De heuvel Lykavittos in Athene bezoeken? Dé hoogste heuvel van de Griekse hoofdstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

De heuvel Lykavittos in Athene bezoeken? Dé hoogste heuvel van de Griekse hoofdstad

24 november 2022 in Athene0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de heuvel Lykavittos in Athene + tips

De beroemdste heuvel van Athene is natuurlijk de Akropolis. Maar dat is niet de hoogste. Die eer hoort toe aan de Lykavittos of Lycabettus. Vanop 277 meter heb je hier een panoramisch uitzicht over de hele stad, inclusief de Akropolis.

Je bereikt de Lykavittos met een kabelbaan (of na een stevige wandeling). We vertellen je hieronder hoe je de heuvel Lykavittos in Athene het beste bezoekt.

Tours & tickets voor je stedentrip Athene online boeken

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken in Athene? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Er worden bovendien ook verschillende tours en excursies georganiseerd in en vanuit de stad.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. De Lykavittos-heuvel: het hoogste punt van Athene

De Lykavittos is een fantastisch plek in Athene om te bezoeken. Het is de hoogste plek in Athene en dat betekent natuurlijk een adembenemend uitzicht op de Griekse hoofdstad. Vanop 277 meter zie je de hele stad liggen. De Akropolis steekt boven het centrum uit en wordt omgeven door een zee van huizen.

Het beste moment om de Lykavittos te bezoeken, is natuurlijk voor zonsondergang. Je ziet de stad en de Akropolis in een oranje gloed baden en dat levert fantastische foto’s op.

 1. De kabeltrein van de Lycabettus

De kabeltrein van de Lycabettus

Sportievelingen kunnen de Lykavittos gewoon opwandelen via verschillende wandelpaden. Je trotseert steile hellingen en heel wat trappen, maar het uitzicht is de inspanning meer dan waard.

Gelukkig is er een eenvoudigere manier om de top van de Lykavittos te bereiken. In 1965 werd er een kabeltrein aangelegd die bezoekers in een drietal minuten naar de heuveltop voert. Je overbrugt 210 meter. Ticketjes koop je ter plekke.

 • De kabelbaan naar de top van de Lykavittos rijdt elke dag van 9u tot 1u30 ’s nachts.
 • Je hoeft gemiddeld een kwartiertje te wachten.
 1. Bezienswaardigheden op de Lykavittos heuvel in Athene

De Lykavittos bezoek je niet alleen voor het uitzicht. Er valt nog meer te zien:

Zo staat er een wit kerkje op de heuvel gebouwd in 1870. De Sint-Georgeskerk staat helemaal bovenaan op de top van de Lykavittos. Even verderop staat nog een ander, kleiner kerkje, de Ag. Isidron. Er is ook een restaurant met panoramische uitzichten waar je hongerige magen kan stillen of je dorst kan lessen.

Verder is er ook nog het theater van Lykavittos. Dat is een halfrond amfitheater uit 1964, gebouwd op een oude mijn. Architect van dienst, Takis Zenetos, maakte er een kleurrijk geheel van. Er kunnen 3000 mensen plaatsnemen en er worden in de zomer vaak concerten en theatervoorstellingen georganiseerd.

WANDELTOCHT: Verken de hoogtepunten van de stad tijdens deze wandeltocht van 3,5 u door Athene.

 1. Waar bevindt zich de heuvel Lykavittos in Athene?

 • De heuvel Lykavittos bevindt zich aan de rand van het centrum van Athene. Je ziet de heuvel van overal.
 • Om de kabeltrein te nemen naar de top van de Lykavittos, moet je naar de wijk Kolonaki.
 • Het treintje vertrekt in de straat Aristippou, niet al te ver van het metrostation Evangelismos.

Wat is de ligging van de heuvel Lykavittos in Athene?

 1. Filmpje: Bekijk alvast de highlights van Athene

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je stedentrip Athene? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle highlights van de stad te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde Akropolis en de rest van de topbezienswaardigheden zelf bewonderen? Reis dan zeker eens af naar de Griekse hoofdstad Athene!

 1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?