Wandeling naar Westpunt op Aruba

  • Startpunt: L.G. Smith Boulevard, Noord, Aruba
  • Eindpunt: L.G. Smith Boulevard, Noord, Aruba
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 1 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeltocht naar Westpunt

Trek naar Westpunt, waar je getrakteerd wordt op verbazingwekkende uitzichten op donkere rotsen en zandstranden die geborsteld worden door de altijd rollende golven van de zee. Ga zeker naar Westpunt Beach, een rotsachtig gebied met koraalriffen en duinen vol drijfhout. Het is een broedplaats voor kustvogels en krabben.

Parkeer je wagen bij de vuurtoren California (bekijk ligging). Neem hier ook even een kijkje alvorens je aan de wandeling begint. Oorspronkelijk diende hij als een baken voor schepen die de nabijgelegen haven van Oranjestad wilden bereiken. Vandaag de dag is het een van de populaire bezienswaardigheden op Aruba. Het is mogelijk om de 30 meter hoge toren te beklimmen en bovenop van een panoramisch uitzicht te genieten.

HUURAUTO: Om bij de Westpunt op Aruba te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Aruba, Bonaire & Curaçao

Ontdek de ABC-eilanden via een complete reisgids en 22 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?