Madame Tussauds in Londen bezoeken? Online tickets boeken + tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Madame Tussauds in Londen bezoeken? Online tickets boeken + tips

22 juli 2021 in Londen0 reacties

De Madame Tussauds musea zijn over de hele wereld te vinden. In elke stad waar een wassenbeeldenmuseum te vinden is zijn de musea ontzettend populair. Het Madame Tussauds in Londen is extra bijzonder, omdat dit niet alleen de grootste locatie van Madame Tussauds is maar ook het originele museum. In deze grote toeristentrekker kan je de beelden van honderden beroemdheden terugvinden.

Tickets en tours in Londen (incl. Madame Tussauds)

Wil je graag het wassen beelden museum met al z'n celebraties bezoeken in Londen? Koop alvast je ticket online voor € 33, zo spaar je tijd uit aan de kassa.

Hoe combineren en geld besparen?

Wist je dat je al snel heel wat geld kan besparen door een combi-ticket te kopen?

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van Madame Tussauds

De geschiedenis van de Madame Tussauds wassenbeeldenmusea gaat ruim 200 jaar terug in de tijd. In 1761 werd Marie Grosholtz geboren in Strasbourg. Haar moeder werkte voor een Philippe Curtius, een arts die voor anatomische lessen organen modelleerde in was. Hij verhuisde in 1765 naar Parijs om een wassenbeeldenkabinet op te zetten en liet Marie met haar moeder ook overkomen. Marie leerde hier het vak van Curtius en maakte in 1777 haar eerste wassen beeld van een bekendheid, de filosoof Voltaire.

Naar Londen

Tijdens de Franse Revolutie kreeg Marie de opdracht om de beeltenissen van de beroemde slachtoffers van de revolutie in was te maken. Tegen het einde van de revolutie begon ze rond te reizen door Europa met een show van haar collectie. In 1795 trouwde ze vervolgens met François Tussaud, waarna haar show de naam Madame Tussaud’s kreeg. In 1802 kreeg ze een uitnodiging om haar werk in het Lyceum Theatre in Londen tentoon te stellen. Ze kon daarna niet terug naar Frankrijk door de Napoleontische Oorlogen en reisde daarom door Groot-Brittannië en Ierland met haar collectie.

 • In 1835 vestigde Marie zich in Baker Street in Londen. Hier opende ze een museum met haar beelden, verdeeld over verschillende kamers. Zo had ze een Chamber of Horrors, met de beeltenissen van de slachtoffers van de Franse Revolutie en nieuwere wassen beelden van criminelen.
 • Na de opening van het museum bleef ze nieuwe beelden toevoegen aan de collectie, en in 1841 maakte ze een zelfportret. Dit beeld staat tegenwoordig bij de toegang van het huidige museum.
 • Marie stierf in 1850, waarna haar zoons het museum overnamen. In 1884 liet haar kleinzoon Joseph Randall vervolgens de collectie verplaatsen van Baker Street naar de huidige locatie op Marylebone Road. Baker Street werd te klein voor de collectie, waardoor Joseph een nieuw museum liet bouwen. Op 14 juli 1884 opende het nieuwe museum.
 • Het museum liep goed maar Joseph had te weinig geld, waardoor hij in 1889 het museum verkocht aan een groep zakenmannen. Zij zagen gelukkig in hoe populair het wassenbeeldenmuseum was en de eigenaren bleven het uitbreiden tot het grote museum dat Madame Tussauds tegenwoordig is.

Verwoestende brand

Een deel van de originele beelden van Curtius en Marie bestaan nog steeds, maar helaas werd een groot aantal van de originele beelden beschadigd tijdens een brand in 1925 en vervolgens tijdens de Duitse bombardementen in 1941. De hulzen van de beelden bleven echter wel bewaard, waardoor er later kopieën van deze beelden gemaakt konden worden. Het oudste originele beeld dat nog te zien is, is een beeld van Madame du Barry dat Curtius in 1765 had gemaakt.
Madame Tussauds bleek zo populair dat in 1970 een tweede museum werd geopend, ditmaal in Amsterdam.

Sindsdien zijn er wassenbeeldenmusea van Madame Tussauds over de hele wereld te vinden, zoals in Berlijn, New York, Sidney, Dubai en Singapore.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Verschillende zones in het museum

Madame Tussauds Londen is ingericht in 14 interactieve zones, waar je bekendheden uit verschillende vakgebieden kan aanschouwen, zoals sporthelden, historische figuren, filmlegendes, leden van de koninklijke familie en andere grootheden. Lees verder om te ontdekken welke zones er zijn en welke beroemdheden je daar kan vinden.

Hoe kan je de wachtrij vermijden? Boek je ticket voor Madame Tussauds nu op voorhand online vanaf €33.

 1. Royals

Al sinds de opening van het eerste museum in Baker Street zijn er beelden van leden van de koninklijke familie in Madame Tussauds Londen te zien, en van verschillende leden van het koninklijk huis zijn er door de jaren heen meerdere beelden gemaakt. Zo zijn er in totaal 23 beelden van koningin Elizabeth gemaakt. Er zijn verschillende scènes van het koninklijk huis te zien. Zo is er een balkonscene te zien met de koningin en haar man prins Philip, prins Charles en Camilla, en prins William en Kate. Daarnaast zijn prins Harry en Meghan ook te zien in een aparte scène.

 1. Party

In de Party zone zijn bekende beroemdheden tentoongesteld die je op Hollywood feestjes tegen zou kunnen komen. Maak bijvoorbeeld een selfie met Kim Kardashian en Kanye West, poseer met de knapste Hollywood sterren zoals Tom Hardy, Brad Pitt, George Clooney, Colin Firth, Eddie Redmayne en Benedict Cumberbatch, maak een foto van sterrenkoppel David en Victoria Beckham, en aanschouw schitterende actrices als Angelina Jolie, Kate Winslet, Dame Helen Mirren, Deepika Padukone en Priyanka Chopra Jonas.

 1. Film

In de filmzone komen acteurs en scènes uit jouw favoriete films aan bod. Aanschouw Arnold Schwarzenegger als de Terminator, ontmoet Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen uit The Hunger Games films, zie Audrey Hepburn als Holly Golighty in een bekend beeld uit Breakfast at Tiffany’s, ga op de foto met Harrison Ford als Indiana Jones of Johnny Depp als Jack Sparrow en Edward Scissorhands, of stap of de fiets waar E.T. in het mandje zit. Ook kan je grote namen uit de filmwereld aanschouwen en bijvoorbeeld op de foto met de bekende regisseur Steven Spielberg.

De wachtrij vermijden? Boek je ticket voor Madame Tussauds nu op voorhand online vanaf €33.

 1. Marvel

Een apart deel van het museum is gewijd aan de helden uit de Marvel films en comics. Sta naast grote helden zoals Captain America, Iron Man en de Invisible Woman, zie Spider-man hangen aan het plafond, of ga op de foto met Wolverine, de Incredible Hulk en Nick Fury. Sinds kort is ook Brie Larson als Captain Marvel te zien.

 1. Star Wars

Ook de iconische filmserie Star Wars heeft een eigen zone gekregen, met karakters en scenes uit de verschillende films. Drink bijvoorbeeld een drankje met Han Solo in de Cantina, ga op de foto met Chewbacca in de Millenium Falcon, ontmoet Yoda op Dagobah, aanschouw Luke Skywalker in gevecht met Darth Vader in de troonkamer terwijl Palpatine toekijkt en zie prinses Leia in de troonruimte van Jabba the Hutt. Ook van de recentere films zijn beelden terug te zien en je kan onder andere op de foto met Rey en BB8 op Jakku.

 1. Bollywood

Een deel van Madame Tussauds is gewijd aan sterren uit Bollywood, het Indische filmcentrum. Zo kan je hier de sterren Madhuri Dixit-Nene, Katrina Kaif en Aishwarya Rai aanschouwen, of op de foto met Hrithik Roshan, Amitabh Bachchan en Salman Khan.

 1. Music

In de muziekzone zijn een groot aantal iconen uit de muziekgeschiedenis te zien in hun bekende poses, outfits of podia.

 • Zo kan je poseren met de Spice Girls of One Direction.
 • Aanschouw Michael Jackson in 1 van zijn bekende poses of Freddie Mercury in 1 van zijn iconische outfits.
 • Will.i.am zit in zijn rode stoel uit The Voice en kan je Miley Cyrus zien staan op een grote tong.
 • Andere bekendheden met wiens wassen gelijkenis je op de foto kan zijn onder andere Britney Spears, Madonna, Adele, Beyonce, Rihanna en Taylor Swift.
 1. Culture

In de cultuurzone zijn de beelden van grote intellectuelen en geniën, schrijvers en kunstenaars te zien. Zo kan je Albert Einstein voor zijn krijtbord zien staan, Stephen Hawking vlak voor Einstein, Vincent van Gogh voor 1 van zijn kunstwerken, Pablo Picasso zittend voor een muur met enkele van zijn werken, Charles Dickens aan een tafel en een beeld van William Shakespeare. Daarnaast is ook de dame waar het allemaal bij begon te zien in deze zone, Madame Marie Tussaud.

 1. Sport

De sportzone staat vol met grootheden uit de sportwereld. Zie bijvoorbeeld Usain Bolt poseren voor zijn snelheidsrecord, ga op de foto met geliefd coureur Lewis Hamilton, ontmoet de grote voetbalheld Cristiano Ronaldo, en aanschouw bokslegende Muhammad Ali.

 1. World Leaders

In de zone World Leaders zijn een aantal grote namen uit de wereldpolitiek te aanschouwen. De Britse Prime Minister Boris Johnson poseert hier voor de deur van 10 Downing Street, terwijl even verderop de Amerikaanse president Donald Trump in de Oval Office te zien is. Ga op de foto met politieke grootheden zoals Nelson Mandela en Martin Luther King, en ontmoet de geliefde oud-president van Amerika, Barack Obama, en zijn vrouw Michelle Obama.

De wachtrij vermijden? Boek je ticket voor Madame Tussauds nu op voorhand online vanaf €33.

 1. Fashion Week

In Madame Tussauds kan je een kijkje achter de schermen nemen bij het grote internationale modeevenement. Aanschouw Kendal Jenner terwijl ze zich klaar maakt en loop samen met Cara Delevigne op de catwalk.

 1. Alien: Escape Experience

In de Alien: Escape Experience stap je aan boord van het Covenant ruimteschip en kijk je recht tegen de iconische Xenomorph aan. Ontmoet hier ook Michael Fassbender in zijn rol als Walter uit de recente Alien film Covenant.

 1. Kong: Skull Island

Stap de jungle in samen met Captain James Conrad, het karakter dat Tom Hiddleston speelde in de film Kong: Skull Island. In de jungle aanschouw je het grote animatronische hoofd van de reuzenaap Kong en moet je de vallen in de jungle zien te ontwijken.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Spirit of London Ride

In de Spirit of London Ride stap je in een typische zwarte taxi om een reis door de geschiedenis van de Engelse hoofdstad te maken. Zie Londen van een klein dorp tot een grote stad ontwikkelen, aanschouw het moment dat de stad opging in vlammen tijdens de Great Fire, neem een kijkje in de bouw van St Paul’s Cathedral en hoor Winston Churchill spreken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Kinderen kleiner dan 120 cm mogen alleen mee met een volwassene.
 • Per taxi mogen 2 volwassenen 1 volwassene met 2 kinderen kleiner dan 120 cm of 2 volwassenen met 1 kind kleiner dan 120 cm mee.
 • Boek je ticket voor Madame Tussauds nu hier!
 1. Sherlock Holmes Experience

Ontmoet de wereldberoemde fictionele detective Sherlock Holmes in zijn huis op 221B Baker Street en help Doctor Watson om zijn vriend te vinden. De Sherlock Holmes Experience is een interactief theaterstuk waarbij je samen met acteurs de wereld van Holmes tot leven kan brengen.

De Sherlock Holmes Experience is onderdeel van Madame Tussauds maar behoort niet tot de standaard collectie. Daarom dien je een apart ticket voor £5 te kopen.

 1. Openingstijden Madame Tussauds Londen

 • Madame Tussauds Londen is in het hoogseizoen tussen juli en augustus dagelijks geopend tussen 09:00 en 18:00.
 • Buiten het hoogseizoen is het wassenbeeldenmuseum meestal geopend tussen 09:00 en 16:00 op doordeweekse dagen en tussen 09:00 en 17:00 in het weekend, al kunnen openingstijden op feestdagen en in het weekend verschillen.
 • Check voor je bezoek de openingstijden op de website.
 1. Tickets voor Madame Tussauds

 • Tickets voor Madame Tussauds Londen zijn ter plekke bij de kassa aan te kopen, maar je kan ze ook vast vooraf online kopen.
 • Online zijn de tickets bovendien goedkoper dan wanneer je deze ter plekke koopt. Je kan je ticket eenvoudig online kopen via GetYourGuide.
 • Een ticket voor volwassenen kost £32 (ongeveer €36,60).
 • oor kinderen tussen de 3 en 15 jaar oud kan een ticket voor £27 (ongeveer €31) aangeschaft worden.
 • Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene.
 • Onze tip: Het is ook mogelijk om een combinatieticket te kopen waarmee je naast toegang tot Madame Tussauds ook voor 24 uur gebruik kan maken van de Hop-on, Hop-off bus. Deze tickets zijn te verkrijgen vanaf €71 per persoon. Tickets zijn te valideren bij eerste toegang tot de bussen, waarna je 30 dagen de tijd hebt om Madame Tussauds te bezoeken. Boek je ticket hier.
 1. Hoe de wachtrijen vermijden?

Madame Tussauds is 1 van de meest populaire attracties van Londen. Hierdoor staan er regelmatig lange wachtrijen voor de kassa’s, zeker in het weekend en in schoolvakanties. Om deze wachtrijen te vermijden kan je het beste voor je bezoek online je tickets kopen.

 • Er zijn 2 toegangsdeuren tot het museum. Bij de eerste deur kan je terecht wanneer je nog een ticket moet kopen of een online ticketorder op moet halen. De tweede toegang is voor wanneer je al een ticket hebt.
 • Ook bij de tweede toegang zijn er 2 aparte rijen. Bezoekers moeten hun tickets tonen bij de deur.
 • Mensen met fast track tickets, premium tickets of een priority combo ticket kunnen in een aparte rij terecht waar ze sneller hun tickets kunnen tonen.
 • Daarnaast is het aan te raden om vlak na openingstijd of juist tegen het einde van de dag een bezoek te brengen aan het museum. Tussen 12:00 en 15:00 ’s middags is het over het algemeen het drukst in het museum.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Hoe bereik je Madame Tussauds?

Te voet

 • Madame Tussauds Londen is gelegen aan de rand van het centrum van Londen, tegen Regent’s Park aan.
 • Het is van verschillende plekken in het centrum te voet te bereiken, maar over het algemeen ben je vanuit het centrum van Londen een half uur of langer onderweg.
 • Zo is het vanaf het British Museum een half uur lopen naar Madame Tussauds, en vanaf Trafalgar Square 40 minuten.

Met het openbaar vervoer

 • Madame Tussauds is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum ligt op enkele minuten lopen van het Baker Street metrostation.
 • Die is te bereiken met de bruine Bakerloo lijn, de gele Circle lijn, de grijze Jubilee lijn, de paarse Metropolitan lijn en de roze Hammersmith & City lijn.
 • Daarnaast ligt het museum vlak bij een stop van de Hop-on, Hop-off bussen en is het museum dus ook goed met deze bussen te bereiken.
 • Wanneer je de reguliere buslijnen in Londen neemt kan je de bussen 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274 en 453 nemen.

Met de auto

 • Marylebone Road is een verlengde van de A40 en is daardoor gemakkelijk vanuit de buitenwijken van Londen of van buiten Londen te bereiken. Langs deze straat zijn verschillende parkeerplaatsen te vinden.
 • Hou er rekening mee dat Madame Tussands aan de rand van de London Congestion Zone ligt. Wanneer je de A40 af rijdt richting het centrum bevind je je in deze zone, wat betekent dat parkeren hier gelimiteerd is tot de auto’s met een speciale vergunning. Daarnaast zijn de kosten voor het parkeren hier erg hoog.
 • Wanneer je van Marylebone Road afslaat naar het noorden bevind je je wel buiten deze zone.
 1. Praktische info voor je bezoek

 • Madame Tussauds is grotendeels volledig toegankelijk en is daardoor te bezoeken door mensen met een mobiliteitsbeperking. Alleen de Spirit of London Ride kan niet bezocht worden door rolstoelgebruikers en mensen met een mobiliteitsbeperking. Er is een speciale lift aanwezig om deze bezoekers tussen de verschillende verdiepingen te vervoeren. Hierdoor kunnen er echter wel maar 3 rolstoelgebruikers tegelijk in het gebouw aanwezig zijn, dus reserveer zeker vooraf.
 • Kinderwagens en buggies mogen niet mee naar binnen maar kunnen gratis achtergelaten worden bij de garderobe naast de souvenirwinkel.
 • Grote tassen dienen ook achtergelaten te worden bij de garderobe. Hier dien je wel voor te betalen. Jassen en kleine tassen kunnen ook achter gelaten worden wanneer je deze niet mee zou willen slepen. Hier betaal je een kleinere prijs voor.

Hoe combineren en geld besparen?

Wist je dat je al snel heel wat geld kan besparen door een combi-ticket te kopen?

 1. Waar overnachten in Londen? Hoe kies je een leuk hotel?

Het is aan te raden om in het centrum van Londen te verblijven tijdens je citytrip zodat je makkelijk en snel de stad in kan om de bezienswaardigheden te bekijken. Londen heeft echter ook een zeer goed metrosysteem waardoor je je makkelijk kan verplaatsen van de buitenwijken naar het centrum.

De hotels in het centrum zijn over het algemeen duurder dan die iets verder weg van het centrum, maar je spaart wel tijd en geld uit omdat je de metro niet hoeft te nemen.

4.1. Point A Hotels

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Londen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Londen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Londen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Londen met meer dan 50 bladzijden up-to-date info inclusief tips van locals, + 100 highlights

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?