Boottocht maken naar Klein Curaçao? 5 tips voor je daguitstap + wat te zien en doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Boottocht maken naar Klein Curaçao? 5 tips voor je daguitstap + wat te zien en doen?

11 april 2024 in ABC-eilanden0 reacties

Wat te doen tijdens je daguitstap naar Klein Curaçao + boek je bootexcursie

Klein Curaçao is een eilandje voor de kust van Curaçao. Het is volledig onbewoond en, behalve een vuurtoren, is het er helemaal ongerept. De pittoreske stranden nodigen uit tot een verfrissende duik en het is er hemels snorkelen. Maar hoe bereik je Klein Curaçao? En wat valt er allemaal te doen? Ontdek het alvast in deze blogpost + boek hier je boottocht Klein Curaçao.

Inhoud artikel

 1. Klein Curaçao: een leuke daguitstap vanuit Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het hoofdeiland Curaçao. Dit eiland van amper twee vierkante kilometer groot is een ideale daguitstap voor wie zon, zee en strand wil opzoeken en zin heeft in een ontspannende boottocht over het blauwe water. Klein Curaçao is een paradijs voor snorkellaars en je kan er makkelijk een stukje strand opzoeken dat je met niemand anders hoeft te delen.

Vandaag lokt het eiland enkel toeristen, maar ooit was Klein Curaçao een ware nachtmerrie. In de 17e en 18e eeuw werd het eiland namelijk gebruikt als quarantaineplek voor zieke slaven. Ze werden naar hier gebracht om uit te zieken, al betekende dat in de praktijk vaak een doodvonnis. Klein Curaçao is dus een eiland met geschiedenis, al zie je daar vandaag niet veel meer van.

EXCURSIE: Boek hier je uitstap naar Klein Curaçao vanuit Willemstad.

 1. Ontdek de onderwaterwereld rond Klein Curaçao

De grootste trekpleisters van Klein Curaçao zijn de stranden en het heldere water. Het eiland is eigenlijk één lang strand waarlangs hier en daar koraalriffen liggen. Je kan er dus uitstekend snorkelen en zo de kleurrijke bewoners van dit stukje Caraïben ontmoeten. Je ziet er exotische vissen en met een beetje geluk zelfs nieuwsgierige schildpadden!

Op Klein Curaçao draait het allemaal om rust en ontspanning. Kies een stukje strand uit, geniet van de zon en ga snorkelen in het heldere water. Vakantie op zijn best.

LEESTIP: Ontdek hier de mooiste snorkel- en duikplekken op Curaçao.

 1. Vuurtoren van Klein Curaçao

Naast de stranden en koraalriffen vallen er op Klein Curaçao ook nog twee fascinerende historische bezienswaardigheden te ontdekken. Ze getuigen van het rijke maritieme verleden van dit kleine eilandje.

De vuurtoren van Klein Curaçao is het enige noemenswaardige bouwwerk op het eiland. Het staat prompt in het midden en torent boven het dorre landschap uit. De imposante structuur die je vandaag ziet dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen deze vuurtoren nog een essentieel navigatiepunt was, maar de eerste vuurtoren werd hier al omstreeks 1850 opgetrokken. De vuurtoren verkeert in slechte staat, maar levert wel mooie foto’s op.

 1. Het scheepswrak van de Maria Bianca Guidesman

De andere bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het wrak van de Maria Bianca Guidesman, een voormalig vrachtschip dat in 1988 schipbreuk leed voor de kust van het eiland. Het wrak van de Maria Bianca steekt nog steeds gedeeltelijk boven het water uit (bekijk ligging). Ga er zeker naartoe, je zal zien dat de natuur het schip helemaal opgeëist heeft. Het is slechts een van de vele schepen die hier op de rotsen vastliepen.

 1. Hoe bereik je Klein Curaçao?

Klein Curaçao ontdek je met een tour. Dat heeft heel wat voordelen: het vervoer is vooraf geregeld, er wordt eten en drinken voorzien, je krijgt een snorkel en ook een strandstoel en parasol zijn mee aan boord. Zo kan je zorgeloos genieten van een dagje strand in de Caraïben.

 • Boek deze boottocht naar Klein Curaçao.
 • In een comfortabele boot reis je in stijl naar Klein Curaçao. Vertrekken doe je om 7.30 uur in Willemstad.
 • Voordat je de boot opgaat, krijg je een ontbijt voorgeschoteld. Onderweg zie je misschien dolfijnen, houd je ogen dus zeker open!
 • Het beste van allemaal: op de middag wordt er een heerlijke barbecue bereid, inclusief bijgerechten en salades.
 • Er is ook een open bar die je helemaal in vakantiestemming brengt.
 • Je bent de hele dag vrij om het eiland te verkennen, de snorkel uit te testen of om gewoon languit op de strandstoel van het zonnetje te genieten en af en toe een frisse duik te nemen.

Boek je daguitstap naar Klein Curaçao hier

 1. Tips voor je daguitstap naar Klein Curaçao

Houd onderstaande praktische zaken in gedachten als je naar Klein Curaçao gaat

Boek hieronder je daguitstap naar Klein Curaçao

 1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op de ABC-eilanden

Ben je benieuwd naar een vakantie op een van de ABC-eilanden? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba, Bonaire of Curaçao (of allemaal 😊).

 1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?