Wandeling Londen Westminster: Kom langs de Big Ben & Buckingham Palace

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wandeling Londen Westminster: Kom langs de Big Ben & Buckingham Palace

  • Startpunt: Parliament Square, Londen
  • Eindpunt: metro Marble Arch, Londen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 17,0 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Londen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Londen alle promoties incl. Eurostar en ontbijtbuffet

Londen alle promoties incl. Eurostar en ontbijtbuffet

Ontdek nu het aanbod aan promoties naar Londen inclusief ontbijtbuffet en de Eurostar vanuit Brussel h/t. Er is een aanbod aan hotels van 3* tot 4*. Ontdek nu alle promoties!

Wandeling door Londen langs de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey en zoveel meer ...

Met deze wandelroute brengen we je in Londen Westminster, het deel van Londen dat het meest tot de verbeelding spreekt. Hier bevinden zich de topattracties van de Britse hoofdstad zodat je van het ene hoogtepunt naar het andere stapt. Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, de populairste pleinen, de overbekende winkelstraten en grote warenhuizen, de grootste musea… We komen er overal langs. Wil je Londen ook op een andere manier ontdekken? Dan kan je ook overwegen om een rondvaart op de Thames te doen, lees onze ervaring.

Verborgen plekjes, niet gekend bij toeristen

Toch zal je dikwijls eventjes weggeleid worden van de mensenstroom omdat we je ook laten wandelen door het groene Londen met zijn vele parken. In Londen-Westminster vormen de parken een zeer belangrijke groene long doorheen dit stadsdeel. Af en toe komen we door straatjes om dan plots oog in oog te staan met verborgen plekjes waar je nauwelijks een toerist zal tegenkomen. Ooit al gehoord van Pickering Place, de mews?

Een mix van groen en toeristische bezienswaardigheden

Wil je de meest stille plek van Londen ontdekken? Kortom, dit is een mix van de meeste toeristische trekpleisters, het chique Londen, het groene Londen, de koninklijke kwartieren en hier en daar een onbekend stukje Londen.

Met de trein naar Londen? Bekijk hier alle aanbiedingen en tickets voor de Eurostar vanaf € 39.

Geld besparen + wachtrijen overslaan bij bezienswaardigheden
Boek daarom je tickets online, zo kan je de wachtrijen overslaan en verlies je geen kostbare tijd.

Koop je Londen Pass € 74 en kies zelf de attracties die je wil bezoeken, of koop een Central Londen Pass + Tower of London € 60. Nog meer zien? Dan kan je opteren voor de London Pass met hop-on/hop-off bus € 80.

Bij GetYourGuide heb je een ruim aanbod aan tickets en tours. Je kan veilig online boeken met een geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Londen

Gratis stadswandeling Londen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Londen

Ontdek Londen via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Londen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

111 ervaringen

- 19 mei 2023 - Tamara

Top route, alle belangrijke bezienswaardigheden komen voorbij. Duidelijke routebeschrijving en achtergrond informatie. Wederom van genoten!

- 22 maart 2020 - Rita ybema

Leuke en duidelijke beschrijving van de routes en zo ,gemakkelijk te volgen. Ik ben er blij mee. Helaas door het Corona virus nog niet in het echt te volgen, maar zodra de mogelijkheid er is laat ik u weten hoe de praktijk uit heeft gepakt.

- 23 februari 2020 - Henk Boven

Ik heb de wandeling andersom gelopen. Dan begin je bij de big Ben en eindig je op Picadilly circus waar je ook lekker kan lunchen.

- 15 oktober 2019 - Frank Lambrechts

Prima wandelroute door Londen. We hebben genoten.

- 15 oktober 2019 - Jessie

Heel interessante reisgids. Het is veel gemakkelijker om met deze reisgids een reis te plannen in een stad waar je nog niet geweest bent en toch alle mooi plaatsen willen zien. De plaatsen die in deze gids aan bod komen zijn zelfs niet altijd enorm toeristisch wat nog een pluspunt is.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?