Waar winkelen en shoppen in Milaan? Ontdek de leukste winkelstraten + tips

Waar winkelen en shoppen in Milaan? Ontdek de leukste winkelstraten + tips

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Praktische info en overzicht van de leukste winkelstraten in Milaan

Milaan en mode gaan hand in hand. Er wordt een fashion week georganiseerd die beroemdheden van over de hele wereld lokt, je vindt er vestigingen van enkele van de grootste modemerken ter wereld en menig toerist komt er Italiaanse mode inslaan.

Maar waar moet je nu shoppen in Milaan? Waar kan je de beste koopjes doen? En waar bevinden zich de outletwinkels vol Italiaanse modemerken?

Tours en georganiseerde daguitstappen vanuit Milaan

Wil je graag een daguitstap vanuit Milaan maken met een georganiseerde tour of gids? Ontdek hier alle daguitstappen in en rond Milaan en haal het beste uit je vakantie.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder enkele leuke en mooie dagexcursies vanuit Milaan

Inhoud artikel

  1. De historische winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II

De beroemdste plek om te shoppen is natuurlijk de Galleria Vittorio Emanuele II, één van de oudste winkelgalerijen van Europa. De Galleria werd gebouwd in de 19e eeuw met het doel Milaan op de kaart te zetten. En dat is zeker gelukt.

De gigantische glazen koepel en de statige gevels lenen zich uitstekend voor een namiddagje shoppen. Al kom je dan wel beter met een volle portemonnee, want hier vind je filialen van onder andere Gucci en Versace. Maar in de Galleria Vittorio Emanuele II is ook plaats voor boekenwinkels, restaurantjes, trendy boetiekjes en een heuse Aperol Spritz-bar.

STADSWANDELING: Ontdek nog meer van de stad met onze stadswandeling Milaan: van de indrukwekkende Dom tot luxe modehuizen.

  1. De modewijk Quadrilatero della Moda

Wie mode in Milaan zegt, zegt de befaamde Quadrilatero della Moda: de Gouden Vierhoek. Het centrum van de vierhoek is het Piazza Duomo, waarop de Dom van Milaan prijkt. Vanuit dat plein vertrekt niet alleen de Galleria Vittorio Emanuele II, maar ook nog enkele andere grote winkelstraten die samen een vierhoek vormen waarbinnen je vooral dure merken kan kopen.

In de Gouden Vierhoek vind je onder andere de volgende winkelstraten in Milaan:

  • Via Montenapoleone
  • Via della Spiga
  • Via Sant’Andrea
  • Via Manzoni
  • Via Borgospesso

De allerbekendste is de Via Montenapoleone. Het zou zelfs de duurste winkelstraat van Europa zijn. Je vindt er vestigingen van alle grote modemerken die je je maar kan inbeelden. Wil je graag een luxueus designeritem kopen in Milaan, dan is dit de place to be. En dat geldt ook voor window shoppers natuurlijk. In dit stukje Milaan zijn veel winkels bovendien ook op zondag open.

  1. Corso Vittorio Emanuele II

De Corso Vittorio Emanuele II (niet te verwarren met de galerij die ook naar de eerste Italiaanse koning genoemd werd) is de populairste winkelstraat bij het grote publiek. Je vindt hier ook dure designerwinkels, maar vooral veel alledaagse modeketens. Deze winkelstraat is helemaal autovrij, al zouden auto’s zich moeilijk door de mensenmassa’s kunnen bewegen, zelfs als ze toegelaten zouden zijn.

REISGIDS: Mis niets van deze prachtige stad met onze reisgids Milaan.

  1. Corso Buenos Aires

De Corso Buenos Aires is een winkelstraat pur sang

Het is een bijzonder lange winkelstraat in Milaan waar je vooral filialen van grote modeketens vindt. Die worden afgewisseld met terrasjes waar je even kan neerploffen tussen al het shoppen door. Ook de zijstraten van de Corso Buenos Aires zitten volgepropt met boetiekwinkeltjes. Zelfs shoppers die maar moeilijk kledij naar hun smaak vinden, zullen hier met volle handen wegwandelen. Het is altijd gezellig druk in de Corso Buenos Aires (zeker tijdens de solden).

  1. La Rinascente

Op zoek naar alle Italiaanse modemerken onder één dak? Dan moet je in La Rinascente zijn. Dit is het bekendste winkelcentrum van Milaan. Alle grote namen en minder grote namen zijn hier vertegenwoordigd. Daarnaast kan je hier ook cosmetica, parfums en binnenhuisdecoratie kopen. De hele bovenste verdieping is gewijd aan de Italiaanse keuken. Het is een uitstekende plek voor originele souvenirs!

TIP: La Rinascente heeft ook een dakterras waar je een heerlijk Italiaans aperitiefje kan drinken met zicht op de wereldberoemde Dom van Milaan.
  1. Salvagente

Milaan staat dus vooral bekend voor de dure Italiaanse modemerken, maar die zijn niet voor ieders budget. Gelukkig bestaan er dan wel de outlet stores. Daar kan je al die luxemerken kopen met hoge kortingen. Er zijn verschillende outlets met designerkledij.

Salvagente is een van de grootste outletwinkels in het centrum van Milaan (Via Bronzetti 16). Je kan er naar hartenlust shoppen zonder al te diep in de beugel te hoeven tasten. Maar er zijn twee grote outlets die net buiten Milaan liggen waar je de echte koopjes kan doen.

  1. Serravalle Outlets

De Serravalle Outlets zou Europa’s grootste winkelcentrum zijn. Het ligt op een uur rijden van Milaan. Echte shoppers kunnen er een heuse daguitstap van maken. En daar hoef je geen auto voor te huren, want er rijden shuttlebussen naar Serravalle Outlets vanuit centrum Milaan. Tickets voor die shuttlebussen boek je makkelijk online. Je betaalt 20 euro voor een retourtje.

Boek je uitstap naar Serravalle Outlets

  1. Franciacorta Outlet Village

Deze outlet ligt nabij Brescia, een stad even ten westen van het Gardameer. Het in een handelsknooppunt en ook het centrum van een uitstekende wijnregio. In Franciacorta Outlet Village kan je luxekledij kopen met stevige kortingen. Ook naar dit winkelcentrum rijden shuttlebussen vanuit het centrum van Milaan. Tickets voor de shuttle naar Franciacorta Outlet Village boek je makkelijk online. Ze kosten eveneens 20 euro.

  1. Solden shoppen in Milaan

Kom je in januari of juli? Dan is het extra druk in shophoofdstad Milaan. Dan vinden de grote solden (‘saldi’ in het Italiaans) natuurlijk plaats. Je moet dan echt wel rekening houden met extra drukte. De solden van Milaan zijn befaamd en er komen niet alleen Milanezen en Italianen uit de buurt op af. Ook toeristen in Milaan en rond het Gardameer houden hun bankkaarten in de aanslag. De zomersolden zijn het drukst. Ze starten steeds op de eerste zaterdag van juli.

  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?