4 x mooiste stranden van Las Palmas de Gran Canaria

Volledige reisgids kopen voor € 10

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Waar liggen de mooiste stranden van Las Palmas? (kaartje)

  1. Playa del Confital

El Confital ligt net voorbij Las Canteras. Hier vind je niet alleen de beste surfgolven, maar ook beschutte inhammen en natuurlijke zwemplekjes in de rotsen waar je kan pootjebaden en zwemmen. Kiezels en gladde keien wisselen af met stukjes zandstrand in de zomer. Dit strand wordt vooral door lokale bewoners gebruikt, en het is er meestal niet zo druk als op Las Canteras. Graag overnachten in de buurt van dit gezellige strand? Dan verblijf je best in Las Palmas, bekijk onze favoriete hotels in Las Palmas de Gran Canaria.

REISGIDS: Nog meer ontdekken van Gran Canaria? Download hier onze gratis reisgids Canarische Eilanden.

  1. Playa de la Laja

Aan de zuidoostelijke uitlopers van de stad, ligt het strand La Laja dat een pak rustiger is dan andere stadsstranden. Behalve tijdens het hoogseizoen, heb je dit strand bijna helemaal voor jezelf. Pas wel op, want de stroming kan er sterk zijn en het water nogal wild. Vanop het strand heb je mooie uitzichten op Las Palmas en de haven.

  1. Playa de las Canteras

Hét hoogtepunt van de kustlijn van Las Palmas is ongetwijfeld het 3,5 km lange strand van Las Canteras. Het wordt meestal omschreven als één van de beste stadsstranden van Las Palmas, of zelfs het beste van Europa. Het strand is zo lang dat het werd opgedeeld in verschillende stranden.

  • Aan de noordkant vind je het uitgestrekte en kalme strand Playa Grande.
  • Te midden vind je het meer intieme Playa Chica waar je op zoek kan naar rust en stilte.
  • Ten zuiden van Playa Chica ligt Peña de la Vieja, genoemd naar een kleine rots die halfweg tussen de kust en het rif uitsteekt.
  • Tot slot, aan de zuidkant, vind je La Cícer, het sportieve deel van het strand, bekend om zijn surfscholen en constante golven.

HUURAUTO: Ben je van plan om het volledige eiland af te reizen en zoveel mogelijk te zien? Dan beschik je best over een eigen auto want het openbaar vervoer komt namelijk niet overal. Wij raden je dan ook aan om een auto te huren via Sunny Cars.

  1. Playa de Las Alcaravaneras

Alcaravaneras is een vlakke zandstrook in hartje Las Palmas de Gran Canaria, in Puerto de La Luz. Er ligt aan beide kanten een jachthaven, met verder weg grote scheepskranen. Hoewel het in de haven ligt, is dit toch een proper en veilig strand waar het zelden heel druk is, behalve tijdens de schoolvakanties. Het is een geweldig strand voor een snelle duik of om wat te zonnen.

Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Las Palmas de Gran Canaria?

Aan accommodatie geen tekort in Las Palmas de Gran Canaria! Je kan overnachten in de grote hotels bij de stranden. Plaza España en Santa Catalina zijn ook leuke buurten om te verblijven. Of maak het jezelf gemakkelijk en ontdek onze favoriete verblijven in Las Palmas.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?