Wandeling in het Nationaal Park Arikok op Aruba

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling in het Nationaal Park Arikok op Aruba

  • Startpunt: Bezoekerscentrum nationaal park Arikok
  • Eindpunt: Bezoekerscentrum nationaal park Arikok
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 10,6 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het nationaal park Arikok beslaat ongeveer 20% van het eiland Aruba en is de place to be voor een namiddagje door te brengen in de natuur. In het nationaal park bevinden zich diverse culturele, geologische en historische bezienswaardigheden zoals originele rotstekeningen en oude mijnen. Geniet tijdens je bezoek van de spectaculaire landschappen, grotten en afgelegen baaien. Onderweg spot je de fauna en flora die je enkel en alleen op Aruba kan vinden. Met deze wandeling kom je alvast langs enkele hoogtepunten (letterlijk) van het park.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel langs Daimari Beach, Boca Keto en Conchi in het Nationaal Park Arikok

Deze lus neemt je mee op een wat meer uitdagende wandeling door het nationaal park Arikok, van het bezoekerscentrum via Cunucu Arikok en de top van de berg Arikok naar Dos Playa en terug naar het bezoekerscentrum. Op Cunucu Arikok vind je de overblijfselen van een oude boerderij waar verschillende planten werden verbouwd. Er zijn nog steeds cactushagen en stenen muren zichtbaar. Nadien wandel je verder richting de Arikok bergtop.

Eenmaal je de top bereikt hebt, geniet je van prachtige uitzichten - je kan vanaf hier een groot deel van het eiland zien. Je sluit je wandeling af bij het mooie strandgebied, Dos Playa, twee aangrenzende baaien gesleten uit de kalkstenen kust van Aruba. Het wordt afgeraden om hier te zwemmen of tijd in het water door te brengen vanwege de woeste golven. Maar dat maakt dit plekje langs deze wilde kustlijn daarom niet minder mooi.

VERBLIJFTIP: Fuego Mio Bed & Breakfast ligt aan de rand van het Nationaal Park Arikok en beschikt over een buitenzwembad, een zonneterras en gezellige kamer met airconditioning. Meer info en boeken.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Aruba, Bonaire & Curaçao

Ontdek de ABC-eilanden via een complete reisgids en 22 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?