Tenerife met kinderen? Ontdek de 16 leukste daguitstappen (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Tenerife met kinderen? Ontdek de 16 leukste daguitstappen (oudersproof)

De leukste activiteiten en daguitstappen op Tenerife met de kinderen + waar je tickets boeken

Tenerife heeft alles in huis om kinderen de perfecte vakantie te bezorgen. Er zijn prachtige zandstranden, speeltuinen, een zoo, een stadje waar vroeger piraten woonden, een oud schip dat je kan bezoeken.. Ook voor oudere kinderen zijn er tal van activiteiten, zoals snorkelen, dolfijnen spotten, een dag plezier in één van de verschillende waterparken..

Tenerife heeft écht voor ieder wat wils! Ontdek hier alvast de leukste daguitstappen op Tenerife voor jong ne oud.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Neem de kabelbaan naar de El Teide vulkaan

Mount Teide is de grote trots van Tenerife. Het is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, het is ook de hoogste berg op Spaans grondgebied. Parque Nacional del Teide is dan ook één van de meest bezochte nationale parken van Europa.

Om dit nationaal park te bezoeken hebben we één dag uitgetrokken zodat je tijd genoeg hebt om het natuurpark op eigen houtje te ontdekken. Je bewondert hier een uniek landschap van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava, alsook de indrukwekkende piek zelf. Maar het hoogtepunt aan je bezoek hier is, letterlijk en figuurlijk, een ritje op de kabelbaan. Vanop je stoeltje hebt je prachtig uitzicht op de oceaan en met een beetje geluk zelfs op de naburige eilanden.

TICKETS: Koop je tickets voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park online of je kabelbaan tickets koop je hier.

  1. Bezoek het grootste zonne-observatorium ter wereld op de Teide

Op de vulkaan vind je op 2390 meter hoogte ook het Observatorio del Teide bij Izaña. Deze sterrenwacht werd gebouwd in de jaren 60 van de vorige eeuw. Men koos toen voor die locatie omdat de omstandigheden er perfect zijn voor astronomisch onderzoek. De vulkaan ligt op een grote hoogte, de lucht is er schoon en er is weinig lichtvervuiling. Het is bovendien het grootste zonne-observatorium ter wereld!

Praktische info en tips voor je bezoek aan het observatorium

Het observatorium is tussen april en december te bezoeken met een gids. Er worden tours in het Engels, Spaans en Duits georganiseerd. Op vrijdag en zaterdag is het observatorium gesloten.

TICKETS: Je kan vooraf online tickets kopen voor een begeleid bezoek aan het observatorium. De tour duurt anderhalf uur. Je leert er meer over het centrum en je kan er door een telescoop naar zonnevlammen kijken. Zeker een aanrader!

Er wordt ook een uitgebreidere tour georganiseerd van ongeveer 8 uur waarbij je een lange rondleiding krijgt en de sterren kan bekijken. Wil je een bezoek aan de top van de Teide combineren met een bezoek aan het observatorium? Je kan ook combitickets kopen waarbij je de vulkaan El Teide + de sterrenwacht bezoekt.

  1. Waterpret in het Siam Waterpark Tenerife

Gesitueerd in Costa Adeje maar makkelijk te bereiken vanuit de resorts in het zuiden, ligt het Siam Waterpark dat volgens recensies op websites als het beste waterpretpark ter wereld is uitgeroepen. Het waterpark heeft een Siamees thema en opende zijn deuren in 2008. Er zijn een aantal spectaculaire ritten en attracties, waaronder een golfbad met de hoogste “golfbadgolven” ter wereld, en ook de langste ‘trage rivier’ ter wereld.

TICKETS: Het Siam Park waterpark heeft waanzinnige attracties en is een perfect dagje uit voor zowel jong als oud, boek je toegangstickets voor het Siam Park alvast online vanaf € 38.

  1. Wiegende palmbomen op Playa de la Teresitas

Playa de Las Teresitas ligt noordelijk van Santa Cruz, net voorbij het kleine dorp San Andrés. Het is een heerlijk stuk strand van ongeveer 1,5 km met zacht, goudkleurig zand en palmbomen die mee wiegen op het ritme van de wind. Het wordt vaak gezien als één van de beste stranden aan de noordkust van Tenerife. Deze plek zag er niet altijd zo idyllisch uit. Oorspronkelijk was deze kustlijn zwart en rotsachtig.

Op zoek naar een echte strandvakantie? Ontdek nog meer leuke en mooie stranden op Tenerife.
  1. De Loro Parque Zoo bij Puerto de la Cruz

Niet ver van Puerto de la Cruz, in het noorden van Tenerife, vind je de indrukwekkende Loro Parque Zoo, ideaal voor nieuwsgierige kinderen. Je vindt er naast dolfijnen en zeeleeuwen, ook het grootste indoor pinguïnverblijf van de wereld, en de langste aquariumtunnel van Europa! Verder zijn er in de buurt van Puerto de la Cruz ook heel wat vulkanische stranden met typisch zwart zand.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Loro Parque Zoo eenvoudig online via GetYourGuide zo ben je zeker van je toegang op drukke dagen, sla je de wachtrijen over + eventueel pick-up aan je hotel of verblijf.

  1. Waterplezier voor de hele familie in het Parque Marítimo César Manrique

Hou je van zwemmen en veel waterplezier? Het Parque Marítimo César Manrique biedt waterpret voor de hele familie. Naast een kunstmatige waterval, bubbelbaden, een klein zandstrand, leuke speeltuinen... vind je er 3 zwembaden, gevuld met zout water.

Bekende architect César Manrique heeft in zijn ontwerp heel wat aandacht besteed aan de natuurlijke elementen van Tenerife, en palmbomen, vulkaanrots en bepaalde inheemse planten in zijn design opgenomen. Het park is zeer populair - met reden - en is de perfecte plek voor een dag ontspanning en plezier.

  1. Bezoek de piramides van Malpais de Güímar

Het Malpais de Güímar is een gebied dat een magnetisch effect zal hebben voor wie houdt van natuur en wild. Hier hebben de zwarte lava en het rode zand zich vermengd om een bijna buitenaards landschap te creëren. Wij vonden vooral de plekken waar een lavavloed zich door de spleten van de Montaña Grande heeft gewrongen erg bijzonder. Gemakkelijke wandelpaden leiden je door dit ongewone landschap.

Ook op Tenerife zijn piramides te vinden

Iets verder het binnenland in vind je enkele boeiende kunstmatige structuren, de Pyramides de Güímar. Er werd lang gedacht dat deze piramidale structuren uit droge steen afkomstig waren van het vroegere Guanchesvolk. Tegenwoordig zijn archeologen het er echter over eens dat ze van ergens in de 19de eeuw moeten dateren.

Hoogstwaarschijnlijk werden ze gebouwd door boeren die stenen van hun landbouwgebied verplaatsten. De informatie op de plek zelf focust nochtans op eerdere theorieën en op het interessante leven van Thor Heyerdahl, een archeoloog die geïnteresseerd was in de piramides. Een lavagrot op de site leverde vondsten van de Guanches op, hoewel deze niet gerelateerd zouden zijn aan de piramides.

TICKETS: Boek je tickets voor de piramides online, beschikbaar vanaf € 18

  1. Bezoek Cueva del Viento, de grot van de wind

Bezoek de grootste vulkanische tunnel (17km) van Europa en een van de grootste vulkanische tunnels ter wereld: Cueva del Viento! De grot is gelegen in Icod de los Vinos en werd 27.000 jaar geleden gevormd in basaltlava's uit de eerste uitbarstingsfase van de Pico Viejo-vulkaan, gelegen naast Teide. Je kan deze grot enkel bezoeken met een gids. Het is eens wat anders om door een vulkanische grot te wandelen.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels op Tenerife.

  1. Waterpret met de familie in Aqualand in Costa Adeje

Een van de populairste daguitstappen op Tenerife is een bezoekje aan Aqualand in Costa Adeje. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud. Het is de ideale daguitstap voor wat verkoeling. Wanneer de ouders tot rust komen in het solarium, glijden de kinderen van de bloedstollende glijbanen. Nadien kan je nog een fantastische dolfijnenshow bijwonen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Aqualand Costa Adeje online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen beginnen aan deze leuke daguitstap.

  1. Relaxen & zonnebaden in Lago Martiánez

Lago de la Costa de Martiánez is een prachtig kilometerlang terrein waar je urenlang kan zwemmen, zonnebaden of jezelf gewoon verwennen met platte rust. Je vindt hier verzorgde ligweides, mooi aangelegde terrassen, drie stranden, een omgeving vol eucalyptusbomen en natuurlijk de mooie zoutwaterbaden.

Deze unieke plek werd in het leven geroepen door kunstenaar Martianez die zich liet inspireren door het mooie en dynamische landschap van Tenerife zelf. Hij bootste het landschap na en voegde nog heel wat mooie extra’s toe, met als gevolg dit fascinerende park. Betaalde toegang. Ligbedjes zijn gratis, maar kom hiervoor wel op tijd. Voor een parasol betaal je iets bij.

  1. Kom alles te weten van het dierenrijk in Jungle Park

Even de zandstranden en de natuur achter je laten? Breng dan eens een bezoekje aan de dierenwereld van Jungle Park in Arona. Bewonder tijdens je bezoek de kleurrijke papegaaien, flamingo's, zeeleeuwen en geniet van een van de spannende liveshows van Jungle Park. Je ziet er ondeugende orang-oetans, gibbons, leeuwen, luipaarden, krokodillen en zoveel meer reptielen. Je kan er zelfs zien hoe de pinguïns worden gevoederd!

TICKETS: Je kan je tickets voor een bezoek aan het Jungle Park op Tenerife op voorhand bestellen. Zo kan je ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Natuurlijke zwembaden van Garachico

Garachico wordt vaak genoemd als een van de dorpen met het meeste pech ter wereld. Het heeft veel te verduren gehad in zijn korte geschiedenis: builenpest, overstromingen, stormen, brand, een sprinkhanenplaag en vulkaanuitbarstingen. De uitbarsting van 1706 was zeer berucht. Deze vernielde de haven, toen de bron van inkomsten van de stad.

Wie graag even afwijkt van het toeristische pad, vindt hier een van de mooiste dorpjes van Tenerife. Er zijn twee mooie, gerestaureerde kerken en een pittoreske geplaveide straat. De grote trekpleister van het dorp zijn echter de natuurlijke zwembaden, gevormd door lava. Deze lavaformaties werden lang geleden door een vulkaanuitbarsting gecreëerd. De vulkaanuitbarsting uit 1706 plaatste de bekende rots bij het San Miguel Kasteel, dat uit de 16de eeuw dateert.

  1. Dolfijnen & walvissen spotten en snorkelen met schildpadden

In totaal zwemmen er 27 verschillende soorten dolfijnen en walvissen rond Tenerife. Sommige daarvan kan je het hele jaar door spotten, andere dieren zoals potvissen, vinvissen of orka’s kan je enkel spotten in bepaalde periodes en met een flinke dosis geluk. Maart tot en met juni zijn de beste maanden om de dieren te zien, maar je kan ze zonder problemen het hele jaar door spotten. Lees hier meer over walvissen en dolfijnen op Tenerife.

De beste plek om de dolfijnen en walvissen te spotten

De meeste dieren zwemmen langs de zuidwestelijke kust van Tenerife. Vooral het kanaal tussen Tenerife en het buureiland La Gomera is erg populair. De meeste touroperators vertrekken vanuit Los Cristianos, Los Gigantes of Puerto Colón. We raden je aan om te kiezen voor een tocht vanuit Los Gigantes omdat je daar meteen dichtbij La Gomera bent.

Boek hier je onvergetelijke boottocht op voorhand!

Online kan je tickets kopen om walvissen en dolfijnen te spotten. De ene tour duurt langer dan de andere en ze vertrekken ook vanop een andere plek. Bij alle tochten krijg je een gratis drankje.

De touroperators kunnen natuurlijk niet garanderen dat je dieren zal spotten, maar als je geen walvissen of dolfijnen ziet, mag je gratis nog eens mee. Neem wel een trui of jasje mee, want op de boot kan het soms fris worden.

Er werden onlangs regels opgelegd die ervoor zorgen dat er niet te veel boten tegelijk het water opgaan. Plaatsjes zijn dus eerder beperkt en het is een daarom een goed idee om vooraf tickets te boeken.
  1. Bezoek een schip! De Correíllo La Palma

Matrozen ahoy! Je kan in Santa Cruz de Tenerife het schip Correíllo La Palma bezoeken. Een coreíllo is een type van boot die vroeger werd ingezet om post, passagiers en cargo tussen de verschillende Canarische eilanden te vervoeren. De Correíllo La Palma is vandaag de dag een boeiend museum dat je kan bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Kite- en windsurfen op El Médano

Ben je een vaste kite- of windsurfer, ben je sportief en wil je het wel eens proberen of hou je er gewoon van om surfers bezig te zien? Playa del Medano biedt de oplossing in alle drie de gevallen. Door de sterke wind vanuit de Atlantische Oceaan is het strand van El Médano dé perfecte hotspot om te surfen.

Het wordt zelfs gezien als een van de beste stranden ter wereld voor surfers! Je vindt hier dan heel wat surfscholen die cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden die willen kite- of windsurfen. Of je het nu zelf wil uitproberen of niet, je zal je hier zeker niet vervelen wanneer je de vele pro's in actie kan bewonderen.

Nog meer watersporten ondernemen tijdens je verblijf? Bekijk dan ook alle mogelijkheden om te snorkelen en kajakken op Tenerife.
  1. Ga op zoek naar piraten in de Mascavallei

Voorbij Santiago del Teide vanuit de Montañas Negras ligt de groep bergdorpjes gekend als Masca. Masca ligt op 600 meter boven de zeespiegel in een kloof van het Teno Massief. Het was ooit de schuilplaats van piraten, die van hieruit op de uitkijk waren voor schepen. De piraten zijn reeds verdwenen en werden vervangen door toeristen die naar deze pittoreske locatie komen. Er is een museum waar je meer kan ontdekken over het kleurrijke verleden van het stadje, alsook een aantal bars, restaurants en souvenirwinkeltjes.

De rit naar het stadje Santiago del Teide is steil, hobbelig en kronkelend, met steile afdalingen maar ook prachtige vergezichten over Tenerife — voor durvers is dit een lonende ervaring. Er gaan ook wandelpaden van en naar het bergdorpje, maar houd er rekening mee dat dit een moeilijk terrein is en dat je voldoende voorbereid moet zijn als je hier wil wandelen.

  1. Waar je hotel kiezen op Tenerife?

Ben je van plan om vooral het strand, de zon en de zee op te zoeken, dan is het zuiden van Tenerife een goede plek om te overnachten, bekijk de hotels. Je zal er echter niet alleen zijn. Heb je het graag wat rustiger? Dan is de regio rond Playa San Juan en Los Gigantes een goed alternatief. Hieronder alvast onze 5 favoriete adressen op Tenerife.

Hotel Rural 4 Esquinas (San Miguel)

In San Miguel, in het zuiden van Tenerife vind je Hotel Rural 4 Esquinas in een gerestaureerd 19e-eeuws gebouw. Verwacht je aan rustieke meubels en vloeren met authentieke tegeltjes. Deze typische Spaanse inrichting rural is gecombineerd met modern comfort. Geniet er op de schaduwrijke patio van de traditionele Canarische gerechten. Bekijk de foto's, ... hier wil je toch ook verblijven vanaf € 72/nacht? Meer info en boeken.

Hotel La Quinta Roja The Senses Collection (Garachico)

Ooit al eens in een voormalige woning van een Markies willen overnachten? In het Hotel La Quinta Roja in Garachico, in het noordwesten van Tenerife kan het. Geniet er van het ontbijt op het terras en ontspan in de hot tub of sauna. Op slechts 50 meter van het hotel kan je een duik nemen in een van de natuurlijke zwembaden van Garachico.
Hier overnacht je vanaf € 110/nacht, meer info en boeken.

Hotel Laguna Nivaria Hotel & Spa

Dit 4-sterren hotel is gevestigd in een charmant 16e-eeuws herenhuis in het historische centrum van San Cristóbal de la Laguna. Dit is in het minder toeristische noorden van Tenerife. Ga er genieten in het à la carte restaurant zowel voor voor lunch als diner en overnacht er in de stijlvolle kamers, hier geen eenheidsworst maar pure luxe en verwennerij en dit vanaf € 97/nacht. 's Morgens kan je genieten van je ontbijt op het terras. Meer info en boeken.

Villa Jardín de Buda (Arona)

Op zoek naar een prachtige villa? Wat dat je van de Villa Jardín de Buda in Arona. Deze villa in Aziatische stijl met zwembad en privéparking heeft 4 slaapkamers, een keuken met een vaatwasser en een magnetron, een flatscreen-tv, een zithoek en 3 badkamers. Deze villa huur je al vanaf € 395. Je kan er relaxen in de hot tub en 's avonds lekker de barbecue aansteken. Meer info en online boeken.

Hotel Marte (Puerto de la Cruz)

Dit charmante, traditionele hotel ligt in het centrum van Puerto de la Cruz, vlakbij het busstation. Neem een duik in het zwembad op het dak van het hotel met zicht op de Teide.

Hotel Marte de ideale plek voor sportievelingen en fietsers, alle accommodatie is voorzien voor het stallen en herstellen van fietsen. Hier overnacht je voor € 50 incl ontbijt. Of wat dacht je van een sauna of ontspannen massage na het fietsen? 's Avonds schuif je aan in het buffetrestaurant met lekkere Canarische gerechten. Meer info en boeken

  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?