Auto huren in Andalusië vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren in Andalusië vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

30 november 2022 in Andalusië0 reacties

Andalusië ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

In Andalusië zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren in Andalusië.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom een auto huren in Andalusië?

Andalusië is een grote regio in het zuiden van Spanje, aan de Middellandse Zee. Een regio die voornamelijk bekend staat als zonovergoten bestemming met heerlijke stranden en prachtige steden. Maar Andalusië is erg groot. Je kan deze veelzijdige regio dus het best leren kennen met een auto! Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen.

Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt. Wil je prachtige ritten maken door de groene bergen met schilderachtige dorpjes? Of liever de grote steden bezoeken? Het kan allemaal. Wil jij graag een rondreis maken? Bekijk onze autovakantie door Andalusië en haal het beste uit je verblijf.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden in Andalusië

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. De verkeersregels in Spanje zijn over het algemeen vrij gelijkend op die van België en Nederland. Zo mag je niet rijden met je teenslippers aan en dien je altijd voorrang te geven aan voertuigen die van rechts komen.

Hieronder de belangrijkste puntjes om rekening mee te houden als je gaat autorijden in Andalusië:

  • In Andalusië moet je op sommige wegen tol betalen. Dit zijn de Autopista wegen, de autosnelwegen aangegeven met AP. De belangrijkste hiervan zijn de AP7, de AP46 en de AP4. Lees meer over de tolwegen in Spanje.
  • Snelheden in Andalusië? Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op wegen met meer dan één rijstrook in beide richting 100 km/u en op snelwegen en autosnelwegen 120 km/u.
  • Het is niet toegestaan om in Spanje andere wegbestuurders op de hoogte te brengen van de aanwezigheid van snelheidsmonitoren of politie, en het gebruik van radardetectoren is daarom ook verboden.
  • Wanneer je een kind van onder de 135 centimeter in de auto hebt moet je een speciaal bevestigingssysteem hebben dat je kan aanpassen aan de lengte van het kind.
  • Politie kan bij een verkeersovertreding vragen voor een directe betaling. Alleen agenten die een fluorescerend vest met ‘tráfico’ daarop hebben mogen dat doen. Wanneer je direct betaalt, hoef je maar de helft van de totale boete betalen.
  • Parkeren op straat is vaak lastig. Betalende parkeerplaatsen worden aangeduid met een blauwe lijn. Vaak mag je er maximaal twee uur parkeren. Het is daarom aangeraden om in een parkeergarage te parkeren. Dat is bovendien goedkoper en veiliger.
  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto in Andalusië?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Andalusië bent.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Vergeet ook zeker niet dat je op sommige Spaanse wegen tol dient te betalen. Lees meer over de tolwegen in Spanje en voorkom een boete.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken in Andalusië

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie in Andalusië.

El Caminito del Rey bezoeken

Deze mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je op vakantie bent in Andalusië. El Caminito del Rey, ofwel "het weggetje van de koning", is een bekend wandelpad in Andalusië. Het wandelpad is 7,5 kilometer lang (inclusief aanlooproutes) door de Desfiladero de los Gaitanes kloof. El Caminito droeg ooit de titel van het gevaarlijkste wandelpad in Europa, en één van de gevaarlijkste ter wereld. Heb jij niet te veel last van hoogtevrees? Waar wacht je dan nog op? Bekijk de mogelijke dagexcursies naar El Caminito del Rey, een fantastische ervaring.

Bezoek de oudste stad van Europa, Cadiz

Cadiz heeft een atypische vorm en ligging. De stad ligt namelijk op een landtong aan de Golf van Cadiz, volledig omringd door het water van de Atlantische Oceaan. Toch is het geen eiland omdat een landengte en twee hoofdbruggen, La Constitucion brug (La Pepa) en Puente José León de Carranza, de verbinding vormen met het vasteland. Hier kan je een mooie wandeling maken langs de kades of op de beroemde boulevard ‘malecón’, die je ergens wat doet denken aan de boulevard in Havana, de Cubaanse hoofdstad.

Ontdek mooie steden als Marbella, Sevilla en Córdoba

Graag een paar grotere steden bezoeken waar je lekker kan shoppen en de cultuur kan opsnuiven? Marbella is een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol waar jaarlijks heel veel toeristen naartoe komen om er te genieten van de zon in mondaine levensstijl. Maar je vindt er ook prachtige boulevards en parken, een mooi historisch centrum en verschillende musea.

Liever naar Sevilla trekken? Sevilla is wereldberoemd voor zijn monumenten, tradities en cultureel erfgoed. Het is de geboorteplaats van flamencodansen en in de stad wordt de meest indrukwekkende Paasstoet georganiseerd. Ga lekker genieten van de prachtige gebouwen op Plaza de Espana Sevilla en breng zeker een bezoekje aan de kathedraal van Sevilla.

Of laat je verbazen door het indrukwekkende Alcázar van Córdoba. Alcazar de los Reyes Cristianos is een paleisfort uit 1328. Het indrukwekkende fort trekt mag je zeker niet overslaan. Het heeft een belangrijke historische rol gespeeld in de regio en is bovendien een bijzonder stukje architectuur. De kers op de taart zijn de prachtige tuinen waar je uren in kan rondstruinen. Lees ook onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Córdoba.

Naast deze bijzonder mooie steden, kent Andalusië ook enkele pittoreske dorpjes. Benieuwd naar meer? Ontdek de mooiste witte dorpjes van Andalusië.

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Andalusië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Andalusië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?