Waar overnachten in Kopenhagen? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Kopenhagen? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (2024)

1 januari 2022 in Denemarken0 reacties

Op zoek naar een hotel of verblijf in Kopenhagen?

Plan je een citytrip naar Kopenhagen maar weet je nog niet zeker waar je wil overnachten? Geen zorgen! Hier krijg je een overzicht van 15 trendy hostels en hotels, waar voor elk wat wils tussen zit.

  1. Bedwood Hostel

Op zoek naar een iets goedkopere verblijf in een heel pittoresk gebouw? Kijk dan zeker eens naar het Bedwood Hostel. Dit gezellige tweesterrenhostel is gelegen in het vlakbij het historische en toeristische hart van Nyhavn.

Deze hostel vind je in een historisch pand uit 1756 en wordt door bezoekers als top gezien! Nette kamers en erg vriendelijk personeel, bovendien kan je er fietsen huren, ideaal om Kopenhagen te ontdekken op 2 wielen. Kies er voor een privé-kamer of slaap op zaal. Hier slaap je al vanaf €20/nacht. Meer info en boeken klik hier

  1. Hotel Axel Guldsmeden

Dit is een zeer leuk en bijzonder hotel, met een echte wow-factor! Perfecte ligging in Kopenhagen tussen leuke restaurantjes en winkels. Een eco-friendly hotel met het nodige comfort.

Axel Guldsmeden is een 4-sterrenhotel waar ze uitpakken met hun nieuwe ideeën en kreeg dan ook een Green Globe certificaat toegewezen. Het hotel ligt in de trendy wijk Vesterbro en hoort bij de top 20 beste hotels in Kopenhagen. Hier logeer je voor € 140/nacht, ontbijt inbegrepen. Klik hier en geniet van deze bijzondere ervaring.

  1. The Alexandra Hotel

Teruggaan naar de 1960’s in Denemarken? Dit is je kans. The Alexandra Hotel is helemaal ingericht in een retrostijl, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat het hotel niet mee is met haar tijd.

In elke kamer heb je namelijk flat screens en gratis WiFi! Om het plaatje af te maken is het op wandelafstand van Kopenhagens eigen Hard Rock Cafe, de Tivoli Gardens en de Rundetaarn. Hier betaal je zo'n € 200 per nacht, ontbijt inclusief. Je kan er terecht in het eetcafé Godtfolk voor biologische maaltijden en bekende Deense en internationale gerechten. Na het diner kunt u genieten van drankjes in de elegante lobbybar of in de tuin. Meer info en boeken.

  1. Hotel Østerport

Aan het gelijknamige station en vlakbij Kastellet, het befaamde fort van Kopenhagen, en De Kleine Zeemeermin vind je het 3-sterren Hotel Østerport. Hier kan je voor €80 per nacht al een kamer kan boeken inclusief ontbijt! Ideaal dus voor een citytrip waarbij je veel bezienswaardigheden op een korte tijd wil zien. Meer info en beschikbaarheid.

Leuke extra's:

  • Alle kamers zijn voorzien van een smart-tv met Google Chromecast, zodat u Netflix, HBO en andere streamingdiensten kan bekijken.
  • Tijdens uw verblijf ontvangt u een gratis smartphone met gratis lokale en internationale gesprekken en onbeperkte data.
  • Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat onder meer uit zoete deegwaren, brood, kaas en jam. Er worden ook worstjes, spek en eieren geserveerd.
  1. Savoy Hotel

Het Savoy Hotel ligt in het centrum van Kopenhagen vlakbij Tivoli Gardens en alleen al voor de Art Nouveau architectuur van het gebouw zelf zou je hier willen verblijven. Zowel de buiten- als de binnenkant zijn een echte streling voor het oog! Daarbovenop is het gelegen in Vesterbro. Heerlijk ontbijt en uiterst vriendelijk personeel. Goede locatie. In de omgeving kun je naar goede restaurants. Vlakbij het station van Kopnhagen. Meer info en prijzen. Reken op zo'n € 220/nacht

  1. CPH Living

Oorspronkelijk een Duitse sloep, maar nu een trendy boothotel in het centrum van Kopenhagen: CPH Living is het eerste varende hotel van Denemarken. Zo kan je optimaal genieten van Kopenhagens waterwegen terwijl je ook nog eens op wandelafstand logeert van Christianshaven, Tivoli Gardens en Brygge. Ook hun kamers volgen de Scandinavische traditie en zijn dan ook heel licht en simpel ingericht, met een volledig glazen wand zodat je een uitstekend zicht hebt op het water vanuit je kamer. Opgelet snel en vaak volzet, snel zijn is dus de boodschap. Klik hier om te boeken.

  1. Ocean Hotel

Het Ocean Hotel ligt net buiten het centrum van Kopenhagen en is vlakbij de luchthaven. Je kan dus heel gemakkelijk de metro nemen naar het centrum van Kopenhagen. Het is een heel rustig en licht hotel, ideaal om tot rust te komen tijdens je citytrip.

Het hotel ligt aan de rand van Kopenhagen maar de metro ligt op een paar honderd meter afstand en je bent bent in 10 minuten in het Nyhavn. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Wij hadden de kleinste kamer wat voor twee personen prima was. De kamer was knus en gezellig en schoon. Ik kan het hotel wat meer een bed and breakfast is van harte aanbevelen. Meer info en boeken.

Onze tip: Wil je graag Kopenhagen verkennen? Download dan zeker onze gratis stadswandeling Kopenhagen en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

  1. Hotel Kong Arthur

Vlakbij het centrale metrostation NØrreport vind je hotel Kong Arthur dat haast verstopt zit tussen Kopenhagens vele mooie gebouwen. Het kijkt uit op het water en is vlakbij Tovernehalle, de droom van elke food lover. Ook Kong Arthur zelf serveert een hartig Scandinavisch ontbijt.
Onze tip: er is een cozy hour met gratis drankje om 17 - 18 uur, zeer leuke idee was dat. Bij het inchecken ontvang je waardebonnen om te besteden in de bar. Hier betaal je zo'n € 180/nacht. Meer info en boeken.

  1. 71 Nyhavn Hotel

Ook dit hotel heeft een verhaal. 200 jaar geleden was het nog een warenhuis, maar nu kan je hier een heel gezellig hotel terugvinden in het midden van Kopenhagen. 71 Nyhavn Hotel heeft twee gedeeltes: het jongere gedeelte dat 'the Yellow Warehouse' is gedoopt en het oudere zusje, 'the Red Warehouse'.

Het ontbijt is geweldig. Gemaakt om eieren te bestellen, wat zo zeldzaam is in Europese hotels. Geweldige omgeving en weg van het drukke deel van Nyhavn dus het is echt rustig en uitzicht vanuit de kamers is geweldig. De kamers zijn niet groot, maar zeer comfortabel. Dit is een 5* hotel, verwacht je dan ook een hoge prijzen. Meer info en boeken.

  1. Nimb Hotel

Wil je alles erop en eraan en hou je van sprookjes? Dit hotel dat tegenover het centrale station ligt en deel uitmaakt van de Tivoli Gardens is wat je zoekt. Binnenin is het ingericht op een neutrale, maar stijlvolle Deense manier en kan je in alle luxe genieten van lekkere Scandinavische gerechten. Nimb Hotel is ideaal voor als je jezelf echt eens lekker wil verwennen. Geniet van het magische uitzicht vanop het dak. Hier betaal je zo'n €374/nacht. Meer info en boeken.

  1. Wakeup Copenhagen

Het stijlvolle hotel Wakeup Copenhagen ligt in het centrum van Kopenhagen, op slechts 15 minuten te voet van de Tivoli-tuinen. Het biedt gratis WiFi en kamers met airconditioning, luxe bedden en een flatscreen-tv.

Vlakbij het treinstation Dybbølsbro, er is tevens een grote ondergrondse (betaal)parking. Simpele maar nette kamers (wel wat te klein voor mij) met een goed bed en een goede badkamer. Professionele receptiemedewerkers die goed Engels spreken. Perfect locatie voor een budgetreis naar Kopenhagen. Hier slaap je vanaf € 110/nacht Meer info en boeken.

  1. Copenhagen Admiral Hotel

Het Copenhagen Admiral Hotel is aan het water is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1780. Het ligt naast het Koninklijk Paleis Amalienborg en tegenover het Operahuis van Kopenhagen. Naast deze ideale ligging biedt het viersterrenhotel ook nog een gastronomisch restaurant, een ontbijtbuffet met biologisch voedsel en thee- en koffiefaciliteiten op de kamer.

Verder zullen de 200 jaar oude balken uit de regio Pommeren, de bakstenen muren en gewelfde gangen geven het Copenhagen Admiral Hotel zorgen voor de karakteristieke charme. In de meeste kamers zijn de originele houten balken zichtbaar gebleven. Alle kamers zijn bovendien voorzien van een zithoek, een minibar en een televisie met meerdere kanalen. Meer info en boeken.

  1. Steel House Copenhagen

Steel House Copenhagen is een fris en modern hostel, op 5 minuten lopen van pretpark Tivoli en het centraal station van Kopenhagen. Dit leuke hostel beschikt niet alleen over privékamers en slaapzalen maar ook over een café, een bar en een binnenzwembad. In de gehele accommodatie is er bovendien ook gratis WiFi beschikbaar. Wil je graag wat meer informatie over de stad? De receptie is 24 uur per dag geopend! Meer info en boeken.


  1. Hotel Ottilia by Brøchner Hotels

Luxe boetiekhotel Hotel Ottilia by Brøchner Hotels ligt in de wijk Carlsberg en biedt diverse gemeenschappelijke loungeruimtes, gezellige bars en een Italiaans restaurant. Maar wat dit hotel zo bijzonder maakt is dat iedere gast een gratis wijnuurtje voorzien krijgt. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van alle moderne comfort. Verder heb je op de bovenste verdieping een 360 graden uitzicht over Kopenhagen. Meer info en boeken.

  1. Generator Kopenhagen

Beleef een design hostel in Kopenhagen in het centrum op een steenworp van Kongens Nytorv Square! Generator Kopenhagen is onderdeel van een bouwproject van Philippe Starck en een inspirerende ontmoetingsplek voor zowel reizigers als de lokale bevolking die zich aangetrokken voelen door het unieke meubelontwerp en de ruime bar en café. Dankzij de leuke illustraties van Tim Bjørn, de indrukwekkende verlichtingen, het grote buitenterras, een Shuffleboard en de pétanquebaan waan je je in een ware oase in het hart van de stad. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis reisgids Denemarken downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?