10 x mooiste snorkelplekken en duiklocaties op Aruba: alle info + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste snorkelplekken en duiklocaties op Aruba: alle info + kaartje

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

De mooiste locaties om te snorkelen en duiken op Aruba + tips

Aruba is niet alleen boven water een schitterend eiland, ook de kleurrijke onderwaterwereld mag er zijn. Aruba is niet voor niets een populaire vakantiebestemming bij duikers en snorkelaars. Je vindt er dan ook meer dan honderd duiklocaties en een gemiddelde watertemperatuur van 29°C. Verspreid over het hele eiland vind je koraalriffen met een regenboog van tropische vissen en andere zeedieren zoals schildpadden, pijlstaartroggen, en zeepaardjes.

Ontdek in deze blogpost de mooiste snorkel- en duikplekken op Aruba + boek je snorkelexcursie op Aruba makkelijk online.

Inhoud artikel

  1. Waarom is Aruba een populaire bestemming om te snorkelen of duiken?

Aruba heeft een rijke onderwaterwereld met een diversiteit aan koraalriffen en zeeleven, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel beginnende als ervaren snorkel- en duikliefhebbers. Er zijn verschillende duikscholen en snorkelverhuurders op het eiland gevestigd die zowel lessen als materiaal aanbieden.

Bovendien zijn de watertemperaturen op Aruba het hele jaar door aangenaam, wat het duiken en snorkelen des te leuker maakt. Er zijn tal van snorkel- en duikplekken beschikbaar, variërend van ondiepe riffen voor beginners tot diepere wrakken en grotten voor meer ervaren duikers. In deze blogpost ontdek je alvast meer van de mooiste snorkel- en duikplekken op Aruba.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze uitgebreide reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.

Kaartje met de mooiste snorkel- en duikplekken op Aruba

  1. Snorkelen bij Tres Trapi Beach

Tres Trapi (drie treden) is een prachtige plek aan de noordwestkust van Aruba op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het centrum van Oranjestad. Tres Trapi Beach werd genoemd naar de drie treden die in de rots zijn uitgehouwen om snorkelaars naar een van de beste snorkelplekken op het eiland te brengen. Het is een knus strandje met hagelwit zand en ondiep water.

Tres Trapi Beach is ook één van de toplocaties om te snorkelen op Aruba. Er zijn rotsachtige riffen met prachtige vissen, donkerrode zeesterren en zanderige zeegrasvelden, waar je zeeschildpadden kan zien.

  1. Duiken bij Malmok Beach

Malmok Beach is een smalle zandstrook tussen de kalksteen- en rotsformaties langs de kust van Malmok. Vanwege het ondiepe en helderblauwe water is het een populaire snorkel- en duiklocatie. Net ver voor de kust ligt het wrak van de M. S. Antilla (lees meer hieronder). Na het duiken of snorkelen kan je nog een mooie zonsondergang meepikken. Tip? Breng je eigen deken of handdoek mee, want je zal er weinig tot soms geen ligstoelen vinden om te huren.

Maak het jezelf gemakkelijk en boek je een georganiseerde snorkel- of duikexcursie

  1. Het oude vrachtschip Antilla Wreck

Antilla Wreck is een Duits vrachtschip dat in de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht. Vandaag de dag is het een van de meest populaire duikplekken op Aruba. Het wrak ligt op een diepte van ongeveer 18 meter en biedt een fascinerende kijk op het onderwaterleven dat zich heeft gevestigd op en rond het wrak. Je zwemt er onder andere tussen de murenen, papegaaivissen en barracuda's. Daarnaast is het ook een belangrijk leefgebied voor vele soorten koralen en sponzen.

EXCURSIE: Verken de kustlijn van Noord tijdens deze heerlijke zeiltrip in de middag. Je bezoekt twee idyllische snorkellocaties waaronder het Duitse vrachtschip van de SS Antilla. Bewonder het kleurrijke zeeleven, kom meer te weten over de lokale maritieme geschiedenis en trakteer jezelf zoveel als je maar wilt op cocktails. Boek je zeiltour op Aruba, inclusief snorkelen en open bar hier.

  1. Mangel Halto

Langs de zuidkust ligt het mooie strandje Mangel Halto. Deze afgelegen plek staat bekend om de mangroven en het ondiepe water, dat populair is om te kajakken en snorkelen. En het beste van al: dit bijzondere strand tussen de mangroven ligt voorlopig nog niet op de radar van de meeste toeristen.

Boek je snorkelexcursie bij Mangel Halto en Baby Beach

  1. Boca Catalina, kleine rustige baai

Boca Catalina Beach is een kleine, afgelegen baai met een wit zandstrand in het noorden van het eiland. Het is een uitstekende plek voor wie de prachtige onderwaterwereld van dit eiland wil verkennen. Het witte zandstrand is makkelijk te bereiken via trappen vanaf de ruime parkeerplaats langs de weg (bekijk ligging). Wil je hier komen snorkelen? Probeer dan zo vroeg mogelijk te komen, later op de dag kan het drukker zijn i.v.m. snorkelexcursies die in de omgeving plaatsvinden.

TIP: Liever een georganiseerde snorkeltour boeken? Tijdens deze catamaran snorkel tour bezoek je twee van Aruba's meest prominente snorkelplekken waaronder het Boca Catalina. Boek je catamaran snorkel tour op Aruba hier.

  1. Tropische vissen in het Arashi Reef

In de buurt van de California vuurtoren, vind je het gezellige Arashi Beach. Ook dit is een populair wit zandstrand met helder water dat populair is om te snorkelen. Nadat je de zeepaardjes en tropische vissen in de onderwaterwereld hebt gespot, kan je nog even nagenieten met een heerlijke cocktail bij de strandbar of zonnebaden onder de palmbomen. Er zijn ook douches aanwezig, verhuur van loungestoelen en af en toe live muziek bij de bar.

TIP: Droom je bij het zien van al deze strand ook weg van een vakantie op dit paradijs? Wacht dan niet langer en boek je een onvergetelijke vakantie op Aruba met TUI.

  1. Kalme wateren bij Baby Beach

Baby Beach, gelegen ten zuiden van San Nicolas (een gezellige stad met leuke street art!) staat bekend om zijn kalme water en als een uitstekende snorkellocatie. Vanaf het strand geniet je van een mooi uitzicht op de ongerepte natuur en de nabijgelegen bergen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je lekker terecht kan voor een lekker hapje en drankje na het zwemmen.

TIP: Als je bij Baby Beach wat buiten het rif gaat snorkelen, is er een mogelijkheid dat je grote rifvissen, zeeschildpadden en zelfs roggen kan zien van dichtbij.
  1. Ga duiken bij het het wrak van de SS Pedernales

Ter hoogte van Palm Beach, een van de mooiste stranden op Arurba, ligt een ander indrukwekkend stukje geschiedenis op de bodem. De SS Pedernales was een olietanker die tijdens de Tweede Wereldoorlog beschoten werd door een Duitse onderzeeër. De onbeschadigde voor- en achterkant werden er door de Amerikanen tijdens de oorlog afgesloopt.

Het middenstuk van de SS Pedernales doet tot op de dag van vandaag wel dienst als duikwrak en is een populaire spot op Aruba op te duiken. Het ligt op zo'n 10 meter diep in kalm water en is geschikt voor duikers van alle niveaus. Wanneer je door de restanten van het wrak zwemt, zie je onder andere langs de hutten, wastafels, toiletten en uiteraard ook de mooie vissen en zelfs schildpadden, octopussen en koralen.

Bekijk alvast dit onderstaande filmpje van duikers die SS Pedernales wrak bezichtigen

  1. De kleurrijke onderwaterwereld bij Palm Island

Palm Island is een klein eilandje voor de kust van Aruba en is te bereiken met een veerboot die vertrekt vanaf De Palm Pier in Palm Beach. Palm Island heeft een aantal prachtige snorkel- en duiklocaties, waaronder een koraalrif en een aantal wrakken.

Een van de meest populaire duik- en snorkelplekken bij Palm Island, is het Sonesta-wrak, een voormalig vliegtuigwrak dat tot zinken is gebracht en nu een prachtig kunstmatig rif vormt. Het wrak ligt op een diepte van ongeveer 18 meter en is omringd door zeesterren, kreeften, scholen vissen en sponzen.

Boek hier je dagtrip naar Palm Island

  1. Handige tips bij het snorkelen en duiken op Aruba

  • Controleer altijd de weersomstandigheden voordat je gaat snorkelen of duiken.
  • Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt en dat deze goed past. Als je je eigen snorkelset of duikuitrusting niet hebt, kan je deze altijd huren in de duikcentra.
  • Breng voldoende zonnecrème aan, aangezien de zon op Aruba erg sterk kan zijn.
  • Neem voldoende water en snacks mee zodat je na het snorkelen of duiken wat energie kan opdoen.
  • Leer de signalen voor onderwatercommunicatie voordat je gaat duiken met een buddy. En.. blijf ook altijd bij je buddy tijdens het duiken.
  • De dag voordien een avontuurlijke uitstap gedaan en ben je hierdoor vermoeid of uitgeput? Stel het duiken dan een dagje uit.
  • Respecteer het zeeleven en raak niets aan. Blijf telkens op veilige afstand van koraal.
  • Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van jetski's en motorboten.
  • Vergeet je onderwatercamera niet mee te brengen om deze prachtige ervaring vast te leggen.

EXTRA TIP: Is het de eerste keer dat je gaat snorkelen of duiken, en wil je graag wat begeleiding? Dan kan je ook altijd een georganiseerde tour boeken. Ontdek hier het volledige aanbod snorkeltours en duikexcursies op Aruba.

  1. Waar overnachten op Aruba?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Aruba? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Aruba.

  • Oranjestad: Renaissance Wind Creek Aruba Resort ligt op een privé-eiland en beschikt over stijlvol ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen "eilandje" te boeken. Verder is er een spa aanwezig, tal van restaurants en 3 prachtige zwembaden. Meer info en boeken.
  • Palm Beach: Azure Beach Residences biedt eenvoudig ingerichte appartementen, met een prachtig uitzicht op zee en hebben een eigen terrasje. Er is ook een buitenzwembad, een tuin en een tennisbaan. Meer info en boeken.
  • Santa Cruz: Mammaloe’s Bed & Breakfast is een B&B die een unieke Arubaanse ervaring biedt! Je wordt wakker in een van de kleurrijke pipowagens. Alle accommodaties zijn voorzien van gratis wifi en een eigen badkamer. Bezoek het Arikok National Park of ontspan op het rustige maar azuurblauwe strand van Mangel Halto. Meer info en boeken.
  • Noord: Barceló Aruba is een all-inclusive hotel met maar liefst 7 restaurants, een eigen casino, een 24-uursfitnessruimte, een spa en een kinderclub. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Aruba

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Aruba? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?