21 x mooiste bezienswaardigheden in Aruba: wat zien en doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

21 x mooiste bezienswaardigheden in Aruba: wat zien en doen tijdens je bezoek?

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Aruba + verblijftips

Het tropische Arbua kan het hele jaar uitpakken met zon en een heldere hemel. Het dorre, met cactussen bezaaide landschap van Aruba onderscheidt het eiland van de andere in het Caribisch gebied. Je vindt er parelwitte zandstranden, bijzondere Arubaanse architectuur en idyllische snorkel- en duikplekken. Oh ja, laten we natuurlijk ook niet de bekende roze flamingo's vergeten.

Aruba is een prachtige bestemming waar meer dan genoeg te beleven valt voor een onvergetelijke vakantie. Ontdek in deze blogpost de mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Aruba. Kan je haast niet wachten? Boek dan hier je vakantie op Aruba met TUI.

Praktische info & tickets voor je reis naar Aruba

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets9u25 vliegen naar Aruba, richtprijs € 675 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Aruba zijn:
PakketreizenJe reis naar Aruba als pakketreis boeken? Boeken bij Prijsvrij (va. € 1586)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Aruba

 1. Oranjestad, de hoofdstad van Aruba

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba, gelegen aan de pittoreske zuidkust. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook de belangrijkste havenstad van het eiland. Veel van de imposante cruiseschepen meren hier aan. Vanaf de haven wandel je zo het kleurrijke centrum in met vrolijke gevels in pastelkleuren en voel je meteen de Caraïbische gezelligheid.

Leuke tip: Wie graag het stadscentrum verkent, kan ook een ritje maken met de iconische oranje openluchttram die door het centrum van Oranjestad rijdt. Het is een replica van de oude trams die vroeger op het eiland reden.

Fort Zoutman

De stad werd opgetrokken rondom het Fort Zoutman kort nadat het fort in 1796 werd gebouwd door Afrikaanse slaven met materialen aangeleverd door de oorspronkelijke bewoners. Dit is het oudste bouwwerk op het eiland. Het wordt door UNESCO beschouwd als een 'Herinneringsplaats van de Slavenhandelsroute in het Latijns-Caribisch gebied'. De Willem III-toren werd in 1868 aan de westkant van het fort toegevoegd. Het fort en de toren werden gerestaureerd en in 1983 heropend als het Historisch Museum van Aruba.

Oranjestad werd in 1824 de hoofdstad van Aruba. Het werd genoemd naar de Nederlandse koning Willem I, een prins van Oranje. Tegenwoordig zijn Oranjestad, Noord en Santa Cruz samengevoegd tot één bijna aaneengesloten stad die zich uitstrekt over het noorden van het eiland.

VERBLIJFTIP: In het rustige maar sfeervolle Paradera vind je het gezellige 3 *hotel Paradera Park (op ca. 5 km van het centrum). Dit authentieke, kleinschalige en sfeervolle complex biedt ruime kamers, een zoetwaterzwembad omringd met bloemen en tropische planten en hangmatten waar je languit kan genieten van een lekkere cocktail. Meer info en boeken.

Wat nog meer zien en doen tijdens je bezoek aan Oranjestad?

 • Behalve het fort heeft Oranjestad ook enige Nederlandse koloniale architectuur. Een aantal oude huizen en andere gebouwen in het centrum van de hoofdstad zijn omgetoverd tot kleurrijk gerestaureerde bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het levendige stadhuis aan de Wilhelminastraat.
 • Het Nationaal Archeologisch Museum is ook gevestigd in een Nederlands koloniaal gebouw. Het bevat artefacten die het verhaal van de 5000 jaar oude Amerindiaanse cultuur vertellen.
 • Sommige delen van de moderne stad zijn kunstmatige landuitbreidingen in zee, zoals de Renaissance Marketplace en het Koningin Wilhelminapark.
 • Naast de grote haven kunnen bezoekers ook het beschermde gebied Oranjestad Reef Islands Important Bird Area bekijken.
 1. Aruba Aloe Museum

Aan de noordwestelijke rand van Oranjestad, in een schilderachtige omgeving, ligt het Aruba Aloe Museum, een must als je op het eiland bent. Een rondleiding door dit museum en de fabriek geeft inzicht in het productieproces van aloë en de 160 jaar oude geschiedenis van de aloëteelt op Aruba. Je tourt door de fabriek en ziet onder andere de aloë-snijzaal, het testlaboratorium, de vulzaal en de verpakkings- en opslagfaciliteiten. Neem al eens een kijkje op de webshop.

 1. Eagle Beach

Eagle Beach is een van de belangrijkste toeristische gebieden langs deze kustlijn.

Eagle Beach staat bekend om het uitgestrekte, witte zandstrand waarlangs resorts en hotels prijken en je watersporten kan beoefenen. Het strand loopt over in Manchebo Beach in het zuiden, waar je kan zwemmen in helder water en kan zonnen tussen de palmbomen. Ook daar vind je luxeresorts en kuuroorden (boek je resort bij Eagle Beach hier).

Aan de noordkant van Eagle Beach staan een paar bomen, de zogenaamde Dividivi, die iconische bezienswaardigheden van het eiland zijn geworden. Ze zijn vervormd door de wind en groeien op een schilderachtige manier uit het zand. Ze vormen een populair decor voor vakantiefoto's.

 1. Palm Beach

Palm Beach staat - in tegenstelling tot Eagle Beach - bekend als het 'hoogbouwgebied’, omdat de hotels hier voor Arubaanse begrippen hoog zijn. Hier staat een reeks luxehotels die grotendeels gericht zijn op Amerikaanse bezoekers en alle faciliteiten bieden die je je kan inbeelden.

Langs het strand zie je veel gezellige restaurants en hutjes aan zee waar je snorkelexcursies, zeilcruises, of boottochten bij zonsondergang op het water kan boeken.

TIP: Verken de kustlijn van Noord tijdens deze zeiltrip op Aruba met open bar. Tijdens je zeiltrip kom je langs 2 idyllische snorkellocaties, bewonder je het kleurrijke zeeleven, kom je meer te weten over de lokale maritieme geschiedenis en word je getrakteerd op heerlijke cocktails. Boek je zeiltrip met open bar hier.

 1. California Lighthouse

De vuurtoren California is een iconische vuurtoren gelegen aan de noordelijke kust en werd gebouwd in de jaren 1910. Oorspronkelijk diende hij als een baken voor schepen die de nabijgelegen haven van Oranjestad wilden bereiken. Vandaag de dag is het een van de populaire bezienswaardigheden op Aruba. Het is mogelijk om de 30 meter hoge toren te beklimmen en bovenop van een panoramisch uitzicht te genieten.

Wees echter gewaarschuwd als je van plan bent naar boven te klimmen. Dit is niet voor bangeriken - er zijn veel treden en ze worden heel erg smal naarmate je hoger klimt. Het kan zijn dat je geduldig moet wachten op mensen die naar boven of naar beneden gaan, omdat je anderen niet kan passeren op de smalle trappen. Na het beklimmen van de vuurtoren kan je nog even lunchen in het aangrenzend restaurant.

Nadat je de vuurtoren hebt beklommen, moet je zeker wat rondwandelen in het droge gebied eromheen. Hier groeien imposante cactussen die mooie plaatjes opleveren.
 1. Wandelen door de Arashi-duinen

Het gebied ten noorden van de vuurtoren staat bekend als de Arashi-duinen. De uitgestrektheid van het duinlandschap, de sterke wind, de grote golven, en de rust die je ervaart wanneer je langs de machtige oceaan loopt, zijn allemaal adembenemend. Een bezoek aan dit deel van het eiland is zeker een must voor natuurliefhebbers. Je kan hier heel wat fauna zien op de duinen en de omringende kustlijnen.

HUURAUTO: Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

 1. Alto Vista-kapel

De Alto Vista-kapel is een kleine katholieke kapel ook bekend als 'Pilgrims Church' die bovenop een heuvel prijkt, niet ver van de stad Noord. Spaanse missionarissen bouwden de kapel in 1750. Het wordt beschouwd als de eerste kerk in het Caribisch gebied. De kerk werd in 1816 verlaten en raakte in verval, maar werd in 1952 herbouwd op de plaats van de oorspronkelijke. Priesters leiden hier nog steeds missen.

 1. Bushiribana-ruïnes

Bushiribana-ruïnes zijn de overblijfselen van een 19e-eeuws gebouw dat ooit een goudmolen was. Het uitzicht op zee vanaf deze ruïnes is al reden genoeg om de wandeling te maken. De molen werd in 1872 gebouwd door de in Londen gevestigde Aruba Island Gold Mining Company. De molen gebruikte de kracht van de sterke oceaanwinden om steen te breken en gouderts te winnen. Een smelterij op het terrein verwerkte dat erts vervolgens tot fijn goud, dat naar een nabijgelegen haven gebracht werd om geëxporteerd te worden.

 • De molen werkte een decennium lang en raffineerde bijna 14 miljoen kilogram goud voordat hij in 1883 werd gesloten, waarschijnlijk vanwege de hoge kosten van de operatie.
 • Maar dat was niet het einde van het verhaal, want 6 jaar later werd de molen heropend door een ander Brits bedrijf, de Aruba Agency Company, dat hier nog tien jaar actief was.
 • In 1899 werd de fabriek gesloten toen een nieuwere, hypermoderne fabriek verder landinwaarts gebouwd werd.
 • Van het voormalige centrum van de Arubaanse goudindustrie blijven vandaag niet meer dan enkele stenen muren over. Maar het uitzicht en de interessante geschiedenis maken deze bestemming zeker een bezoekje waard.
 1. Grotzwembad Aruba

Bij de molenruïne, aan de kustlijn, ligt het grotzwembad Aruba (cave pool), een populaire zwemplek (bekijk ligging). Het kan er soms druk zijn, maar het is niettemin prachtig en een heerlijke plek om een verfrissende duik te nemen. Er is een houten ladder die naar het zwembad leidt; die ziet er in het begin een beetje eng uit, maar het is veilig als je voorzichtig bent.

Let er wel op dat de rotsen scherp zijn, dus zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en zeker geen slippers als je de ladder gebruikt. Het water in deze door rotsen omgeven poel is slechts anderhalve meter diep. Hier kan je fantastische foto’s maken. Kijk wel uit voor de beukende golven bij de ingang van deze verborgen poel.

 1. Struisvogelboerderij Aruba

Ook leuk om te doen op Aruba, is een bezoekje aan de Struisvogelboerderij Aruba. Hier krijg je de kans om met de enorme vogels van dichtbij te bewonderen en je kan er ook eten in een restaurant of souvenirs sprokkelen in de cadeauwinkel die allerlei Afrikaanse kunst verkoopt.

Tijdens een rondleiding van 20 minuten leer je alles over de geschiedenis van de boerderij en kan je de bijzondere vogels van dichtbij bekijken, voeren en zelfs aaien. Rondleidingen zijn beschikbaar in meerdere talen. Meer info op de website.

TICKETS: Tijdens de rondleiding maak je kennis met de grootste vogel ter wereld en leer je over de gewoontes en het verhaal van dit bijzondere dier. Je sluit het bezoek af met een heerlijke lunch met lokale gerechten en een ijskoud drankje naar keuze. Boek je tickets voor de Struisvogelboerderij Aruba hier.

 1. Natural Bridge op Aruba

Verderop langs de noordelijke kustlijn (bekijk ligging hier) liggen de resten van natuurlijke brug, die werd gevormd door de eeuwenlange erosie door water en wind. De kalkstenen brug stortte in op 2 september 2005. De brug was ooit bijna 8 meter hoog en 30 meter lang en was het overblijfsel van een oude grot. In de buurt van de ingestorte brug zijn er nog steeds enkele kleinere natuurlijke bruggen te zien waar je nog kan over wandelen.

 1. Ayo-rotsformatie

De Ayo-rotsformatie is een ongewone cluster van kalkstenen rotsblokken versierd met prehistorische kunst. Het Arawak-volk, de vroegste kolonisten van het eiland, kerfde hier rotstekeningen uit. Via een netwerk van wandelpaden en trappen, wandel je langs de rotsblokken en verschillende uitkijkpunten waar je kan genieten van het uitzicht op deze schilderachtige omgeving.

Naast de Ayo-rotsformatie is er ook een bezoekerscentrum waar je meer kan leren over de geschiedenis en cultuur van Aruba en de Arawak-indianen. Er zijn ook voorzieningen zoals toiletten en een souvenirwinkeltje in de buurt.

 1. Nationaal park Arikok

Zin in een leuke, avontuurlijke wandeling? Bezoek dan eens het verbazingwekkende nationaal park Arikok. Het park beslaat ongeveer 20% van het eiland en omvat drie soort primaire geologische formaties: het lavalandschap van Aruba, een kwartsdiorietformatie en een kalkstenenformatie die zich vanaf de kust naar het binnenland uitstrekt. Deze geologische formaties hebben de menselijke bewoning op Aruba beïnvloed en liggen aan de oorsprong van de natuurwonderen op het eiland.

Geniet tijdens je wandeling van de prachtige vergezichten over het ruige landschap, woestijnachtige heuvels vol met hoge cactussen, de adembenemende kustlijn en spot de beschermde inheemse flora en fauna. Een populaire wandeling in het park brengt je naar de top van de berg Arikok. Vanaf de top heb je prachtige uitzichten - je kan vanaf hier een groot deel van het eiland zien.

Praktische info voor je bezoek aan het Nationaal park Arikok

 • Om het park te betreden zijn er twee ingangen: ingang van San Fuego is geopend van maandag t/m van 8u tot 16u. De Vader Piet Ingang (San Nicolas) is geopend van maandag t/m zondag van 8u30 tot 15u.
 • Er zijn ook moderne faciliteiten beschikbaar in het park, waaronder toiletten, picknickplaatsen, informatiecentra en een bezoekerscentrum.
 • Als je het park met de auto wilt verkennen, zorg er dan voor dat je een 4x4 huurt, aangezien sommige wegen onverhard en rotsachtig zijn. Houd er ook rekening mee dat je de maximumsnelheid 20 km/u is. Huur je auto hier.
 • Meer informatie op de website.

Nationaal park Arikok: excursies en activiteiten

 1. Paardrijtocht bij de Gold Mine Ranch

Een geweldige manier om dit deel van het eiland te verkennen, is een paardrijtocht bij de Gold Mine Ranch. De uitzichten zijn ongelooflijk en je krijgt een groot deel van de wilde natuur op de noordkant van het eiland te zien. De paarden worden goed verzorgd en de gidsen zijn behulpzaam en weten je veel te vertellen.

Boek hier je paardrijdtocht op Aruba

 1. Bezoek de grotten op Aruba

Fonteingrot

De Fonteingrot is een kleine kalkstenen grot met pictogrammen gemaakt door het Arawak-volk en oude graffiti achtergelaten door de eerste Europeanen. Deze kleine grot van amper 3 meter breed en 2 meter hoog is toegankelijk vanaf een plateau van koraalkalksteen.

De ingangshal, die open is voor bezoekers, is 4 meter hoog en reikt tot wel 50 meter diep. Behalve de grotkunst kan je er ook kleurrijke stalagmieten en stalactieten in zeer vreemde vormen zien en er huizen hier ook langtongvleermuizen.

Quadirikiri-grot

Nog een beroemde grot op Aruba, de Quadirikiri-grot is een netwerk van koepelvormige spelonken van kalksteen. De plafondopeningen verlichten oude petrogliefen. Deze 150 meter lange grot is een belangrijke broedplaats voor talrijke kleine vleermuizen (die ongevaarlijk zijn). Om de natuurlijke habitat van de dieren te beschermen, is een van de grotten afgesloten voor bezoekers.

Grot Huliba

De laatste van dit trio van grotten is de grot Huliba. Deze heeft de bijnaam "Tunnel of Love" vanwege de hartvormige ingang. Daar duikt een steile en smalle trap de grot in. Op sommige plaatsen moet je hurken om de formaties te zien en je hebt zaklampen nodig om de 91 meter lange gang te verkennen, want in de grot is het volledig donker.

Overal rondom zie je stalagmiet- en stalactietformaties in de kalksteenrotsen. Hier wonen twee vleermuissoorten, de zuidelijke langneusvleermuis en de langtongige fruitvleermuis.

 1. San Nicolas

San Nicolas is de op een na grootste stad van Aruba

Volgens mondelinge overlevering is San Nicolaas genoemd naar Nicolaas van der Biest (1808-1873), die er een groot stuk land bezat. Bekend als de Sunrise Side van het eiland, werd San Nicolaas een bruisend economisch centrum toen Lago Oil and Transport Company in 1924 zijn olieraffinaderij hier opende. In 1985 sloot de raffinaderij haar deuren, maar ging daarna terug kortstondig open tussen 1991 en 1995 en tussen 2004 en 2009. Er zijn sindsdien nieuwe plannen gemaakt om de raffinaderij terug in bedrijf te brengen, maar daar is het nooit van gekomen. In 2020 kwam het gebouw in handen van de regering van Aruba.

Hoewel je misschien niet veel verwacht van een raffinaderijstad, heeft het toch een aantal bezienswaardigheden

 • In het centrum van de nederzetting staat Nicolaas Store, een voormalige boekwinkel die is omgebouwd tot een gemeenschapsmuseum.
 • Een deel van de hoofdstraat is vandaag een schilderachtige promenade vol winkels en eet- en drinkgelegenheden.
 • In de hele stad kan je bovendien meer dan 50 handgeschilderde muurschilderingen bewonderen.
 • Er is ook een historische watertoren uit 1939 die is omgebouwd tot een industriemuseum en je kan een bezoek brengen aan het modeltreinmuseum.
 • Ten oosten van San Nicolaas ligt het wandelgebied Seroe Colorado Ocean Plateau. Er is een natuurstenen brug in deze omgeving en een schilderachtig uitkijkpunt bij Colorado Point (bekijk ligging).
 1. Parelwitte zandstranden van Aruba

Een van dé redenen waarom je naar Aruba op vakantie gaat, is natuurlijk voor de poederwitte zandstranden met het heldere turquoise water. Dit maakt het water niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Bovendien kan je door de ligging van het eiland kan je genieten van een spectaculaire zonsondergang vanaf het strand.

We geven je hieronder een overzichtje van onze favoriete stranden langs op Aruba die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw vakantie. Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

 • Tres Trapi Beach (bekijk ligging), een prachtig knus strandje met helder water, op 20 minuten rijden van Oranjestad.
 • Boca Catalina Beach (bekijk ligging) is een kleine, afgelegen baai met een wit zandstrand waar je rustig kan zwemmen en snorkelen.
 • Blackstone Beach (bekijk ligging) is het enige Arubaanse strand met zwarte kiezelstenen. Even voorbij dit strand ligt een inham verstopt met een klein natuurlijk zwembad in een prachtige omgeving.
 • Baby Beach (bekijk ligging) staat bekend om zijn kalme water en als een uitstekende snorkellocatie. Vanaf het strand geniet je van een mooi uitzicht op de ongerepte natuur en de nabijgelegen bergen.
LEESTIP: Dit is slechts een selectie van de idyllische stranden die je kan vinden op Aruba. Ontdek hier nog meer van de mooiste stranden op Aruba.

Flamingo Beach

Deze mag absoluut niet ontbreken als we het hebben over de mooiste stranden van Aruba. Voor de kust bij Oranjestad ligt Renaissance Island (vroeger bekend als Sonesta Island). Wil je graag de beroemde roze flamingo's bekijken? Dan is deze bestemming de place to be! Dit barrièrerifeiland is privébezit en omvat de enige privéstranden op ArubaIguana Beach en Flamingo Beach. Je kan het eiland dagelijks met een korte boottocht van 10 minuutjes met de watertaxi's vanaf het Renaissance Hotel.

Eenmaal je het privé eiland bereikt hebt, kan je genieten van het helder blauwe water en de prachtige stranden. Er zijn enkele luxe privécabana's die je op het eiland kan huren, vanwaar je de flamingo's kan zien. Voor wie liever de onderwaterwereld wilt bewonderen, heeft ook de mogelijkheid om te duiken (er zijn twee duikplekken voor de kust).

 1. Daguitstap naar Palm Island

Palm Island is een eiland waarheen je een all-inclusive dagtocht kan maken. Met een ticket kan je er rusten op het strand en snorkelen, maar ook een ritje maken op de bananenboot, waterglijbanen uitproberen en uitstekend eten aan het lunchbuffet en de snackgrill. Je kan op het eiland ook flamingo's van dichtbij zien, snorkelen en duiken. Boek je dagtrip naar Palm Island hier.

 1. Ruïnes van de goudmolens Balashi

De ruïnes van de goudmolens Balashi, vertellen, net als de Bushiribana-ruïnes, het verhaal van de vroege goudwinning en -smelterij op het eiland. Balashi is de plaats waar de maatschappij Aruba Gold Concessions in 1899 een goudsmelterij bouwde. Die sloot in 1916 haar deuren, tijdens de Eerste Wereldoorlog, bij gebrek aan grondstoffen en onderdelen, die grotendeels uit Duitsland kwamen.

Restanten van die ooit winstgevende molen zijn nog steeds zichtbaar in de schilderachtige omgeving. Je bevindt je hier vlakbij een smalle kloof die bekend staat als de Frenchman's Pass. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Aruba en de Spaanse Lagune. Een natuurreservaat beschermt de lagune met mangroves. Je kan hier wandelen op paden die aansluiten op de kust. Het is de habitat van Arubaanse uilen, reigers en kolibries.

 1. Voeder de ezels in het Donkey Sanctuary Aruba

Bij Donkey Sanctuary Aruba (ezelreservaat) krijgen de ezels de liefde en zorg die ze nodig hebben en verdienen. Je kan op het terrein rondwandelen en de ezels van dichtbij bekijken en zelfs voederen. Ze zijn allemaal vriendelijk en zeer gewend aan mensen, en je kan ze dus veilig aaien.

Overweeg om wat fruit en groenten zoals appels en wortels mee te nemen of koop gewoon voer in het bezoekerscentrum. De ezels zullen je zeker erg dankbaar zijn wanneer je zelf iets meeneemt. Door een souvenir te kopen steun je het werk van het opvangcentrum, dat ezels van over het hele eiland redt. Meer info op de website.

TIP: Ben jij een echte dierenliefhebber? Tijdens deze tocht door Aruba ontmoet je enkele dieren in het wild die op Aruba te vinden en kom je meer te weten over de dieren op het eiland. Je bezoekt de struisvogelboerderij, Philip's Animal Sanctuary en het Donkey Sanctuary. Een deel van de opbrengst gaat naar de dierenopvangcentra.

 1. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van Aruba

Aruba is niet alleen een ideale bestemming om lekker te zonnen op de mooiste zandstranden maar het is ook een populaire vakantiebestemming bij snorkel- en duikliefhebbers. Je vindt er meer dan genoeg locaties om te snorkelen en te duiken. Verspreid over het hele eiland vind je verschillende koraalriffen met een regenboog van tropische vissen en andere zeedieren zoals schildpadden, pijlstaartroggen, en zeepaardjes maar ook oude scheepswrakken zoals het Antilla wrak.

Absoluut de moeite om deze plekken te ontdekken tijdens je vakantie. Wil je liever een georganiseerde snorkelexcursie of duiktocht boeken? Bekijk het volledige aanbod hier.

LEESTIP: Of ga zelf op zoek naar de mooiste snorkel- en duikplekken op Aruba.
 1. Waar overnachten op Aruba?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Aruba? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Aruba.

 • Oranjestad: Renaissance Wind Creek Aruba Resort ligt op een privé-eiland en beschikt over stijlvol ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen "eilandje" te boeken. Verder is er een spa aanwezig, tal van restaurants en 3 prachtige zwembaden. Meer info en boeken.
 • Palm Beach: Azure Beach Residences biedt eenvoudig ingerichte appartementen, met een prachtig uitzicht op zee en hebben een eigen terrasje. Er is ook een buitenzwembad, een tuin en een tennisbaan. Meer info en boeken.
 • Santa Cruz: Mammaloe’s Bed & Breakfast is een B&B die een unieke Arubaanse ervaring biedt! Je wordt wakker in een van de kleurrijke pipowagens. Alle accommodaties zijn voorzien van gratis wifi en een eigen badkamer. Bezoek het Arikok National Park of ontspan op het rustige maar azuurblauwe strand van Mangel Halto. Meer info en boeken.
 • Noord: Barceló Aruba is een all-inclusive hotel met maar liefst 7 restaurants, een eigen casino, een 24-uursfitnessruimte, een spa en een kinderclub. Meer info en boeken.
 1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Aruba

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Aruba? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba.

 1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?