Kopenhagen, wandeling langs alle highlights van de stad

Koop de volledige reisgids voor € 10

Kopenhagen, wandeling langs alle highlights van de stad

  • Startpunt: Hans Christian Andersen Sprookjeshuis
  • Eindpunt: Strøget
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toerisme Kopenhagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Kopenhagen, wandeling op eigen ritme

Kopenhagen is een compacte en toegankelijke stad en kan daarom makkelijk te voet worden verkend. Deze wandeling kan je ofwel in 1 keer afleggen om een goed idee te krijgen van de stad, maar als je ook verschillende bezienswaardigheden wil bezoeken, zal je de wandeling moeten spreiden over 2 dagen. Als je de hele wandeling afgelegd hebt, heb je alle niet-te-missen bezienswaardigheden van Kopenhagen gezien. Lees meer over Kopenhagen in ons blogartikel.

Je begint de wandeling bij het Hans Christian Andersen Sprookjeshuis. Daarna ga je verder langs onder andere het stadhuis van Kopenhagen, de Ny Carlsberg Glyptotek, het nationale Museum, Christianborg Slot en het Thorvaldsens Museum. Natuurlijk wandel je ook voorbij de kleurrijke Nyhavn, het indrukwekkende Amalienborg, het oude pretpark Tivoli Gardens en het standbeeld van de kleine zeemeermin. Eindigen doe je in de bekende winkelstraat Strøget.

Waar overnachten in Kopenhagne?

Hotel Axel Guldsmeden

Met stip op 1 onze favoriete hotel in Kopenhagen is Axel Guldsmeden. Dit is een zeer leuk en bijzonder hotel, met een echte wow-factor! Een eco-friendly hotel met het nodige comfort? Het kan.

Bedwood Hostel

Op zoek naar een iets goedkopere verblijf in een heel pittoresk gebouw? Kijk dan zeker eens naar het Bedwood Hostel. Dit gezellige 2-sterrenhostel is gelegen vlakbij het historische en toeristische hart van Nyhavn.

Nog meer opties om te overnachten?

Wil je graag nog meer adviezen over leuke plekjes om te overnachten? Bekijk onze selectie met onze favoriete hotels en hostels in Kopenhagen.

Denemarken

Gratis stadswandeling Kopenhagen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Denemarken

Ontdek Denemarken via een volledig uitgewerkte rondreis van 14 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. 3 stadswandelingen, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

26 ervaringen

- 23 mei 2023 - j de Nooij

top site . goede info ter zake doenend

- 2 mei 2023 - Pirquin

zeer interessante route om als eerste te doen waarmee je de meeste bezienswaardigheden ziet. Ik zou dit wel opsplitsen want in realiteit moeilijk op 1 dag te doen wanneer je wat meer tijd uitrekt ;).

- 29 januari 2023 - W Sijs

Wil deze zomer naar Denemarken met camper en ook een 2 dagen copenhagen. Hebben we een beetje een idee wat er te zien is .

- 13 november 2022 - Deneyer

Een supergoede leidraad om Kopenhagen zonder gids te ontdekken!

- 15 oktober 2022 - Miranda Pemen

Beste Een bezoek aan Kopenhagen wordt waarschijnlijk nog uitgesteld maar ik heb alvast genoten van jullie wandelgids met de voornaamste bezienswaardigheden, tips,... We gaan deze zeker uitproberen eens we in Kopenhagen zijn. We hebben eerder reeds de wandelingen van Parijs en Berlijn via jullie wandelgidsen gedaan. Deze waren super, duidelijk en we hebben zo genoten. Dank je wel.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?