26 x bezienswaardigheden in Kopenhagen: Wat bezoeken? Info & tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

26 x bezienswaardigheden in Kopenhagen: Wat bezoeken? Info & tips

8 juni 2023 in Denemarken13 reacties

De hoofdstad van Denemarken heeft heel wat te bieden. Kopenhagen is de grootste stad van het land en staat vol bezienswaardigheden.

De havenstad staat vooral bekend om de kleurrijke havenpanden, de statische paleizen, groene parken en interessante musea. In Kopenhagen gaan historie en moderniteit arm in arm.

Wij hebben een lijst voor je samengesteld met dé mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen, zo mis je zeker niets tijdens je bezoek!

Tip: Boek je tickets of tours in Kopenhagen online

Op citytrip in Kopenhagen? Bespaar geld met een City Pass, hiermee krijg je gratis toegang tot de musea, een boottocht door Nyhavn en kan je gratis het openbaar vervoer gebruiken (incl. boot). De Kopenhagen City Card is beschikbaar van 1 tot 5 dagen, online te koop bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

 1. De kleurrijke huisjes van Nyhavn

Nyhavn is een van de meest fotogenieke plekjes van Kopenhagen. Langs de kade staan kleurrijke oude huizen die de haven een typisch karakter geven. De gevels zijn maar liefst 300 jaar oud. Je kan er ook even uitrusten op een van de terrasjes aan het water. Het is een plek die je zeker niet mag overslaan!

Op nummer 20 vind je het huis waar Hans Christian Andersen woonde. Hier schreef hij enkele van zijn bekendste werken, waaronder 'De tondeldoos' en 'De prinses en de erwt'. Hij woonde ook op twee andere adressen hier - twintig jaar lang woonde hij op nummer 67 en twee jaar lang op nummer 18.

Het oudste huis hier is nummer 9. Dit goed bewaard gebleven gebouw is gebouwd in 1681. Aan het kanaal kunnen geschiedenisliefhebbers ook genieten van een aantal historische houten boten. Probeer ook zeker een rondvaart te maken door de grachten van de stad..

Onze aanrader: ga mee met een rondvaart en zie de haven en de huisjes vanop het water. Boek je rondvaart voor €13

 1. Het park Tivoli

Het Tivoli park ligt recht tegenover het centraal station van de stad. Het park werd in 1843 opgericht door Georg Carstensen en dient zowel als pretpark als wandelpark. Het is het op één na oudste pretpark ter wereld. Er staan 25 verschillende attracties waaronder 5 achtbanen. Geen zin in een ritje in de draaimolen of een andere attractie? Laat het park dan niet links liggen, want je kan rond het pretpark ook wandelen door prachtige tuinen, met mooie bomen en bloemen. Er staat daarnaast ook een theater en je kan er eten in verschillende restaurants.

Wat dat je van een ritje op de Vertigo, die je met 100 km/u overkop gaat? Zin in nostalgische stap dan in een houten achtbaan uit 1914 - een van de slechts zeven achtbanen ter wereld die een remman aan boord van elk treintje heeft.

 1. Het beeld van de Kleine Zeemeermin

De schrijver Hans Christian Andersen staat onlosmakelijk verbonden met Kopenhagen. Je kan tijdens je bezoek ook niet om de sprookjesschrijver heen, want overal in de stad vind je tekeningen van zijn sprookjesfiguren.

In de haven van Kopenhagen staat sinds 1913 een beeld van de Lille Havrue, de kleine zeemeermin. Laat je niet teleurstellen, het beeld zelf is slechts 1,25 meter hoog. Als er niet steeds een menigte rond het beeld zou staan, zou je het waarschijnlijk niet eens opmerken.

TIP: Toch is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en je kan het daarom zeker niet missen tijdens je bezoek aan Kopenhagen. Ga mee met een rondvaart door de haven voor € 13 en zie de Kleine Zeemeermin van dichtbij vanop het water. Boek je tour online

 1. Kastellet, de oude citadel

De voormalige citadel Kastellet is één van de meest bijzondere plekken in Kopenhagen. De oude vesting werd oorspronkelijk in 1662 in opdracht van Frederik III gebouwd en is één van de best bewaarde vestingwerken van Noord-Europa. Vooral vanuit de lucht is het domein spectaculair.

Binnenin de stadswallen staan verschillende eeuwenoude gebouwen die je kan bezoeken. Ga bijvoorbeeld binnen in de achttiende-eeuwse kazerne of bezoek de oude windmolen. Er staat ook een mooie kapel die tegenwoordig af en toe voor concerten wordt gebruikt.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's in Kopenhagen!
 1. Churchill Park

Het Churchill Park ligt vlakbij de Kleine Zeemeermin en Kastellet, dus je kan de drie makkelijk combineren tijdens je bezoek. Het park is vooral populair bij wandelaars en joggers en het is ook een geweldige plek voor fotografen. Het park kreeg zijn huidige naam in 1965 ter herdenking van Winston Churchill en de Britse hulp bij de bevrijding van Denemarken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Opmerkelijk in het park is de Gefion fontein die verwijst naar de mythische Scandinavische godin Gefion. Volgens de legende beloofde de Zweedse koning dat Gefion land mocht houden als ze het in één nacht kon omploegen. Ze veranderde haar vier zonen in ossen en ging de hele nacht aan de slag. Uiteindelijk nam ze het omgeploegde stuk grond en gooide ze het in zee, waardoor het eiland Seeland ontstond. Later werd Kopenhagen hierop gebouwd.

 1. Het paleizencomplex Amalienborg

Amalienborg is een paleizencomplex dat uit maar liefst 4 verschillende paleizen bestaat. De rococopaleizen werden in de achttiende eeuw rondom een plein gebouwd en zijn vrijwel identiek. Het Christian IX-paleis is nog steeds de koninklijke residentie. De Deense koningin Margrethe II en prins Henrik noemen het paleis dan ook hun thuis.

 • Het Christian VIII-paleis is tegenwoordig een museum. Op het plein vindt elke dag om 12:00 de wisseling van wacht plaats. Je kan de wacht dan vanaf het kasteel Rosenborg zien marcheren.
 • Het is museum is dagelijks tussen 10:00 en 15:00 te bezoeken. In de zomer is het langer op
 1. Het oude paleis Rosenborg

Rosenborg is een oud koninklijk paleis en doet tegenwoordig dienst als museum. Je kan er objecten en juwelen van het koningshuis bewonderen, waaronder de Deense Kroonjuwelen. Er hangt ook heel wat schilderkunst in het museum en er worden regelmatig nieuwe tijdelijke tentoonstellingen gehouden in het kasteel.

Vergeet ook zeker niet om even een wandeling door de tuinen van het kasteel te maken, ze zijn een bezoekje meer dan waard. Met een hop-on/hop-off door Kopenhagen kom je er langs, koop je tickets online vanaf € 27. Het paleis Rosenborg is open tussen 10:00 en 15:00. In het hoogseizoen is het museum langer open.

LEESTIP: Wil je ook graag meer ontdekken van Denemarken? Download dan onze gratis preview reisgids Denemarken en ontdek langs de mooiste plekjes!

 1. Christiansborg en het Deense parlement

Het 18-eeuwse paleis geeft je een kijkje in het koninklijke leven door middel van de koetsen en de kostuums die je er kan bekijken. Het paleis Christiansborg werd in de neo-barokke stijl opgetrokken op de plek waar eerder het koninklijke paleis te vinden was. Toen dat paleis afbrandde, verhuisde de koninklijke familie naar het Amalienborg.

Tegenwoordig zetelt het Deens parlement ook in het Christiansborg en je vindt er ook verschillende ministeries en het hooggerechtshof. Christiansborg is van dinsdag tot zondag te bezoeken tussen 10u en 17u.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. De tuin van de Royal Library

Achter de hekkens van het Parlementsplein van het Christianborg ligt de tuin van de koninklijke bibliotheek. Dit plekje wordt door veel toeristen overgeslagen, maar volgens de lokale bevolking is het één van de mooiste plekken in het centrum van de stad. Eenmaal je de tuin binnenwandelt, ben je opeens ver weg van het rumoer van de stad.

 1. Het Nationaal Historisch Museum in het paleis Frederiksborg

Het paleis Frederiksborg staat een stukje buiten het centrum van Kopenhagen, maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Dit sprookjespaleis werd gebouwd in de 17de eeuw in opdracht van de Deense koning Christian IV. Tegenwoordig huist het paleis het Nationaal Historisch Museum.

In het paleis kan je een kijkje nemen in de koninklijke geschiedenis. Je vindt er portretten, bijzondere meubels en allerlei objecten uit vorige eeuwen. Neem ook zeker een kijkje in de mooie kasteeltuinen van Frederiksborg. Een bezoekje aan het kasteel kan tussen 11:00 en 15:00.

TICKETS: Wil je graag met een gegidste tour mee vanuit Kopenhagen langs Roskilde, Frederiksborg & Kronborg? Boek je daguitstap online bij GetYourGuide (je kan tot 24u voor aanvang annuleren)

 1. Botanisk Have

Botanisk Have is de botantische tuin van de universiteit van Kopenhagen en een onderdeel van het Deense Nationaal Natuurhistorisch Museum. De indrukwekkende serres zie je al vanop redelijk afstand in het park staan, dus je kan er niet naast kijken. De kassen dateren van de 19e eeuw. Alles samen vind je meer dan 13.000 soorten planten, zowel binnen als buiten. Er is ook een collectie van meer dan 2 miljoen gedroogde planten die bestemd zijn voor onderzoek.

Een deel van de kassen zijn toegankelijk voor het publiek. De tuin is dagelijks open van mei tot september. Zowel in de warme als de koudere maanden is een bezoek zeker de moeite waard.

 1. De bijzondere Rundetårn

De Rundetårn is een opvallende toren in het centrum van de stad. Niet enkel de buitenkant is bijzonder, ook vanbinnen is het bouwwerk speciaal. Je hoeft namelijk niet voor lastige trappen te vrezen, want in de Rundetårn ga je met een spiraalvormige traploze gang naar boven.

Binnenin vind je een bibliotheek waar regelmatig tentoonstellingen en concerten worden gehouden. Maar er is nog meer, de toren huist ook de oudste sterrenwacht van Europa. Het beste van de toren blijft toch wel het uitzicht, wandel dus zeker die speciale trap op!

Wist je dat de Rundetaarn vooral beroemd is door de rol die hij speelde in de aflevering van Bassie & Adriaan? Ontdek de bijzondere Rundetårn tijdens onze stadswandeling door het centrum van Kopenhagen!
 1. Het winkelgebied Strøget

Strøget is het grote winkelgebied van de stad. Het hele gebied is autovrij en je kan er dus enkel te voet rondwandelen. Het gebied omvat meerdere straten en pleinen in het centrum van Kopenhagen en ligt tussen Kongens Nytorv en het Stadhuisplein. Je vindt er allerlei kleine en grote merken, maar ook kleine lokale boetiekjes. Echte shoppers moeten een kijkje nemen in warenhuis Illums bolighus en in het Magasin du Nord.

Op straat treden overal straatartiesten op en ’s avonds worden de straten en pleinen gezellig verlicht. Ook voor wie niet wil winkelen is het leuk om naar Strøget te komen. Er zijn heel wat leuke koffiebars en andere tentjes om even te pauzeren.

 1. Het Nationaalmuseet

Het Nationaalmuseet, het Nationaal Museum van Kopenhagen, is het grootste museum van het land. De exposities geven je inzicht in de geschiedenis en de cultuur van Denemarken.

In het Nationaalmuseet kan je heel wat verschillende tentoonstellingen over de Vikingen bezoeken en je kan er eeuwenoude archeologische vondsten bekijken. Ook de nauwe relatie tussen Denemarken en Noorwegen wordt er uit de doeken gedaan en je komt er meer te weten over de manier van leven in de zeventiende eeuw. Je kan het Nationaal Museum elke dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 bezoeken.

Ontdek de Deense hoofdstad aan de hand van enkele leuke tours en excursies!

 1. De hippiewijk Christiania

Christiania is de alternatieve buurt van Kopenhagen in de wijk Christianshavn. De buurt is een vrijstad en dus semionafhankelijk van hoofdstad Kopenhagen. De wijk werd oorspronkelijk door een groep hippies gesticht en heeft sindsdien haar alternatieve karakter nooit verloren. Je vindt er daardoor overal graffiti en andere straatkunst. Het doet een beetje denken aan Oost-Berlijn, maar dan zonder het grijze en grauwe karakter.

In Christiania is het legaal om softdrugs te verkopen omdat het een onafhankelijk deel van Kopenhagen is. De lokale bevolking van Kopenhagen gaat ook akkoord met het drugsbeleid, omdat de criminaliteit zo een stuk uit de hoofdstad zelf wordt geweerd. Schrik dus niet als je wietdealers in het openbaar bezig ziet.

De drugs worden voornamelijk verkocht in de Green Zone van Pusher Street, voor mocht je dit willen zien of net willen vermijden als je met kinderen op pad bent. Hou er ook rekening mee dat je niet overal foto’s mag nemen. De bewoners waarderen het niet als je ze ongevraagd gaat fotograferen. Je kan de vrijstad makkelijk een paar uurtjes verkennen en iets eten of drinken in de hippe restaurantjes of bars.

RONDREIS: Wil je naast Kopenhagen nog meer steden in Denemarken bezoeken? Met onze uitgestippelde rondreis door Denemarken kom je langs de mooiste steden en verborgen plekjes!

 1. Vor Frelsers Kirke

Er zijn wel een paar plekken in Kopenhagen waar je op kunt klimmen voor een mooi uitzicht over de stad, maar de Vor Frelsers Kirke of de Kerk van de Verlosser steekt er toch wat bovenuit. Het is de kerk die vlakbij Christiania ligt, je krijgt er dan ook een prachtig uitzicht over de hippiestad en de rest van Kopenhagen. De klim naar de torenspits op 90 meter hoogte is pittig, maar het loont zeker de moeite.

Het kerkgebouw zelf dateert uit de 17e eeuw, de opvallende toren met wenteltrap werd zo'n 100 jaar later gebouwd.

WANDELING: Wil je graag Kopenhagen verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Kopenhagen en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

 1. Bezoek de brouwerij van Carlsberg

Een bezoek aan Carlsberg is een reis naar de plaats waar Carlsberg in 1847 werd opgericht door JC Jacobsen Carlsberg. De tour voert u door de historische brouwerij evenals het fascinerende verhaal over het succes van Carlsberg en hoe Carlsberg van lokale brouwerij uitgroeide tot het wereldwijde biermerk.

De brouwerijtour begint in de oude graanschuur gelegen in de oorspronkelijke brouwerij.

 • Tijdens de tour kan je proeven van zeer speciaal bier, gebrouwen volgens het oudste recept uit de Carlsberg archieven.
 • Ontdek de grootste collectie ongeopende flessen bier ter wereld.
 • Wandel langs het "Meerminnen pad" en ontdek de Carlsberg´s kunstcollectie. Zie het kleine zusje van de wereldberoemde Kleine Zeemeermin. De originele Kleine Zeemeermin werd geschonken aan Kopenhagen door JC Jacobsen's zoon, Carl, in 1913.
 • In de biertuin kan je genieten van de beste hamburgers van de stad en een koud biertje in onze heerlijke geplaveide binnenplaats.
 • Voor openingsuren raadpleeg de website.
 • Boek je tickets voor je bezoek online € 13.
 1. Het kerkhof Assistens Kirkegård

De Assistens Kirkegård is de bekendste begraafplaats in Denemarken. Heel wat Deense beroemdheden hebben er hun laatste rustplaats gevonden. Je kan er onder andere een bezoekje brengen aan de graven van Hans Christian Andersen en Søren Kierkegaard. De begraafplaats is erg mooi opgesteld en doet ook dienst als wijkpark waar veel buurtbewoners een wandeling komen maken.

 1. Streetfood op zijn best in Reffen

Reffen is een street-foodmarkt op een oud industriegebied in Refshaleøen. Het hele gebied is zo’n 6000 vierkante meter groot en wordt helemaal ingepalmd door ruim 50 verschillende chefs die op de markt een eetstandje hebben neergepoot. Je vindt er alle soorten restaurants, van kleine foodtrucks tot moderne bars. Geniet met een hapje en een drankje van het uitzicht over de haven van de stad.

VERBLIJFTIP: Verblijf in het Copenhagen Admiral Hotel, gelegen aan het water en gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1780. Meer info en boeken.

 1. Dyrehavsbakken, het oudste pretpark van Europa

Bakken, of Dyrehavsbakken zoals het park voluit heet, is het oudste pretpark ter wereld. Het staat net buiten de stad, maar is absoluut een bezoekje waard. De bekendste attractie is een indrukwekkende houten achtbaan uit 1932. Er staat daarnaast ook een spookhuis en je kan er rondwandelen in een groot bosgebied en een hertenpark. Het park zelf is gratis, maar de attracties kosten wel geld. Je kan wel een armband kopen waarmee je onbeperkt op de attracties kan.

 1. Hans Christian Andersen Sprookjeshuis

Het Hans Christian Andersen Sprookjeshuis (HC Andersen Fairytale House) is een gezinsvriendelijke tentoonstelling over de schrijver en zijn verhalen. Je duitk er in de wondere wereld van zijn betoverende verhalen. Door middel van multimedia worden zijn wereldberoemde sprookjes tot leven gebracht.

Hans Christian Andersen verhuisde op veertienjarige leeftijd naar Kopenhagen om werk te zoeken als acteur. Hij werd toegelaten tot het Koninklijk Deens Theater omdat hij een uitstekende sopraanstem had, maar toen zijn stem veranderde, richtte hij zich op schrijven. Een groot deel van zijn tienerjaren bracht hij dus door in de stad.

Onze stadswandeling door Kopenhagen begint aan het bij het Hans Christian Andersen Sprookjeshuis. Daarna ga je verder langs onder andere het stadhuis van Kopenhagen, de Ny Carlsberg Glyptotek, het nationale Museum en nog zoveel meer! Download onze gratis stadswandeling door het centrum van Kopenhagen!

 1. Het stadhuis van Kopenhagen

Het stadhuis van Kopenhagen is een groot gebouw dat het centrale Stadhuisplein domineert. Het gigantische bouwwerk werd opgetrokken in 1905 en is de thuisbasis van de gemeenteraad en de burgemeester. De toren is maar liefst 105 meter hoog en daarmee ook een van de hoogste gebouwen van Kopenhagen.

Wie de 300 treden naar de top van de toren trotseert, krijgt als beloning een prachtig uitzicht over het stadscentrum en de Tivoli Gardens. Je kan ook het hoofdgebouw van het stadhuis bezoeken. Let dan zeker op de unieke wereldklok en de indrukwekkende inkomhal en sla ook zeker de mooie binnenplaats niet over! Boek je rondleiding door het stadhuis van Kopenhagen hier.

 1. Cirkelbroen (The Circle Bridge)

Dit modern stukje architectuur zal ongetwijfeld ook je aandacht trekken! De Cirkelbroen (ook wel gebekd als The Circle Bridge) verbindt de gebieden rond de haven van Kopenhagen. In augustus 2015 werd deze voetgangersbrug Cirkelbroen geopend voor openbaar gebruik zodat de fietsende pendelaars zich beter kunnen verplaatsen.

Je zal meteen ook zien dat het niet zomaar een standaard brugje is. De brug bestaat uit vijf cirkelvormige platforms van verschillende grootte, elk met een eigen mast, wat de naam van de brug verklaard. Daarnaast is het niet alleen een functioneel voordeel voor de stad, het prachtige ontwerp met de vijf masten op een schip aan de kade is ook een mooie verwijzing naar de scheepvaartgeschiedenis van Kopenhagen.

 1. The Forgotten Giants (De Vergeten Reuzen)

"The Forgotten Giants" (De Vergeten Reuzen) is een kunstproject dat in 2015 werd gelanceerd door de Deense kunstenaar Thomas Dambo. De kunstenaar en zijn team creëerden enkele grote sculpturen van reuzen gemaakt van gerecyclede materialen, zoals hout en ander afval. Elke reus heeft zijn eigen unieke kenmerken en persoonlijkheid. Ze variëren in grootte, maar kunnen tot wel 6 meter hoog zijn.

Met dit project wilt men de mensen de natuur in te trekken en te laten genieten van de schoonheid van de omgeving, terwijl ze op zoek gaan naar deze verborgen reuzen. Door ze "vergeten" te noemen, wil Dambo ook de aandacht vestigen op het feit dat we soms de schoonheid van de natuur over het hoofd zien of vergeten. Ze liggen verscholen in het bos, langs het water, boven op een auto in de buitenwijken van Kopenhagen. Kan jij ze vinden?

Locaties van de reusachtige sculpturen

 1. Ny Carlsberg Glyptotek

De Ny Carlsberg Glyptotek, opgericht door Carl Jacobsen, de zoon van de stichter van de Carlsbergbrouwerijen, is een kunstmuseum dat al in 1888 voor het eerst zijn deuren opende. Het bevat de persoonlijke kunstcollectie van de stichter. Het is vooral een beeldenmuseum, met historische beelden uit het oude Egypte, Griekenland en Rome en modernere werken van beeldhouwers als Rodin en Degas.

Het is ook bekend om zijn belangrijke collectie schilderijen waaronder een uitgebreide collectie Franse impressionistische schilderijen en een aantal werken uit de Deense Gouden Eeuw. In totaal herbergt het museum meer dan 10 000 kunstwerken.

 1. Copenhagen Opera House

Het operagebouw in Denemarken ligt recht tegenover het Koninklijk Paleis en is als je het ons vraagt een beetje atypisch, wat het des te meer de moeite maakt om te bezoeken! Dit schitterende gebouw heeft een trekje weg van een voetbalstadion. Het Copenhagen Opera House is super modern langs de buitenkant en wordt bijna volledig omgeven door water. ’s Avonds is het erg mooi om het gebouw verlicht te zien.

Wanneer je tijd hebt om een voorstelling mee te pikken, zal de ongelooflijk goede akoestiek in de zaal je zeker opvallen. Doe je liever een tour door de opera, vergeet dan zeker niet om ook te kijken naar het 'gouden plafond' beplakt met goudfolie en de prachtige lampen in de foyer.

RONDREIS: Bekijk ook zeker onze blog met een rondreis door Denemarken, een complete voorbeeldroute door dit prachtige land.

 1. Fietsen in Kopenhagen

Kopenhagen is een echt paradijs voor fietsers. De fietspaden zijn van uitstekende kwaliteit en brengen je snel in alle belangrijke straten en wijken. Je kan makkelijk een fiets huren of een fietstocht met een gids boeken. Het is een echte belevenis om de wijken Vesterbro, Nørrebro, Carlsberg, Christiansborg of Christianshavn per fiets te verkennen. Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete fietstours in Kopenhagen:

Onze tip: Boek hier een begeleide fietstocht in Kopenhagen.

 1. Eten & drinken in Kopenhagen

De Deense keuken is ontstaan uit een voorraadsysteem waarin ze vis, vlees, brood en groenten zo lang mogelijk wilden bewaren. Tegenwoordig zijn die eetgewoonten natuurlijk al veranderd, maar er zijn wel nog steeds een paar typische Deense gerechten die je zeker eens moet uitproberen wanneer je naar Kopenhagen gaat! Proef de Scandinavische lekkernijen tijdens deze culinaire tocht door Kopenhagen.

Het traditionele smörrebröd

Smörrebröd is soort belegd broodje: je krijgt een dikke snee roggebrood met daarop iets van beleg naar keuze, te kiezen uit ondenkbaar veel verschillende soorten. Vaak wordt het smörrebröd bereid door de zogenaamde 'smörrebrödmeisjes'. Die hebben een speciale opleiding gehad (ja, echt) om smörrebröd te maken en vervolgens ook te beleggen. Zeker eens uitproberen dus!

Haring

Daarnaast is haring, meestal gepekeld, een typische Deense gerecht. Andere vissoorten worden eveneens meestal gepekeld.

Frikadeller

Het nationale gerecht van Denemarken is ‘frikadeller’ oftewel Deense vleesballetjes. Frikadeller zijn een populair gerecht die meestal worden gemaakt met gemalen varkensvlees en af en toe ook toevoeging van gehakt. Deze kleine gehaktballetjes worden al meer dan 200 jaar in Denemarken bereid en geconsumeerd. Locals en toeristen smullen het hele jaar door van de frikadellen in alle delen van het land.

Carlsberg bier

Misschien verrassend (of misschien ook niet) maar bier is niet weg te denken uit de Deense samenleving. Er wordt bij zowat elke gelegenheid geklonken met een biertje. In het lijstje van Deense specialiteiten mogen we dus zeker niet vergeten om he bier een plaatsje te geven. Carlsberg is het bekendste Deense bier. Het hoofdkwartier van de brouwerij ligt ook in Kopenhagen. Alvast een goed excuus om een biertje te drinken!

Deense røde pølser

Het is geen schande om tijdens je vakantie ook eens fastfood te eten, maar probeer misschien wel om de vele typische fastfoodrestaurants te vermijden. Het échte Deense fastfood vind je namelijk alleen in een ‘pølsevogn’ oftewel een hotdogkraampje. De hotdogs worden gemaakt met de typische Deense røde pølser (rode worst) en zijn het proeven waard!

 1. Hoe geld besparen in Kopenhagen?

 • Bespaar tijd en geld met de Kopenhagen City Card.
 • Je krijgt gratis toegang tot meer dan 80 musea en bezienswaardigheden.
 • Tevens krijg je kortingen bij deelnemende restaurants en activiteiten.
 • De City Card is verkrijgbaar voor een periode van 24, 48, 72 en 120 uur.
 • Koop je City Card online en geniet in alle vrijheid van je bezoek + bespaar flink wat tijd uit aan de kassa's.
 1. Waar overnachten in Kopenhagen? Onze favorieten

Hotel Axel Guldsmeden

Met stip op 1 onze favoriete hotel in Kopenhagen is Axel Guldsmeden. Dit is een zeer leuk en bijzonder hotel, met een echte wow-factor! Een eco-friendly hotel met het nodige comfort? Het kan.

Axel Guldsmeden is een 4-sterrenhotel waar ze uitpakken met hun nieuwe ideeën en kreeg dan ook een Green Globe certificaat toegewezen. Het hotel ligt in de trendy wijk Vesterbro en hoort bij de top 20 beste hotels in Kopenhagen. Hier logeer je voor € 140/nacht, ontbijt inbegrepen. Klik hier en geniet van deze bijzondere ervaring.

Bedwood Hostel

Op zoek naar een iets goedkopere verblijf in een heel pittoresk gebouw? Kijk dan zeker eens naar het Bedwood Hostel. Dit gezellige 2-sterrenhostel is gelegen vlakbij het historische en toeristische hart van Nyhavn.

Deze hostel vind je in een historisch pand uit 1756 en wordt door bezoekers als top gezien! Nette kamers en erg vriendelijk personeel, bovendien kan je er fietsen huren, ideaal om Kopenhagen te ontdekken op 2 wielen. Kies er voor een privé-kamer of slaap op zaal. Hier slaap je al vanaf €20/nacht. Meer info en boeken klik hier

Nog meer opties om te overnachten?

Wil je graag nog meer adviezen over leuke plekjes om te overnachten? Bekijk onze selectie met onze favoriete hotels en hostels in Kopenhagen.

 1. Filmpje: de highlights van Kopenhagen

Benieuwd naar hoe Kopenhagen eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Kopenhagen moeten reizen!

 1. Download je gratis rondreis met de auto door Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis preview reisgids Denemarken downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 november 2023 - lode scheerder

Heel degelijke gids. Schetst duidelijk de verschillende bezienswaardigheden. De wandeltocht kan gemakkelijk opgesplitst worden.

- 6 augustus 2023 - Kristien

Ik heb heel veel leuke en goede tips uit deze website gehaald ! Echt een aanrader

- 5 januari 2023 - Patrick Mentens

Zeer interessante brochure met veel tips en mooie stadswandeling.

- 30 september 2022 - de Roeck Morena

Zeer ruime en mooie stad . Kopenhagen heeft mijn verwachtingen overtroffen . Vergeet ook Rosenborg Castle niet , alsook het wat verder afgelegen Frederiksborg in Hillerod .

- 14 september 2022 - Impens Remi

Fantastisch goeie gids! Een echte anrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?