19 x mooiste bezienswaardigheden van Santa Cruz de Tenerife

Volledige reisgids kopen voor € 10

19 x mooiste bezienswaardigheden van Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is een fijne mix van strand, geschiedenis en ontspanning.

Een van de twee hoofdsteden van de Canarische Eilanden, samen met Las Palmas de Gran Canaria, is Santa Cruz de Tenerife, het culturele centrum van Tenerife. Hier is veel te zien en doen, ook voor wie meer te weten wil komen over de cultuur en geschiedenis van het eiland.
Hieronder vind je onze 19 favoriete bezienswaardigheden van Santa Cruz de Tenerife.

Voordelig je reis naar Tenerife boeken

Ga op reis naar Tenerife met Tui, 8 dagen vanaf € 476: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Tenerife bij Sunweb vanaf € 429 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Tenerife bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod

De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

Inhoud artikel

 1. De kerk van de Onbevlekte Ontvangenis

De kerk van de Onbevlekte Ontvangenis is de belangrijkste kerk in de stad en de enige kerk op de Canarische Eilanden met 5 schepen. De kerk werd gebouwd op de plek waar ooit een kapel stond die door de Spaanse conquistadores was gebouwd, en waar later de stad uit zou ontstaan. Men verwijst soms naar dit gebouw als een kathedraal, maar dat is niet juist. Het is niettemin een plek die cultureel gezien best interessant is.

 1. Museo de la Naturaleza y el Hombre

Museo de la Naturaleza y el Hombre, het Museum van de Natuur en de Mens, is een van de beste musea van Tenerife en een bezoekje waard , zelfs al moet je je hiervoor even wegrukken van de zonneschijn voor een overdekte activiteit. In het museum vind je een grote collectie over de cultuur van de Guanches, een inheems volk dat voor de Spaanse verovering op Tenerife woonde.

De collecties bevinden zich in een vroeger burgerhospitaal, een mooi voorbeeld van de neoklassieke architectuur van de Canarische Eilanden.

Nog meer te weten komen of Santa Cruz de Tenerife en z'n geschiedenis? Ga mee met een gegidste wandeling door Santa Cruz de Tenerif en ontdek de mooiste plekjes van de stad, met sappige verhalen en leuke weetjes.

 1. Mirakels in de kerk van San Francisco de Asís

De kerk van San Francisco de Asís is een van de belangrijkste monumenten in Santa Cruz de Tenerife. De kerk werd afgewerkt in 1680 en je vindt er een belangrijke kunstcollectie. Het gebouw wordt over het algemeen beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van barokarchitectuur in de Canarische Eilanden. De kerk is vooral bekend omwille van een miraculeus schilderij van Jezus Christus, dat in 1893 een cholera-epidemie zou gestopt hebben toen het door de straten werd gedragen.

 1. Schone kunsten in het Museo Municipal de Bellas Artes

Museo Municipal de Bellas Artes, het Museum van Schone Kunsten, is een echte must voor kunstliefhebbers. Het museum dateert uit 1840 en binnenin vind je een kunstcollectie die gaat van de 16de tot de 20ste eeuw.

 1. Hedendaagse architectuur in het Tenerife Espacio de las Artes (TEA)

Tenerife Espacio de las Artes, of TEA in het kort, is een hedendaags museum en culturele ruimte waarin zich een bibliotheek en een centrum voor fotografie bevindt, alsook een tentoonstellingszaal. Het gebouw werd door Herzog & de Meuron ontworpen, een Zwitsers architectenbureau.

 1. Lokale producten op de Coöperatieve Markt van Onze Lieve Vrouw van Afrika

In de Coöperatieve Markt van Onze Lieve Vrouw van Afrika, met de opvallende klokkentoren, vind je lokale handelaars. Samen met de lokale bevolking kan je hier verse producten, vis en andere zaken kopen aan zeer goede prijzen.

 1. Kunst in kunstcentrum La Recova

Kunstcentrum La Recova is een oude overdekte markt uit 1851 die in 1992 werd omgevormd tot een tentoonstellingsruimte. Hier worden jaarlijks zo’n 12 tentoonstellingen gehouden. Ga er dus zeker even een kijkje nemen tijdens je bezoek aan de stad.

 1. Het kunstmatig meer van Plaza de España

Plaza de España is het grootste plein in de stad en ook het grootste op eender welk Canarisch Eiland. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats. Op het plein is er een kunstmatig meer.

 1. Plaza Weyler in het hart van Santa Cruz de Tenerife

De Plaza Weyler ligt in het hart van de stad. Het plein werd genoemd naar de Spaanse Generaal Valeriano Weyler en werd in 1893 aangelegd door Vicente Ermine.

 1. Strand, strand, strand!

Uiteraard liggen er in Santa Cruz de Tenerife ook verschillende stranden. Benieuwd naar onze favoriete stranden? Lees onze selectie op de mooiste stranden van Tenerife.

 1. 600 verschillende soorten palmbomen in het Palmetum

Palmetum is een botanische tuin gespecialiseerd in palmbomen. Er zijn charmante, schaduwrijke paden, prachtige uitzichten over de oceaan, een serre, watervallen, riviertjes en vijvers, en een museum gewijd aan palmbomen. De waardevolle palmbomencollectie hier bestaat uit rond de 600 verschillende soorten, en het is een leuke plek om te bezoeken, zelfs wanneer je totaal geen interesse in palmbomen hebt.

 1. Waterpret in het Parque Marítimo César Manrique

Parque Marítimo César Manrique is een populair vrijetijdscomplex dat door architect César Manrique werd ontworpen. Het werd in 1995 ingehuldigd en beslaat een oppervlakte van 22.000 m².

In het complex vind je natuurelementen zoals vulkaanrots, palmbomen en sierplanten die rond drie zoutwaterzwembaden staan. Er zijn ook een artificiële waterval, een warmwaterbron-hot tub, een gym, speeltuinen voor de kinderen, een klein strand, eetgelegenheden en andere faciliteiten.

 1. De neoklassieke fontein Fuente Isabel II

De neoklassieke fontein uit blauwe steen, Fuente Isabel II, werd ontworpen door Pedro Maffiotte en gebouwd in 1844, bij het begin van de regering van Isabel II. De fontein heeft 5 spuitgaten, elk in de vorm van een leeuwenkop.

 1. Het Geschiedkundig Militair Museum van de Canarische Eilanden

Het Geschiedkundig Militair Museum van de Canarische Eilanden is gratis toegankelijk en vertelt het verhaal van de (militaire en gewapende) conflicten doorheen de geschiedenis. Het is een respectvol eerbetoon aan al wie betrokken raakte bij conflicten door de eeuwen heen.

 1. Bezoek de Correíllo La Palma

Correíllo La Palma speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Tenerife. Het schip werd omgetoverd in een museum en is open voor het publiek. Een coreíllo is een soort boot die specifiek ontworpen werd voor de communicatie tussen de Canarische Eilanden. Hij zou post, cargo en passagiers vervoerd hebben. De La Palma werd in Middlesbrough gebouwd in de scheepswerven van W. Harkess and Son Ltd. In 1912. Meer info op de website.

 1. Daguitstappen en excursies vanuit Santa Cruz de Tenerife

Er valt heel wat te beleven in en rond Santa Cruz de Tenerife. Benieuwd naar onze favoriete daguitstappen en excursies? Je leest er meer over hier.

 1. Herbeleef geschiedenis in Castillo de San Juan Bautista

Castillo de San Juan Bautista was een belangrijk onderdeel van de verdediging van de stad. Het fort werd in 1641 gebouwd met een ronde toren die uitkijkt over zee. Elk jaar op 25 juli wordt hier de Slag om Santa Cruz de Tenerife (1797) nagespeeld, een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de stad. Tijdens deze slag probeerde de Britse Admiraal Horatio Nelson zonder succes de stad binnen te dringen om zo controle over de archipel te krijgen.

 1. Groen en kunst in het García Sanabria Park

Het García Sanabria Park is de groene long van de stad. Hier vind je 6 hectare groen vol fonteinen en talrijke stukken publieke kunstwerken. Het is een aangename plek voor een wandeling, of om even af te koelen en om aan de drukke straten van Santa Cruz te ontsnappen.

 1. Waar overnachten in Santa Cruz de Tenerife?

Er zijn tal van accommodaties in Santa Cruz de Tenerife, zowel aan het strand als meer in de binnenstad.

Waar wij reeds sliepen in Santa Cruz de Tenerife

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 2 november 2021 - Jean Ruttens

Perfecte tips

- 22 maart 2020 - Herman janssen

Fantasties

- 18 december 2019 - Jacqueline Grift

misschien zou er ook behalve de mooie bezienswaardigheden ook tips kunnen staan waar je parkeerterreinen kunt vinden en eventueel hoe in het centrum te komen. Er was dat wij er heen wilden zoveel opgebroken dat wij de auto alleen helemaal boven konden parkeren Daar bleek dat naar het centrum lopen niet te doen was. En hebben wij uiteindelijk niks van al het moois kunnen zien!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?