Wat zijn de 10 mooiste stranden van Tenerife?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat zijn de 10 mooiste stranden van Tenerife?

Een selectie van 10 mooiste stranden om te zonnen, zwemmen, ontspannen of graag wat actiever?

Of je nu houdt van ontspannen zonnen op het ritme van wiegende palmbomen, of het graag wat actiever hebt, de stranden van Tenerife bieden voor ieder wat wils.
Onze 10 aanraders op een rij:

Voordelig je reis naar Tenerife boeken

Ga op reis naar Tenerife met Tui, 8 dagen vanaf € 476: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Tenerife bij Sunweb vanaf € 429 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Tenerife bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod

De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vlieg naar Tenerife met Tui Fly voor € 57

Inhoud artikel

 1. Zacht strand en palmbomen op Playa de la Teresitas

Ten noorden van Santa Cruz de Tenerife, voorbij het dorpje San Andrés, vind je Playa de Las Teresitas, een stukje goudkleurig strand van zo’n 1,5 km lang. Oorspronkelijk was dit slechts een zwart rotsachtig stukje kust, maar werd omgetoverd tot dit paradijs van zacht zand en palmbomen die lichtjes wiegen op de wind. Dit wordt over het algemeen beschouwd als een van de beste stranden van de noordkust van het eiland.

 1. Natuurlijk strand Playa de Las Gaviotas

Ga voorbij Teresitas naar het noorden, en je komt bij een veel natuurlijker stukje strand. Playa de Las Gaviotas is een aangename plek om er even tussenuit te knijpen en te genieten van de adembenemende natuurpracht aan de voet van de Anagabergen. Heb je een wagen gehuurd, dan kan je hier makkelijk komen. Er is ook een bus vanuit het centrum van Santa Cruz.

 1. Playa de la Nea en Playa de Radazul

Playa de la Nea is een ruw lavazandstrand dat zich in het relatief onbekende vakantieoordgebied Radazul bevindt. Er zijn geen strandbars noch restaurants, maar er is wel een goede speeltuin, en een grote dijk beschermt strandgangers van de grotere golven.

Playa de Radazul ligt in de buurt, aan de andere kant van Radazul. Dit is een leuke plek om te zonnekloppen, vooral populair bij de lokale bevolking.


 1. Het natuurlijk goudkleurig zand van Playa de Abades en een spookstad

Playa de Abades is een van de zeldzame plekken op Tenerife waar je natuurlijk bleek, goudkleurig zand kan vinden. Er hangt een meer natuurlijke sfeer in vergelijking met de grotere stranden bij de resorts. Het is er zalig rustig. Hoewel de gebouwen achter het strand niet echt idyllisch aandoen, storen ze niet wanneer je uitkijkt over het water.

Een andere reden om naar hier te komen is het fascinerende spookstadje hier in de buurt: een leprakolonie uit Franco’s tijd die uiteindelijk nooit bewoond werd.

Mis niets tijdens je vakantie op Tenerife: Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

 1. Zonnen en surfen aan Playa Medano en Playa de la Tejita

Playa Medano en Playa de la Tejita zijn prachtige stukjes bleekgoud zand, van elkaar gescheiden door een grote roestrode berg die een prachtige achtergrond vormt tegen het kristalblauwe water. Hier is meer dan genoeg ruimte, wat goed nieuws is voor wie zich graag even uitstrekt op het zand en een paar zonnestralen meepikt. Houd er wel rekening mee dat het hier, net als op de andere stranden van de oostkust, soms (hard) kan waaien, wat dan weer goed nieuws is voor surfers en windsurfers!

 1. Populaire badplaats Los Cristianos

Net als het naburig strand, Playa de las Américas, is Los Cristianos een van de populairste (en drukste) vakantieoorden op Tenerife. Ooit een klein en pretentieloos vissersdorpje, heeft Los Cristianos een enorme groei gekend. Dit is waar alle actie is, en heel veel vakantiegangers verblijven hier. Je kan echter ook als daguitstap van de activiteiten en stranden genieten. Het voornaamste strand heeft zacht goudkleurig zand en een kalme zee, met een ruime keuze aan eten, drinken en amusement langs de promenade.

Iets meer naar het oosten ligt nog één van de mooiste stranden van Tenerife, Playa de las Vistas. Ook hier liggen goudkleurig zand en veel watersportmogelijkheden op je te wachten.

 1. Feesten tot diep in de nacht op Playa de las Américas

Playa de las Américas heeft een reputatie van wilde feestjes, dus als al die drukte en herrie jouw ding niet zijn, dan blijf je hier best weg. Wil je net wél de remmen losgooien en meedoen met de massa, dan is dit misschien net het plekje voor jou.

 1. Luxe aan de Costa Adeje

Costa Adeje is een luxueuzer, verfijnder vakantieoord, maar met gelijkaardige voorzieningen als zijn frenetieke buren. Hier kan je genieten van mooie zandstranden en een hogere klasse van amusement, logement en eetgelegenheden.

 1. Authentiek Gran Canaria in San Juan

San Juan is een vakantieoord dat trouw is gebleven aan zijn wortels als Canarisch vissersdorpje. Er is een aangenaam strand en er hangt een ontspannen en relatief onbezoedelde sfeer.

 1. Zonnen op zwart zand: Playa Los Guíos/Gigantes

Playa Los Guíos/Gigantes is een fantastisch strand met zwart zand, vanwaar zonnekloppers een adembenemend uitzicht hebben op de kliffen. Er is een afgebakende zone om te zwemmen. Je moet wel oppassen dat je niet te ver weg zwemt want hier zijn enkele gevaarlijke stromingen, alsook verkeer van excursieboten.

Alles is hier goed en wel voorbereid op het toerisme, dus je hebt er een ruime keuze qua eet- en drinkgelegenheden, en andere voorzieningen. Het toerisme blijft hier groeien, en er wordt steeds bijgebouwd vanaf het strand tot op de heuvel.

Wil je de kliffen van dichtbij zien vanuit een andere hoek, dan doe je best een bootexcursie die vertrekt vanuit de moderne jachthaven van het resort. Je kan hier ook walvissen spotten, een taxiboot nemen naar een strand in de buurt, of een boottocht maken op een oud galjoen.

 1. Waar je hotel kiezen op Tenerife?

Ben je van plan om vooral het strand, de zon en de zee op te zoeken, dan is het zuiden van Tenerife een goede plek om te overnachten, bekijk de hotels. Je zal er echter niet alleen zijn. Heb je het graag wat rustiger? Dan is de regio rond Playa San Juan en Los Gigantes een goed alternatief. Hieronder alvast onze 5 favoriete adressen op Tenerife.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie op de Canarische eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 13 september 2019 - Claassens

Strand El Camisón is bij ons lang blijven hangen. Lekker rustig en van alle gemakken voorzien.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?