FB

Stadswandeling Athene: Van Akropolis tot Agora

Stadswandeling Athene: Van Akropolis tot Agora

877 x gedownload28 ervaringen
  • Startpunt: Plateia Omonias, Athene
  • Eindpunt: Marasli 2, Athene
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,1 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Athene

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Athene, wandelen langs bezienswaardigheden Athene met wandelroute

Naar Athene ga je uiteraard voor de overblijfselen uit de Griekse Oudheid. Wij wandelen langs de belangrijkste ruïnes, tempels, kerken en musea. Daarbij hoort uiteraard het nieuwe Akropolismuseum in Athene. Doch onze wandelroute in Athene brengt je ook langs een hele rits andere musea o.a. over de Christelijke en Byzantijnse kunst. We klimmen tijdens deze wandeling ook even naar twee heuvels om te genieten van een prachtig uitzicht. En voor wie het allemaal even moe is brengen we je langs en door het Nationaal Park dat een oase van rust moet zijn. Hoogtepunten zijn de Akropolis, Antieke Agora, Romeinse Agora, Akropolismuseum ... Het oude en nieuwe Athene wachten op jou.

Athene stadswandeling

Gratis stadswandeling Athene downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Athene: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

28 ervaringen

- 2 juni 2018 - Hilde

Goede wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. We henne ze gespreid over 2 dagen gedaan omdat we ondertussen wel wat bezocht hebben. Wat wel duidelijker zou kunnen, is de aanduiding van de bezienswaardigheden tov de wandeling. Vb archeologisch museum tov Omonia

- 28 maart 2018 - Beckers Joseph

Goed te doen. Kaart erbij is wel handig.

- 18 maart 2018 - Seigers François

Zeer goede voorbereiding en planning voor onze naderende trip in Athene. Uit ervaring weet ik dat de gidsen steeds een schat aan informatie bevatten, duidelijk en overzichtelijk zijn. Eigenlijk een must voor iedere uitstap!

- 15 maart 2018 - Ebben

Hebben genoten van de wandeling. Wel af en toe puzzelen waar heen te gaan. Maar al met al het grootste deel van de bezienswaardigheden gezien. Hartelijk dank!!

- 1 januari 2018 - Indra

Ik had de wandeling van Londen al eens gedaan dus ik wist dat het een beetje zoeken zou zijn maar in de smalle kronkelende straatjes van Athene (zonder al te veel vermelding van straatnamen) is het geen sinecure om het juiste pad te volgen. Je weet obv de foto's wel ongeveer waar je moet zijn en als je de wandeling voltooit heb je wel al een groot deel van de bezienswaardigheden gezien. Tip : de kabeltram op het einde is een beetje te duur, je kan de heuvel makkelijk opwandelen.

Gratis stadswandeling Athene downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?