Waar vind je mooie rustige plekken op Ibiza?

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar vind je mooie rustige plekken op Ibiza?

22 september 2021 in Balearen0 reacties

Ibiza staat bij veel mensen puur bekend als party-eiland vol feestende jongeren en bekende dj’s. Uiteraard is het eiland ook een walhalla voor feestgangers. Vooral in en rond Ibiza stad en San Antonio vind je vele bars, discotheken en bekende clubs.

In grote clubs van Ibiza zoals Es paradis, Pacha en Space komen geregeld wereldberoemde dj’s draaien.

Inhoud artikel

  1. Ibiza, is ook natuur, rust & cultuur

Maar het eiland geeft ook een hele andere kant. De kant van mooie natuur, rust en cultuur. Veel toeristen zullen dit tijdens hun verblijf helaas maar beperkt mee krijgen. De niet-toeristische gebieden worden namelijk relatief weinig bezocht door vakantiegangers. Ondanks dat het eiland slechts een afmeting heeft van 25 bij 30 kilometer.

Met een huurauto, scooter, quad of zelfs wandelend, kan je prachtige plekken ontdekken. Ver weg van de toeristische stranden en winkels. Uiteraard ook leuk en gezellig maar een prachtig “onontdekt baaitje” zorgt toch eerder voor een unieke ervaring.

  1. Hoe vind je de mooie rustige plekken?

Maar hoe vind je de verborgen schatten van het eiland? Met name door links te gaan, waar de meeste mensen rechts gaan. Of door bewoners te vragen naar mooie plekken. Ben je wat sportiever aangelegd? Ga dan eens wandelen of mountainbiken in de mooie natuurgebieden.

Met name in het noorden en oosten van het eiland vind je de meest rust en mooiste en meest ongerepte natuur. Er leiden verschillende wegen naar dit gebied en in de buurt van de kust zijn verschillende parkeerplaatsen. Vanaf daar kan je heerlijk wandelen en kom je langs kleine dorpjes, hoge kliffen en verscholen strandjes. Een heerlijk gebied om even te ontsnappen aan de drukte van het moderne leven. Even geen mensen om je heen, geen beeldschermen en geen social media.

De rust kan echter ook een nadeel zijn. Toiletten en restaurants zijn hier namelijk minder te vinden. Het is dus verstandig om hier van te voren rekening mee te houden. Neem daarom voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème mee. Zeker bij warme temperaturen is voldoende drinken van belang.

  1. Welke badplaatsen bieden gezelligheid en rust?

Houd je van rust maar anderzijds ook van gezelligheid? Dan kan je kiezen uit één van de wat kleinere en rustigere badplaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Es Figueral, Portinatx, Cala de San Vicente en Sant Joan. Gezellige dorpjes met verschillende hotels, restaurants en winkeltjes. Echter vind je er geen discotheken en weinig typisch toeristenvermaak. Deze kleinere badplaatsen zijn vooral geschikt voor liefhebbers van rust, natuur en mooie stranden. Jongeren zal je hier dan ook weinig vinden. Wel families en stelletjes.

Door de korte afstanden op het eiland, ben je echter zo in bijvoorbeeld het bruisende Ibiza stad. Meer informatie over de verschillende plaatsen op het eiland vind je via de volgende plaatsen op Ibiza.

  1. Ibiza: eiland van uitgaan en yoga

Je zal het misschien niet zo snel verwachten, maar het eiland staat ook bekend als goede plek voor yoga. In het rustigere noorden en oosten vind je verschillende accommodaties die specifiek gericht zijn op yoga en ontspanning. De rust, natuur en de hippiecultuur maken het eiland een fijne plek om even helemaal te ontspannen. Yoga kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Uiteraard draait het bij deze accommodaties niet alleen om yoga. Je kan ook gewoon lekker genieten van zon, zee en strand. Meer informatie over het eiland vind je via: IbizaOntdekker.nl

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis preview reisgids Ibiza downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?