6 x leuke fietstours in Athene: Athene op de fiets verkennen + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

6 x leuke fietstours in Athene: Athene op de fiets verkennen + tickets boeken

3 mei 2023 in Athene0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Athene + waar je fietstour Athene boeken?

Athene is een grote stad die barst van de geschiedenis. Er valt dan ook ontzettend veel te zien en te beleven. Om het meeste uit je citytrip Athene te halen (of gewoon om je benen los te gooien), kan je een fietstocht door Athene maken. Zo zie je veel in weinig tijd én je krijgt leuke weetjes van een gids te horen. We hebben hieronder een lijstje gemaakt van de leukste fietstours in Athene. Smeer alvast je kuiten in!

Fietstours in Athene en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht door Athene 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht met gewone fiets door Athene

Hoeft een elektrische fiets niet voor jou? Dan moet je voor deze fietstocht door Athene kiezen. Je krijgt een Nederlandse fiets toevertrouwd waarmee je de mooiste plekjes van Athene verkent. Je fietst door de karaktervolle buurten Plaka, Monastiraki en Psiri en krijgt onderweg uitleg van de gids. In totaal ben je zo’n drie uur onderweg.

Er is ook een pauze voorzien. Eerst bezoek je de lokale Atheense markt en daarna krijg je een heerlijke Griekse yoghurt voorgeschoteld. Andere bezienswaardigheden op het programma zijn de Nationale Tuinen, het oude Olympische stadion en je ziet van overal natuurlijk de Akropolis boven je uittorenen. Deze tour is een fantastische manier om kennis te maken met de Griekse hoofdstad. Boek je tickets voor een fietstocht door Athene hier online.

BESPAARTIP: Bespaar zoveel mogelijk geld en kostbare tijd met de Athens Pass. Met deze pass heb je toegang tot meerdere topbezienswaardigheden. Zo hoef je enkel en alleen wat extra drinkgeld mee op zak te nemen.
  1. Fietstocht met elektrische fiets door Athene

Wil je veel van Athene zien in korte tijd? Of heb je zin om Athene op een sportieve manier te leren kennen? Dan is deze fietstocht met elektrische fiets door Athene precies wat je zoekt. Onder begeleiding van een gecertificeerde Engelstalige gids maak je een fietstocht van 9 kilometer lang langs de highlights van de Griekse hoofdstad.

Op het programma staan onder andere het Panathinaiko-stadion, de Romeinse Agora, de Nationale Tuinen, de historische begraafplaats Kerameikos en je verkent de wijken Plaka en Thission. Je bezoekt die bezienswaardigheden niet, maar bewondert ze wel van buitenaf en krijgt een deskundige uitleg. Je kan dan zelf kiezen welke plekken je na de fietstocht beter wil leren kennen. De fietstocht duurt ongeveer 3,5 uur.

Boek je ebike-Tour door Athene hier online.

  1. Tour met e-bike in Athene na zonsondergang

Wil je Athene op een bijzondere manier leren kennen? Dan is deze fietstocht na zonsondergang ideaal. Je vertrekt met de e-bike na zonsondergang en legt in twee uur tijd een prachtige route af door historisch Athene. Je ziet de beroemde bouwwerken van de Griekse hoofdstad in al hun pracht en praal verlicht. De gids geeft je onderweg uitleg over wat je ziet en vertelt je enkele leuke anekdotes.

Op deze e-bike-tour na zonsondergang bewonder je alle beroemde monumenten van Athene. Je krijgt de kans om onder andere de Poort van Hadrianus, de Tempel van Zeus, het Griekse parlement en het Panathinaiko-stadion van dichtbij te aanschouwen. Je passeert ook door Plaka en ziet de verlichte Akropolis vanop de Lykavittos-heuvel, de hoogste van Athene. De elektrische fiets komt daarbij goed van pas! Boek je e-bike tour door Athene bij zonsondergang hier.

REISGIDS: Download onze reisgids Griekenland inclusief stadswandeling Athene en mis niets tijdens je verblijf aan de Griekse hoofdstad.

  1. Fietstour langs de kustlijn van Athene

Bij Griekenland denken we aan de Akropolis in Athene, maar ook aan de befaamde Griekse kustlijn en de eilanden. Je kan de Griekse kust echter ook leren kennen vlakbij de hoofdstad. Daar bevinden zich enkele indrukwekkende bezienswaardigheden die weinig bezoekers lokken en je kan er natuurlijk een frisse duik in de zee nemen. En dat alles doe je met een Nederlandstalige gids!

Op deze fietstour langs de kustlijn van Athene rijd je over een uitstekend fietspad naar zee. Onderweg houd je halt bij het cultureel centrum Stavros Niarchos en je bewondert enkele luxejachten in de jachthaven Marina Flisvos. Eindigen doe je met een plons in het zoute water. Een leuke ervaring voor wie de populaire bezienswaardigheden in het centrum van Athene al bezocht heeft. Boek hier een fietstour langs de kustlijn van Athene.

  1. Met een elektrische trikke naar de Atheense kustlijn

Is het je in Athene iets te warm en wil je verkoeling zoeken aan de Atheense Riviera? Dan raden we je deze tour met een elektrische trikke aan. Dat is een soort rechtopstaande fitnessfiets, een mengeling van een fiets en een step. Het is een leuk vervoersmiddel dat erg geschikt is voor de uitgestrekte promenades langs de Atheense kust.

Op deze unieke 2,5 uur durende tour baan je je een weg naar de mooiste stranden rondom Athene. Het hoogtepunt is Kavouri, een uitgestrekt strand, en je gaat ook naar het Vouliagmeni-meer, dat helende eigenschappen zou hebben. Het is een leuke activiteit voor met het hele gezin. Boek je tour langs de Atheense Riviera hier.

  1. Culinaire fietstocht door Athene

De Griekse keuken en de Griekse monumenten. Geen betere manier om ze te combineren dan op deze fietstocht. Met een Nederlandse gids trek je door de stad en onderweg houd je halt om enkele Griekse specialiteiten te proeven. Natuurlijk passeer je ook enkele beroemde gebouwen en je fietst door de wijken Psiri, Koukaki en Plaka. De klemtoon ligt op het eten, maar geschiedenis is in Athene natuurlijk nooit ver weg.

Boek je culinaire fietstour in Athene

  1. Onze tip: Bespaar geld met de Athene Pass tijdens je bezoek

Wil je graag zo veel mogelijk zien tijdens je citytrip in Athene? Koop je Athene Pass online voor € 47 en geniet van gratis toegang tot het Akropolismuseum en de Akropolis en archeologische vindplaatsen om het oude Griekenland te ontdekken.

  • Met deze pass kan je ook een stadstour door Athene maken en krijg je de weetjes tot je beschikking via een audiogids-app, te downloaden op je telefoon.
  • Daarnaast heb je met de Athene Pass ook 10% korting bij vele andere Tiqets locaties in de stad, zoals de Hop-on Hop-off Bus, het Hard Rock Cafe Athene, het Benaki Museum en het Museum voor Oude Griekse Technologie.

Boek je Athene Pass hier online

  1. Filmpje: Bekijk alvast de highlights van Athene

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je stedentrip Athene? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle highlights van de stad te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde Akropolis en de rest van de topbezienswaardigheden zelf bewonderen? Reis dan zeker eens af naar de Griekse hoofdstad Athene!

  1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?