32 x bezienswaardigheden Dubai: Onze tips & tours + gratis reisgids

32 x bezienswaardigheden Dubai: Onze tips & tours + gratis reisgids

Dubai, een plek waar weelde luxe en overhand de bovenhand hebben, is vandaag populairder dan ooit tevoren. Het is moeilijk te geloven dat eigenlijk nog niet zo lang geleden deze stad slechts een dorpje was met een handjevol huizen in de zandduinen van de woestijn. Extravagante bezienswaardigheden en ultramoderne gebouwen is waar je Dubai waarschijnlijk voornamelijk mee associeert, toch zijn er ook nog enkele traditionele gebedshuizen en soeks overgebleven. Hieronder nemen we je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Dubai!

Tickets & tours voor je bezoek aan Dubai

Dubai en zijn vele bezienswaardigheden bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Dubai.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Dubai

Inhoud artikel

  1. Burj Khalifa

Met een hoogte van 829.84 meter is de Burj Khalifa momenteel met voorsprong het hoogste gebouw ter wereld. Dit gebouw is het prachtige middelpunt van het centrum van Dubai, en staat symbool voor de futuristische sfeer van Dubai. De 'At the Top' ervaring kan letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je bezoek aan de stad zijn. De liften brengen je maar liefst 124 verdiepingen omhoog, om je alsvolgt te laten genieten van het indrukwekkende uitzicht vanaf de observatiedekken op de 125ste verdieping.

Daarna kan je zelfst nog hoger naar de 148ste verdieping, waar je op het hoogste openlucht observatiedek ter wereld kunt staan op een hoogte van 555 m. Hier kan je ook genieten van de luxueuze lounges en wat meer te weten komen over de geschiedenis van het gebouw.

Tickets voor de Burj Khalifa

  1. Burj Al Arab Hotel

Eén van de eyecatchers van Dubai is ongetwijfeld het Burj al Arab Hotel, dit zeilvormige luxehotel ligt op een kunstmatig eiland in de buurt van Jumeirah Beach. Een brug verbindt het hotel met het vasteland. Burj al Arab is 321 meter hoog en daarmee 7e hoogste hotel ter wereld. De prijzen zijn helaas ook bij de hoogste ter wereld. Indien een verblijf hier wat overdreven is voor je portemonnee, kan je alsnog een high tea of een romantisch diner nemen in 1 van de 9 toprestaurants van het hotel. De high tea is zeker een unieke ervaring hier en ook het Al Mahara restaurant, waar je dineert naast een gigantisch aquarium is geweldig!

Er zijn verschillende mogelijkheden in de Burj al Arab

  1. Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah is het grootste luxe vijfsterrenresort in de Emiraten, het hotel strekt zich uit over 40 hectare en is ontworpen om eruit te zien als een traditionele Arabische stad. Het resort bevat 3 boetiekhotels: Jumeirah Al Qasr, Jumeirah Mina A'Salam, en Jumeirah Al Naseem. Naast de verschillende accommodatiemogelijkheden vind je hier ook meer dan 40 (!) restaurants en bars.

Het idee was om het leven hoe het ooit was in oud-Arabische stijl hier te herscheppen. Zo zie je hier Khor Dubai: schuren (traditionele houten boten), windtorens en een levendige soek (oftewel marktplaats). De waterwegen in het resort zijn ook de thuisbasis van een schildpadreservaat dat gewonde schildpadden opvangt voor ze weer in het wild worden losgelaten.

Bezoek ook de bruisende markt of maak een ontspannende boottocht door het resort. Je kan hier natuurlijk ook verblijven, boek je kamer hier!

  1. Dubai Marina

Dubai Marina is een van de beste plaatsen om de glamour en overdaad van Dubai te ontdekken. Dit welvarende deel van de stad staat bekend om zijn jachthaven, luxe resorts en shoppingcentra aan het water. Maak een wandeling over de Dubai Marina promenade, bekijk de modemerken in de Dubai Marina Mall en breng wat tijd door op de zandstranden. Geniet van een drankje of een hapje in een van de cafés of snuffel rond in de hippe pop-up marktkraampjes. Droom ook even weg bij de jachten die je langs de speciaal gebouwde dokken en steigers van de jachthaven vindt.

Onze tip: met een hop-on hop-off bustour verken je Dubai gemakkelijk, de bus stopt namelijk bij alle belangrijke bezienswaardigheden! Boek hier je ticket op voorhand vanaf €50!
  1. Bluewaters Island

Bluewaters Island is een kunstmatig eiland voor de kust van de Dubai Marina. Het eiland heeft zo’n 1,2 miljard gekost, ligt zo’n 300 meter van de kust en wordt ermee verbonden met een viaduct met voetgangersbrug. Het voornaamste herkenningspunt is ongetwijfeld de Ain Dubai, het gigantische reuzenrad op het eiland dat zich het grootste reuzenrad ter wereld mag noemen. Het reuzenrad is zo’n 210 meter hoog en je bent ongeveer drie kwartier onderweg voor een volledig rondje. De capsules lijken op zichzelf wel een woonkamer, en er zijn ook een aantal waarin je zelfs kan dineren!

Met een boottocht voor de kust van Dubai Marina krijg je het mooiste uitzicht over de baai en Bluewaters Island! Boek hier je boottocht vanaf €34!

  1. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een kunstmatige archipel die, van bovenaf gezien, lijkt op een palmboom die bloeit vanuit het kustgebied van Jumeirah. De bouw van de eilanden begon in 2001 en sindsdien hebben heel wat bewoners en bedrijven er zich gevestigd. Een monorail verbindt Palm Jumeirah met het vasteland, wat trouwens de eerste monorailverbinding in het Midden-Oosten was. Ga zelf de palmeilanden verkennen met een boottocht of bekijk ze vanuit de lucht met een helikoptervlucht vanaf €160.

  1. Jumeirah Beach

Jumeirah Beach is een uitgelezen plek om even te genieten van de zon. Het strand strekt zich uit over de hele lengte van het gebied Jumeirah. Jumeirah Beach is een idyllisch strand met zacht wit zand en is dus een echt paradijs voor zonnekloppers. Je vindt er ook vele bedrijven en hotels langs de kustlijn. Naast zonnebaden kan je ook verschillende wateractiviteiten doen vanop het strand:

  1. The World Islands

The World Islands is een andere kunstmatige archipel in Dubai. Met wat verbeelding kan je hierin de aarde met al haar continenten in herkennen (vandaar de naam uiteraard). Deze archipel ligt op 4 km van Dubai in de Perzische Golf. Het project ging in 2003 van start en in de afgelopen jaren komen er in een hoog tempo bedrijven, winkels, villa’s en resorts bij.

Bezoek in The World ook zeker eens het Floating Venice Underwater Luxury Resort, dit drijvende resort moet de schoonheid van Venetië nabootsen om zo nog meer internationale bezoekers te kunnen aantrekken. Het is een van de vele opmerkelijke projecten uit de Emiraten.

Wil jij ook Dubai ontdekken en verkennen? Download dan zeker onze gratis reisgids Dubai, een handige handleiding tot de Emiraten !

  1. Mall of the Emirates

De Mall of the Emirates is een gigantisch shoppingcomplex. Het is een natte droom voor iedereen die graag gaat winkelen. Er zijn talrijke internationale shoppingketens en vele eet- en uitgaansmogelijkheden. Je vindt er luxemerken als Dior, Chanel en Armani maar ook warenhuizen zoals Marks & Spencer. Boek je ticket voor de hop-on/hop-off bus hier, deze brengt je langs de Mall of the Emirates.

  1. Dubai Mall

Een andere uitgelezen plek voor shoppers is de Dubai Mall. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld, met meer dan 1.200 winkels, het maakt deel uit van het Downtown Complex dat een slordige 20 miljard dollar heeft gekost. Dit winkel- en vrijetijdscentrum heeft niet alleen winkels, maar ook een ijsbaan, een bioscoop, een aquarium en een onderwaterdierentuin. Dit winkelcentrum werd in mei 2009 geopend en werd in een mum van tijd een van de meest bezochte toeristische attracties ter wereld.

  1. Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is een van de meest populaire attracties die je vindt in de Dubai Mall. Het is een must-see als je met kinderen reist, ze zullen onder de indruk zijn van de onderwatertunnel onder een grote haaientank. Ook de roggen en de slangen in een andere zone zijn echt geweldig om te zien. Naast de gewone entree biedt het aquarium ook verschillende unieke ervaringen zoals een ontmoeting met de haaien, roggen of otters.

TICKETS: Bezoek één van de grootste overdekte aquaria ter wereld. Boek je dagkaart voor het Dubai Aquarium online.

  1. Skiën in de woestijn

Skiën in de woestijn? Klinkt een beetje ongeloofwaardig, maar het kan wel degelijk in Dubai. In de Mall of the Emirates vind je de indoor winterwereld Ski Dubai, waar je kan skiën, snowboarden, rodelen en zelfs enkele pinguïns ontmoeten. Ideaal als je even wilt ontsnappen van de hitte in Dubai! Je kan je ticket voor Ski Dubai hier boeken vanaf €54.

  1. Skydiven in Dubai

Ook voor adrenalinejunkies heeft Dubai wat te bieden. Een van de spannendste attracties is ongetwijfeld Skydive Dubai. Hierbij spring je vanaf een wolkenkrabber naar beneden, met een parachute weliswaar. Deze ervaring is echt wel bucketlistwaardig, en je zal gegarandeerd het spannendste uitzicht over Dubai hebben.

TICKETS: Boek je Skydive boven Dubai hier online.

  1. Aquaventure Waterpark

Aquaventure Waterpark is een andere leuke gezinsvriendelijke attractie. Dit uitgestrekte waterpretpark heeft meer dan 30 glijbanen, zwembaden en attracties om je te vermaken in het water. Zo is er bijvoorbeeld ook een kunstmatige golfsurfmachine! Boek je ticket voor het Atlantis waterpark hier.

  1. Lost Chambers Aquarium

Lost Chambers Aquarium is een aquarium in het thema van Atlantis. Het is een van de vele dingen die te zien en te doen zijn op Palm Jumeirah. De verscheidenheid aan zeeleven in een reeks van indrukwekkende onderwaterhallen en -tunnels is indrukwekkend. Bovendien is dit een ideale daguitstap met het gezin, boek je ticket tot Atlantis en het Lost Chamers Aquarium hier op voorhand vanaf €75.

  1. Dubai Creek

Dubai Creek is een zoutwaterkreek die door Dubai stroomt. De kreek loopt aan de ene kant naar het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Aan het andere eind is het kreekgebied ontwikkeld en uitgebreid als onderdeel van de ontwikkeling van de Business Bay, het district dat langs het Dubai-kanaal tot de Perzische Golf loopt. Er zijn ook veel belangrijke bruggen die deze kreek oversteken.

Je kunt er een watertaxi nemen of een boottocht maken om de stad op een andere manier te leren kennen. Boek hier je luxe boottocht online.
  1. Dubai Opera

De Dubai Opera is een van de vele opvallende gebouwen in het centrum van Dubai. Het is een grote zaal voor podiumkunsten waar heel wat culturele evenementen plaatsvinden. Het gebouw werd voltooid in 2016 en is ontworpen in de vorm van een soort traditioneel zeilschip: een “dhow”. Het operagebouw maakt deel uit van de operawijk, die tegenover Burj Khalifa en de grote fontein van Dubai staat. In het gebouw vind je kunstgalerijen, musea, studio's en andere culturele locaties, maar ook hotels, een winkelcentrum en recreatieve ruimtes.

  1. Dubai Fountain

De Dubai Fountain heeft meer dan 6.000 lichten, stuwt meer dan 22.000 liter water in de lucht, en heeft maar liefst €200 miljoen gekost. Een goede optie om de fonteinshow te bekijken is vanaf het water, met een traditionele ‘abra’ watertaxi op het meer van de Burj. Met de Fountain Lake Ride kan je op de eerste rij plaatsnemen voor wat 's werelds grootste fonteinshow is.

De fonteincruises duren 30 minuten en vertrekken 15 minuten voor elke fonteinshow. Tickets kunnen van tevoren worden gekocht en opgehaald bij de At the Top Burj Khalifa ticketbalie, die bevindt zich op “Lower Ground Level” bij de Dubai Mall, voor de Food Hall. Als je een ticket hebt, volg je de borden naar de Dubai Fountain en zoek je naar het bord 'Lake Ride'. De kiosk bevindt zich voor het Wafi Gourmet Restaurant.

Tips!

  • Je kan de fonteinshow ook bekijken vanaf de promenade voor de Dubai Mall, zorg er dan wel voor dat je ten minste 15 min voor aanvang een plekje zoekt want het wordt er erg druk!
  • Een andere goede optie is een tafeltje boeken op het terras van een van de restaurants met uitzicht op de fontein!
  • ’s Avonds is de fonteinshow het meest spectaculair, vanaf 18 uur is er elk half uur een show tot en met 22u of 23u in de weekends.
  • Overdag kan je de fonteinshow ook zien om 13u of 13u30.
  1. Dubai Frame

Voor een unieke kijk op het centrum van Dubai, kan je naar de Dubai Frame gaan in het Zabeel Park. Dit gebouw dat wordt beschreven als de 'grootste fotolijst ter wereld', is een architecturaal herkenningspunt van glas, staal, aluminium en gewapend beton. Het is gepositioneerd om de herkenningspunten van het moderne Dubai aan de ene kant en de oudere delen van de stad aan de andere kant te “omlijsten”.

Bezoekers kunnen er ook een meeslepende tentoonstelling over de geschiedenis van de Emiraten bekijken en vervolgens met de lift naar boven om over de 93 meter lange kijkgalerij op de top van het bouwwerk te lopen. Breng een bezoek aan de Dubai Frame, boek je tickets online.

  1. Jumeirah Mosque

De Jumeirah Mosque is een prachtig religieus gebouw in Dubai, en naar verluidt de meest gefotografeerde moskee in de stad. Het is ook de enige die open staat voor rondleidingen voor niet-moslims. Het Sjeik Mohammed Centre of Cultural Understanding organiseert rondleidingen door het gebouw om respect en de kennis van de verschillende religies onderling te bevorderen. Er zijn vraag- en antwoordsessies waar je vrij bent om vragen te stellen over het islamitische geloof en de islamitische traditie.

Als je interesse hebt in het Islamitische geloof en cultuur is een traditionele stadsrondleiding door Dubai een leuke optie! Boek hier vanaf €42.

  1. Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow bevindt zich in het Zabeel park waar ook de Dubai Frame te vinden is, en is een unieke artistieke installatie. Hier kan je genieten van vier magische thema's in één ruimte. Je kan de grootste glow-in-the-dark tuin ter wereld bezoeken, gemaakt van miljoenen spaarlampen en gerecycleerd lichtgevend materiaal.

  • Deze gloeiende 'tuin' heeft ook een milieuvriendelijk kunstpark, dat gemaakt is van duizenden hergebruikte voorwerpen, van plastic flessen tot oude cd's en nog veel meer.
  • Je kan er ook 120 gerobotiseerde dinosaurussen zien in het Dinosaur Park, verbazingwekkende ijssculpturen in het Ice Park en betoverende optische illusies in het Magic Park.
  • Dit kan een ongewone en ietwat 'trippy' manier zijn om je dag in Dubai af te sluiten wanneer het donker wordt.
  1. Dubai Museum

Het Dubai Museum is gevestigd in het Al Fahidi Fort, het oudste gebouw van Dubai. Het werd gebouwd in 1799. Als je meer wilt te weten komen over hoe een bedoeïenen dorp het tot de moderne wereldstad die Dubai vandaag is schopte, is dit de plek. Bekijk een video die de razendsnelle ontwikkeling van Dubai in kaart brengt en bezoek een reeks fascinerende tentoonstellingen die het leven in Dubai door de eeuwen heen laten zien. Er zijn ook verzamelingen van archeologische artefacten. Bezoek het Dubai Museum met Goudsouk en watertaxi.

  1. Etihad Museum

Het Etihad Museum heeft niet erg veel tentoonstellingen, maar het uitgebreide interieur geeft je wel een inkijk in een aantal intrigerende zaken als je geïnteresseerd bent in de evolutie van de Verenigde Arabische Emiraten. Het museum is niet zo populair bij toeristen, en sommige bezoekers zullen het een misser noemen, maar het is een plek om een beetje dieper in de geschiedenis van de regio te duiken als je daarin geïnteresseerd bent.

Onze tip: Met een hop-on hop-off bustour verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende bezienswaardigheden in Dubai! Boek hier je ticket vanaf €50.
  1. Bur Dubai

Bur Dubai spreidt zich uit langs de zuidkant van de Dubai Creek, en is het oudste en interessantste deel van de stad. Hier kan je de luxe en overdaad van Dubai even achter je laten. Wandel langs de waterkant en verdwaal even in dit oudere en meer karaktervolle deel van de stad. In het hart van Bur Dubai ontdek je de Textile Souk.

Ontdek Bur Dubai en de smaken van het Midden-Oosten tijdens een culinaire wandeltocht! Boek hier vanaf €50.

  1. Textile Souk

De Textile Souk, ook bekend als de Old Souk, is een mooie textielmarkt in een gerestaureerde traditionele bazaar. Het was ooit de belangrijkste bazaar van de stad. Vandaag de dag is het grotendeels gevuld met Indiase sari's en allerlei toeristische accenten. Het is ook de moeite waard om de omliggende straten te verkennen met hun traditionele, gerestaureerde architectuur. Een wandeltour door de Souk is een leuke manier om de markt te verkennen!

  1. Al Fahidi Street

Langs de oever van de kreek heeft de wijk Bur Dubai een aantal historische, zandkleurige gebouwen behouden. Wat verder weg van de kreek, wordt de wijk weer wat moderner. In de Al Fahidi Street krijg je het sterkste gevoel van de etnische mix in dit deel van de stad, dit stadsdeel wordt ook wel 'Little India' genoemd. Langs deze straat vind je niet alleen talrijke neonverlichte telefoon- en horlogewinkels, maar ook goedkope curry houses, sari's en een aantal mooie pashmina's in Indiaas textiel. Als je het historische centrum verkennen met een lokale gids, kan je hier de mogelijkheden bekijken.


  1. Bastakiya

In het Al Fahidi Historic District maak je een echte reis door de tijd om de traditionele stijlen en manier van leven te ontdekken die hier in Dubai van het midden van de 19e eeuw tot de jaren '70 van de vorige eeuw gebruikelijk waren. Kuier langs de historische gebouwen, steegjes en pleinen en ontdek de traditionele architectuur en ambachten van de Bastakiya.

Deze wijk ligt tussen Al Fahidi Street en de Dubai Creek en staat bekend als de oude Iraanse wijk. Iraanse kooplieden verhuisden naar Dubai voor de lage belastingen en vrije grond en zij noemden hun nieuwe thuis naar die van hun voorouders: de Iraanse stad Bastak.

Onze tip: Geniet van een culturele lunch in het Sheikh Mohammed Centre.
  1. Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden is de grootste natuurlijke bloementuin ter wereld. Je vindt er meer dan 50 miljoen bloemen en 250 miljoen planten. De tuin is gesloten tijdens de hete zomermaanden, tussen mei en september. Tussen oktober en april is hij echter dagelijks geopend. De bloemen worden in deze periode bewaterd met druppelirrigatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van gezuiverd afvalwater.

Naast de bloemen kan je ook genieten van de grootste vlindertuin ter wereld. Hier leven meer dan 15.000 vlinders van 26 verschillende soorten. De tuinen hebben ook andere attracties, zoals een bloemenklok, pauwen en een aromatische tuin. Kinderen kunnen zich laten betoveren door de grote Disneyfiguren zoals Mickey Mouse, Donald Duck en andere bekende animatiefiguren.

Onze tip: De Miracle Garden bevindt zich iets verder van het centrum van Dubai, een bezoek aan de Miracle Garden met ophaal- en terugbrengservice naar je hotel (vanaf €57) is dus een goede optie.
  1. The Dhow-Building Yards

The Dhow-Building Yards is gelegen aan de zuidelijke rand van Oud Metha, in de wijk Dubai van Jaddaf. Dit is een van de laatste traditionele dhow-werven van de stad, hier maken ambachtslieden gebruik van traditionele houtbewerkingstechnieken om deze schepen te maken. De technieken zijn in de loop van de generaties weinig veranderd. De werven zijn zeker niet enkel toeristische attractie, ze zijn een werkplek en er wordt dan ook gevraagd om dat te respecteren. Maar als je geluk hebt, kun je misschien een kijkje nemen terwijl de botenbouwers hun werk doen.

Wil je een dhow cruise maken op Dubai Creek? Dan kan dat het beste in Al Boom Tourist Village. Er zijn drie verschillende boten om uit te kiezen. Je kunt ook aan boord gaan van de Aref boot, het eerste schip dat Dubai Creek in gebruik nam voor cruises. Op het benedendek kan je de maritieme geschiedenis van Dubai verkennen. Het bovendek biedt een prachtig uitzicht vanuit een Arabische coffeeshop.

  1. Al Ain

Al Ain is een serene stad in de woestijn in Abu Dhabi, die eigenlijk totaal het omgekeerde is van het bruisende Dubai. Een dagtocht van 130 km landinwaarts brengt je naar deze nederzetting aan de grens met Oman. Al Ain is de vierde grootste stad van de Emiraten en de enige grote binnenlandse nederzetting. De stad bevindt zich tussen 6 rustige oases die zijn omgeven door palmen.

De stad staat vol met historische bezienswaardigheden, het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie met talrijke forten en archeologische overblijfselen. De groene straten en schaduwrijke oases van Al Ain maken het tot een populair toevluchtsoord voor de rijke Emirati’s, die het ook wel eens de “Tuinstad van de Golf” noemen.

Topattracties in Al Ain zijn onder andere het Al Ain National Museum, de oase zelf, verschillende historische forten waaronder Al Jahili, en in de omgeving het Hili Archeologisch Park en de top van Jebel Hafeet. Ga mee met een daguitstap naar Al Ain incl. lunch, vanaf € 40

  1. Hatta

Hatta is een andere leuke plek voor een daguitstap vanuit Dubai. Het is een kleine enclave van het grondgebied van Dubai op ongeveer 115 km van het stadscentrum, dichtbij de oostkust. Veel bezoekers komen hier voor Hatta Heritage Village, een museum over het traditionele leven in de Emiraten. De stad zelf en de groene omgeving zijn populair voor een weekendje weg uit de stad. In de schaduw van het Hajargebergte zijn

Hatta werd opgericht in de 16e eeuw en werd een belangrijke tussenstop tussen Oman en Dubai, op de omliggende heuvels kan je nog steeds wachttorens uit die periode zien.

Vroeger kwamen bezoekers hier ook voor de Hatta Rock Pools, deze schilderachtige natuurlijke zwembaden liggen op ongeveer 20 km van het dorp over de Omaanse grens. Helaas moeten internationale bezoekers nu een visum voor Oman hebben om ze te kunnen bezoeken. Weinig mensen vinden dit de moeite waard en de meeste blijven dan ook in Dubai.

  1. Abu Dhabi

Een laatste optie voor een dagtrip is Abu Dhabi, de oliestad bij uitstek van de Golf. Het gebied is in de afgelopen 40 jaar uitgegroeid van een vissersdorpje tot een rijke, moderne stadstaat. Toch heeft de lokale bevolking hier een wat trager levenstempo en een traditionelere levensstijl in vergelijking met Dubai.
Die situatie is wel aan het veranderen en Abu Dhabi trekt steeds meer toeristen aan. Enorme megaprojecten hebben de stad in de afgelopen jaren verder getransformeerd, en vandaag de dag heeft de stad een aantal belangrijke attracties die de concurrentie met Dubai aankunnen.

Bezoekers trekken volop naar de Sheikh Zayed Grand Mosque, een van de grootste trekpleisters van de Islamitische wereld. Verder zijn er de Corniche, met zijn strand en wolkenkrabbers, en de moderne ontwikkelingen op de Al Reem en Maryah eilanden. Ook zeker een bezoek waard zijn verschillende soeks en het traditionele Heritage Village. Vergeet ook niet de natuurlijke attracties in Mangrove National Park en andere beschermde gebieden in de omgeving te bezoeken.

Tour en daguitstappen naar Abu Dhabi

  1. Veelgestelde vragen over Dubai

Hoe kan ik me verplaatsen in Dubai?

In Dubai kan je je verplaatsen met een taxi of met de metro.

  • Taxi's zijn over het algemeen niet zo duur. Je kan ze herkennen aan de crème kleur en gekleurde dak. In de meeste taxi’s kan je met de kaart betalen (Visa/Mastercard). Het standaard tarief is 1,60 AED (0,35 euro) per kilometer, maar taxi's via hotels kunnen iets duurder zijn. Het starttarief is sowieso al 6 AED, wat neerkomt op ongeveer 1,30 euro.
  • In Dubai zijn er ook twee metrolijnen, een rode en groene. De rode lijn stopt bij zowat alle toeristische hoogtepunten en is daarmee ook de hoofdlijn. De metro's rijden elke dag van 's morgens (5-6 uur) tot middernacht (00-1 uur), ongeveer om de 8 minuten.
  • Wanneer je voor het openbaar vervoer kiest, kan je ook met de bus en tram reizen. Wanneer je richting de kust of binnenland wil (routes die de metrolijnen niet volgen) kan je bijvoorbeeld wel met de tram (vanaf Dubai Marina) richting het strand.
  • Een dagpas voor metro en bus kost zo'n 5 euro. Kinderen jonger dan 5 jaar (of kleiner dan 90cm) mogen gratis mee.

Waar kan ik het best verblijven in Dubai, welke regio?

Waar je het best verblijft in Dubai is een beetje afhankelijk van je persoonlijke wensen. We sommen enkele goede buurten op:

1. Het oude Dubai

In het oude of traditionele deel vind je bezienswaardigheden Old Souk en Gold & Spices Souk, de Bastakia Quarter en de Al Fahidi buurt. Een hotel in het oude Dubai (Bur Dubai en Deira) is aan te raden als je vooral dit deel wilt verkennen (en dus niet per se aan het strand wil zitten). Hier ben je ook in de buurt van de metrostations. Deze twee wijken zijn wel vrij druk met verkeer. Als je naar Palm Jumeirah, Dubai Marina, de Walk, Burj Khalifa of de 2 grootste winkelcentra wil gaan, moet je er wel rekening mee houden dat je 30-45 minuten onderweg zal zijn.

2. Ten zuiden van de Kreek heb je Downtown Dubai

Dit is de buurt rond Burj Khalifa waar je ook de Dubai Mall vind, The Old Town en een aantal hotels. De sfeer is hier erg aangenaam en vanuit je hotel heb je soms zicht op Burj Khalifa, de Dubai Fountain of The Old Town. Deze buurt is wel erg duur om te verblijven, alleen in het laagseizoen kan je mogelijk een kamer voor redelijke prijs vinden.

3. Dubai Marine en The Beach

Een van de belangrijkste toeristische gebieden van Dubai worden gevormd door Dubai Marina en The Beach. Hier kan je goed overnachten, maar ook lekker eten, winkelen en genieten op het strand. De meeste hotels zijn gelegen vlak aan het strand en daarom is het ook zo geliefd onder bezoekers. Je hebt ook verschillende prijsklassen: kies voor een appartement, of hotel, eenvoudig of luxueus. Kortom is dit een bruisende, energieke buurt met veel gezellige eetgelegenheden en toffe sfeer.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Dubai?

In Dubai zal je voornamelijk mannen en toeristen tegenkomen. Als vrouw zouden we aanraden om korte shortjes, rokjes en topjes met decolleté achterwege te laten. Je mag dit in Dubai heus wel dragen, vooral in de meer toeristische delen vormt dit absoluut geen probleem, maar dan zal je meer bekeken worden door mannen en dit kan wat oncomfortabel aanvoelen.

Het is dus niet de bedoeling dat je helemaal bedekt rondloopt, maar als vrouw kleed je je best wel fatsoenlijk. Kies bijvoorbeeld voor een t-shirt in de plaats van een topje met blote buik of decolleté. Voor mannen zijn de kledingvoorschriften meer vanzelfsprekend.

Mag ik alcohol drinken in Dubai?

Alcohol is inderdaad toegestaan in Dubai, maar net als in andere landen wordt openbaar dronkenschap niet geaccepteerd. Geen overmatig alcoholgebruik dus.

Hoe moeten we ons als koppel gedragen in Dubai?

Je kan zeker als koppel rondlopen in Dubai, maar hou het gewoon binnen de perken en toon elkaar niet te opzichtig jullie liefde. Je kan bijvoorbeeld perfect hand in hand lopen op toeristische plaatsen of in het centrum van Dubai. En je mag ook wel een knuffel geven, maar overdrijf gewoon niet.

Moet ik me anders gedragen als vrouw in Dubai?

In sommige delen van Dubai merk je wel nog een onderscheid tussen mannen en vrouwen. Eerst en vooral zal je vooral veel mannen zien in het straatbeeld, maar daar is op zich niets mis mee. In de metro zal je merken dat mannen en vrouwen (met hun kinderen) gescheiden worden van elkaar. Als vrouw ga je dus best niet in een wagon voor mannen gaan staan.

  1. Filmpje: ontdek Dubai!

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Dubai? In dit filmpje nemen we je mee naar de 10 leukste dingen om te doen, maar er is nog veel meer te zien in en rond Dubai. Als je dat zelf eens wilt meemaken zal je natuurlijk zelf naar Dubai moeten afreizen!

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Dubai met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Dubai? In de gratis reisgids Dubai kan je een rondreis vinden, met tal daguitstappen en inspiratie voor excursies in Dubai en Abu Dhabi.

Dubai

Gratis reisgids Dubai downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 oktober 2023 - RIGAUX MARC

Zeer overzichtelijk met goede tips. Moeten nog op vakantie maar nu al ben in dank zij deze handige gids al een beetje aan het reizen. Top! Mvg.

- 19 april 2023 - Anneleen Nys

Het was zeer volledig en nuttig, alleen waren de programma's per dag zeer gevuld en voor ons niet haalbaar om allemaal in te plannen op 1 dag. Er zou nog weinig genieten over blijven dan, omdat het dan meer zou rennen zijn van het ene naar het andere.

- 8 februari 2023 - Jos Goetstouwers

Heel overzichtelijke reisgids waar ik veel info heb kunnen uithalen om onze uitstap goed voor te bereiden . Erg bedankt

- 12 november 2022 - Anuschka van der Wulp

Geweldige gids met goede tips en geweldige uitleg.

- 8 september 2022 - vancolen

zeer mooie en goede gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?