Porta Nuova bezoeken in Milaan? Dé highlights in het moderne zakendistrict

Porta Nuova bezoeken in Milaan? Dé highlights in het moderne zakendistrict

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Porta Nuova bezoeken in Milaan? Praktische info + wat zien & doen?

Porta Nuova is de nieuwste wijk van Milaan. Het was ooit een vervallen industriegebied, vandaag dé moderne hotspot van de stad. Je vindt hier onder andere het hoogste gebouw van Italië, de beroemde torens Bosco Verticale en het indrukwekkende plein Piazza Gae Aulenti.

Wat krijg je allemaal te zien in dit moderne zakendistrict van de stad? We gidsen je hieronder langs de must-see plekjes van Porta Nuova in Milaan.

Wil je veel zien tijdens je citytrip in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van gratis toegang bij tal van musea + hop on/hop off bus + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en ontvang kortingsbons.

Inhoud artikel

  1. De geschiedenis van Porta Nuova in Milaan

De wijk die we vandaag Porta Nuova noemen, was ooit een vervallen regio rondom het station Milano Porta Garibaldi. Er stonden grote, ongebruikte loodsen en veel moois was er niet te zien. Het stadsbestuur van Milaan kwam echter met een ambitieus plan. Porta Nuova moest een grote metamorfose krijgen. Het kneusje van Milaan werd een echt pareltje.

De werken gingen in 2005 van start en duurder verschillende jaren. Het resultaat mag er zeker wezen. Porta Nuova is een hippe zakenwijk waar veel kantoren gevestigd zijn in opvallende bouwwerken. Het is in korte tijd uitgegroeid tot dé hotspot van Milaan.

TIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je stedentrip Milaan? Met de Milaan stadspas krijg je toegang tot de bekendste bezienswaardigheden, en kan je gebruik maken van het openbaar vervoer (inclusief de historische gele tram). Boek je Milaan Pass hier online.
  1. Torre Unicredit

de Torre Unicredit is met haar 231 meter het hoogste gebouw van heel Italië. Het doet dienst als het hoofdkantoor van de grootste Italiaanse bank. Je ziet het gebouw vanop veel plekken in de stad boven de daken uitsteken.

  1. Bosco Verticale

Het beroemdste stukje architectuur in Porta Nuova is zonder enige twijfel het Bosco Verticale. Dit gebouw won verschillende architectuurprijzen en je zal het ongetwijfeld herkennen. Het zijn twee wolkenkrabbers van 111 en 76 meter hoog. Er bevinden zich vooral appartementen binnenin. De hele torens zijn bedekt met bomen en struiken. Daardoor verandert het uitzicht van het Bosco Verticale het hele jaar door.

  1. Palazzo Lombardia

Nog een interessant gebouw hier in deze wijk is het Palazzo Lombardia. Het is de belangrijkste zetel van de regionale regering van Lombardije. Je kan er de lift nemen naar de 39e verdieping. Vandaar heb je een onklopbaar uitzicht op Porta Nuova. Een aanrader!

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een hotel in de buurt van Porta Nuova? B&B Moscova Luxury ligt op 5 minuutjes wandelen van het zakendistrict én de kunstenaarswijk Brera. Meer info en boeken.

  1. Piazza Gae Aulenti

Het plein Piazza Gae Aulenti is het hart van de nieuwe wijk en bevindt zich vlak voor de Unicredit-toren. Het werd ontworpen door de Argentijnse architect Cesar Pelli. In het midden staat een modern kunstwerk en er ligt een waterbassin. Hier komen heel wat Milanezen samen. Je kan er ook shoppen in enkele winkels die aan het plein grenzen.

  1. Biblioteca degli Alberi

Natuurlijk moest er ook een groot en gezellig park komen in de nieuwe wijk. Het heet Biblioteca degli Alberi en het is het een van de mooiste parken in Milaan. Ideaal voor een ontspannende wandeling of een gezellige picknick.

  1. Tip: Bezoek Porta Nuova op de fiets met een gids

Wil je wat meer uitleg krijgen van een gids bij Porta Nuova? Dan raden we je deze fietstocht langs moderne architectuur in Milaan aan. Je krijgt een fiets en samen met een gids verken je Porto Nuova. Beginnen doe je bij het Castello Sforzesco, daarna staat Porto Nuova helemaal centraal.

Je krijgt uitleg over de beroemdste gebouwen en de geschiedenis van de wijk. Een aanrader voor architectuurliefhebbers! Gids Vera zal je overladen met interessante weetjes. Boek je fietstour door Porta Nuova in Milaan online.

Mis niets tijdens je stedentrip Milaan met onze reisgids Milaan inclusief stadswandeling!
  1. Waar bevindt zich zakenwijk Porta Nuova in Milaan?

De wijk Porta Nuova mag dan wel een nieuwe wijk zijn, eigenlijk ligt het niet veraf van het centrum. De bekende toren Bosco Verticale bevindt zich op een tweetal kilometer van het Castello Sforzesco en een drietal kilometer van de Duomo di Milano (een dik half uur wandelen).

Gelukkig geraak je er ook makkelijk met de metro. Je kan afstappen bij de halte Repubblica (lijn 3), centraal in de wijk. Wil je enkel de Torre Bosco Verticale bezoeken, dan kan je afstappen bij de halte Isola (lijn 5).

Ligging van de Porta Nuova in Milaan op de kaart

  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?