Barcelona

Als je iemand bent die houdt van kunst en architectuur is Barcelona de stad waar je het meest gelukkig van zult worden. Je kunt langs de Sagrada Familia die natuurlijk erg bekend is en het Picasso museum is zeker ook de moeite waard.

Barcelona noem je nu echt een stad die leeft. Je zult er een ervaring hebben om nooit te vergeten met de heerlijke Spaanse keuken en gezellige sfeer. Wel is het zo dat je een overstap moet maken in Parijs, maar dat is ook zeker geen straf. Je kunt een momentje nemen om te genieten van het mooie landschap en al het andere moois dat Frankrijk te bieden heeft. Op deze manier zie je in korte tijd veel van twee prachtige steden.

  1. Berlijn

Mocht je het wat dichter bij huis willen zoeken, is Duitsland ook een aanrader. Er wordt nog weleens overheen gekeken, maar Berlijn heeft natuurlijk een ontzettend interessant geschiedenis. Mocht je hier meer over willen weten, is dit de perfecte bestemming voor jou.

De Duitse keuken staat bekend om bier en braadworst. Het is dan ook wel zo leuk als je daar even van geniet. Zoek van te voren op wanneer het een goede periode is om erheen te gaan. Vanuit Berlijn zou je dan door kunnen reizen naar München waar de bekende festivals zijn. Oktoberfest in oktober is natuurlijk niet te missen. Je komt er hoe dan ook met fantastische verhalen van terug.

  1. Praag

Ook Praag staat hoog in de lijst. Dit komt vooral omdat er voor iedereen wel wat is. De plekken die je kunt bezoeken zijn adembenemend. Zo is de Burcht één van de grootste kastelen ter wereld en is er overal waar je kijkt historische architectuur te vinden.

Bovendien is het zo dat Praag een nachtleven heeft waar je u tegen zegt. Een hoop bars en clubs waar je uit kunt kiezen en wellicht is dat meer jouw type vakantie. Op deze manier kunnen een hoop mensen zich wel vermaken in Praag en daar draait het om. Download zeker ook onze reisgids Praag met de leukste tips.

  1. Londen

Vanuit Amsterdam of Rotterdam met de trein naar Londen is voor velen als iets wat leuk klinkt. Je hebt er waarschijnlijk ook wat langer de tijd voor nodig, want dat er een hoop te beleven is, is zeker. De Big Ben zien staat misschien al wel op je bucket list, maar Londen heeft ook veel te bieden als het gaat om theater. Er zijn een hoop musicals die je daar kunt zien en dat is al een ervaring op zich. Kijk daarom eens naar een stedentrip met de trein, want er zijn genoeg treinreizen waarmee je binnen een mum van tijd in deze prachtige steden bent!

Praag stadswandeling

Gratis reisgids Praag downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?